خواص گل نسترن | نحوه مصرف گل نسترن
همه چیز درباره گل نسترن و خواص آن برای سلامت بدن
گل نسترن استفاده کنید چون سرشار از فیبر و ویتامین است و برای مشکلات رحم و کلیه مفید بوده و دیابت را کنترل می کند. دیگر خاصیت ها و شیوه مصرف گل نسترن را در ادامه می خوانید.
گل نسترن حاوی مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین ها مانند کربوهیدارت سالم و فیبر است. استفاده از گل نسترن برای کبد و همچنین چربی سوزی و کسانی که قصد کاهش وزن دارند؛ مفید باشد از این گیاه هم به عنوان دمنوش و هم روغن می توان استفاده کرد. در ادامه درباره خواص گل نسترن و فواید آن برای سلامت بدن بیشتر می خوانید.
گل نسترن چیست؟
گل نسترن از درختچه ای برگ ریز با حداکثر ارتفاع 5 متر و گل برگ هایی به رنگ صورتی و سفید از خانواده گل های رز و سرخ است. در مناطق کوهی، جنگل ها، کناره های جویبارها و مزارع رویش دارد. از میوه گل نسترن، برگ، ریشه، شکوفه و تمام قسمت های گیاه می توان استفاده درمانی کرد.
گل نسترن به انگلیسی Doge Rose است. و علت این نام گذاری به دوران گذشته برمیگردد. برای درمان زخمهای ناشی از گاز گرفتگی سگ ها در بین فرانسوی ها شهرت دارد. و توسط حکیم ابن سینا با نام علف سگ، برای التیام زخم های ناشی از دهان سگ است.
ترکیبات گل نسترن حاوی آنتی اکسیدان و منبع خوب ویتامین C جایگاه است. از خواص فوق العاده گل نسترن برای پوست، تقویت بدن، دیابت، درمان فوری سنگ کلیه، عفونت، درد قفسه سینه و… می توان اشاره کرد.
ارزش غذایی گل نسترن
۲ قاشق غذاخوری (۱۶ گرم) از میوه گل نسترن شامل مواد مغذی زیر است:
-
کالری: ۲۶
-
کربوهیدرات: ۶ گرم
-
فیبر: ۴ گرم
-
ویتامین A: 4 درصد از ارزش غذایی روزانه (DV)
-
ویتامین B5: 3 درصد از DV
-
ویتامین C: 76 درصد از DV
-
ویتامین E: 6 درصد از DV
فواید گل نسترن چیست؟
مفید برای کبد
سیروز کبدی نوعی بیماری بسیار خطرناک است که با تخریب سلول های سالم، باعث ایجاد زخم و خونریزی در کبد می شود. و با طولانی شدن زمان بیماری، می تواند منجر به اختلال در عملکرد کبد و مشکلات جدی همچون توقف خون رسانی به کبد شود. به طور معمول در مراحل اولیه، بیماری بدون علائم است. که فقط با انجام آزمایش خون مشخص می گردد.
در گذشته از عصاره و اسانس گل نسترن در ترکیب با سایر گیاهان مرتبط، جهت درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شد. و به خاطر ترکیبات آنتی اکسیدانی، خواص ضد التهابی گل نسترن، در تحقیقات علمی جمعی از پژوهشگران درباره فواید فوق العاده میوه نسترن وحشی، اثرات کاهش التهابی و درمان سیروز کبدی مورد تایید است.
پژوهش ها در مورد اثرات عصاره گل نسترن بر روی موش ها، نشان می دهد که ترکیبات موثر گیاهی گل نسترن در کاهش التهابات کبدی و سطح درگیری کبد نقشی اساسی دارد. همچنین محققان، مصرف دمنوش گل نسترن برای پیشگیری و درمان بیماری سیروز کبدی را توصیه می کنند.
بیشتر بخوانید:برای کنار گذاشتن محصولات آرایشی از روغن میوه نسترن استفاده کن
مفید برای رحم
مصرف چای گل نسترن برای خانم هایی که کیست تخمدان خوش خیم و مشکلات رحمی دارند، در طب سنتی توصیه می شود. در صورت استفاده از دمنوش یا پودر میوه نسترن به صورت شیاف، موجب کاهش رطوبات رحم و تقویت رحم می شود.
کیست های تخمدان توده های خوش خیمی هستند که از فولیکول های تخمدان به وجود می آیند. و به دلایل مختلف همچون مصرف غذاهای پرچرب و افزایش سطح کلسترول خون، نوشیدن آب سرد، مصرف غذاهای سرد ایجاد می شوند. که برای درمان انواع مشکلات رحمی می توانید از میوه و گل نسترن کمک بگیرید.
کاهش وزن و چربی سوز
کاهش وزن و لاغری با توجه به شرایط بدنی، سن، سبک زندگی، تغذیه و… دستورات دارویی متفاوت در طب سنتی دارد. در مواقعی امکان سردی گوارش و عملکرد ضعیف معده، و درنتیجه با کاهش سطح سرعت سیستم سوخت ساز بدن همراه است.
خواص گل نسترن برای لاغری و کاهش وزن، با توجه به وجود املاح معدنی ارزشمند و تاثیرات فوق العاده در بهبود سیستم گوارش کمک زیادی می کند. با عملکرد صحیح گوارش و هضم بهتر غذا، سبب از بین رفتن اشتهای کاذب و کاهش وزن می گردد.
خواص گل نسترن برای دیابت
طبق تحقیق های آزمایشگاهی، تاثیرات گل نسترن برای پیشگیری و درمان بیماری دیابت مثبت است. اگر خودتان یا آشنایانتان دچار بیماری دیابت هستید، از مصرف دمنوش فوق العاده گل نسترن جهت کنترل قند خون غافل نشوید. همچنین برای پیشگیری می توانید روزانه یک فنجان دمنوش نسترن میل نمایید.
با توجه به اثرات زیان بار و جانبی مصرف داروهای شیمیایی برای کنترل میزان قند خون، بسیاری از محقیقان این مهم را دریافته اند، و تاکید بر استفاده جایگزین از داروهای طبیعی و دمنوش های گیاهی همچون گل نسترن دارند.
طریقه مصرف گل نسترن
از آنجا که خواص گل نسترن در هر حالتی به خوبی حفظ میشود، میتوانید آن را خشک کرده یا در فریزر نگهداری کنید. برای تهیه دمنوش گل نسترن میتوانید ۲ قاشق غذاخوری گل نسترن خشک شده را در یک لیتر آب سرد ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس آن را از صافی رد کرده و طی ۳ فنجان در روز بنوشید.
برای درمان اسهال، یک لیتر آب را بجوشانید و حدود ۳۰ تا ۵۰ گرم میوه خرد شده گل نسترن را درون آن بریزید و به مدت ۵ دقیقه با حرارت کم بجوشانید. سپس از روی حرارت بردارید و بعد از ۱۵ دقیقه از صافی رد کرده و همراه صبحانه بنوشید.
عوارض گل نسترن
امروزه مطالعات نشان میدهند که در صورت رعایت دوزهای توصیه شده برای مصرف گل نسترن، هیچ عارضه جانبی سمی برای بدن وجود نخواهد داشت. با این حال، در حال حاضر مشخص نیست که آیا مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ایمن است یا خیر.
همچنین اگرچه تحقیقات در مورد عوارض جانبی مصرف بالای گل نسترن کم است، اما مصرف مقادیر بالای ویتامین C ممکن است باعث تهوع، ناراحتی معده، یبوست و دل درد شود و همچنین ممکن است به کسانی که دچار سنگ کلیه، کم خونی و هموکروماتوز هستند آسیب برساند.