فواید گل نیلوفر آبی | طبع نیلوفر آبی | نحوه مصرف نیلوفر آبی
آشنایی با خواص گل نیلوفر آبی + طریقه مصرف
با خواص گل نیلوفر آبی قلب را تقویت کرده و سرفه های آزار دهنده را آرام کنید. ادامه این مطلب را بخوانید تا با خاصیت های گل نیلوفر آبی بیشتر آشنا شوید.
نیلوفر آبی از گیاهان دارویی با طبع سرد است که از بهار تا شهریور می توانید از تازه این گل برای سلامت بدن استفاده کنید. گل نیلوفر آبی برای مشکلات گوارشی و روده مفید بوده و همچنین با کاهش استرس برای داشتن خواب آرام موثر است. اینفوگیاهی در ادامه این مطلب گل آبی نیلوفر را معرفی و خواص آن را توضیح داده است.
گل نیلوفر آبی چیست؟
به فارسی گل نیلوفر آبی و نیلوپر، نیلو برگ و به هندی نیلوفل و در کشمیر نیلوفر گفته می شود. در کتب طب سنتی نیز با نام های نیلوفر و کرنب الما و تخم آن را حب العروس ذکر می کنند. نیلوفر سفید اروپایی بومی شرق آمریکاست و در هند در آب های دریاچه های کشمیر و در اروپا و آسیا و سایر مناطق دنیا انتشار دارد. در ایران در شمال ایران بین رشت و لاهیجان در آب های راکد می روید.
نیلوفر زرد یا نیلوفر اصفر در آب های سراب نیلوفر کرمانشاه دیده می شود. گونه ای دیگر از نیلوفر سفید مصری نیز وجود دارد. گونه های دیگری با گل قرمز و گل سفید مایل به زرد نیز وجود دارد که در ایران کمتر دیده می شود و فقط در بعضی از باغ ها برای زینت وارد شده است.
مشخصات ظاهری نیلوفر آبی
نیلوفر آبی سفید و زرد گیاهی است چند ساله دارای بیخ یا ریشه نسبتا ضخیم، برگ های آن بزرگ، مدور و به رنگ سبز براق و زیبا که در سطح آب های استخرها و سراب ها و آب های راکد به طور شناور می روید و برگ ها دارای دمبرگ بلند است. گل های نوع سفید آن سفید رنگ یا صورتی و نوع زرد آن به رنگ زرد تیره و درشت و روی برگ ها در سطح آب با دم گلی دراز ظاهر می شود.
میوه آن ها به صورت کپسول تخم مرغی شکل است شبیه کپسول خشخاش که در آن دانه های آردی نیلوفر قرار دارد. ریشه های ضخیم و دانه های نیلوفر آبی خوراکی است. تکثیر آن ها از طریق تقسیم گیاه در بهار انجام می گیرد. نوع سفید آن به آفتاب احتیاج دارد ولی نوع زرد آن سایه آفتاب یا تمام سایه را می پسندد ولی به هر حال در آفتاب هم گل می دهد.
ترکیبات شیمیایی نیلوفر آبی
از نظر ترکیبات شیمیایی در نوع سفید نیلوفر آلکالوئید نوفارین وجود دارد. از ریشه های خشک شده آن آلکالوئید نمفئین گرفته می شود که در سیستم اعصاب مسمومیت ایجاد می کند. در ریشه آن علاوه بر آلکالوئید نمفئین چند ماده عامل قابض وجود دارد. در گل های آن گلوکوزید قلبی نمفالین مشخص شده است. در شکوفه های آن آلکالوئیدی مشابه نمفارین یافت می شود که با مصرف آن در قورباغه و موش و خوک آزمایشگاهی و کبوتر ایجاد فلج مغزی کرده و با مسموم کردن دستگاه هاضمه ایجاد مرگ نموده است.
در گل ها و ریشه های آن دو آلکالوئید وجود دارد که هر دوی آن ها در حد مصرف مجاز، مسکن درد و آرام کننده است. در ریشه های نیلوفر زرد 18 درصد نشاسته است و سایر موارد آن مشابه نیلوفر سفید است.
طبع نیلوفر آبی
طبع گل نیلوفر سرد و تر، ریشه ی آن گرم و خشک و تخم آن سرد و خشک می باشد.
خواص درمانی گل نیلوفر
-
نیلوفر آبی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که این امر موجب انعطاف پذیری پوست می گردد.
-
درمان موخوره
-
درمان اسهال های مزمن
-
التیام زخم روده
-
قطع ترشحات زیاد رطوبتی رحم
-
قطع خونریزی و رفع درد مثانه
-
کاهش ترشحات زیاد عادت ماهانه
-
درمان ورم طحال
-
از دمکرده گل آن استفاده شود.
-
درمان ورم کلیه و مثانه و سوزش ادرار
-
درمان بیرون زدگی مقعد
-
کاهش دهنده کلسترول و فشارخون
-
رفع کاهش نیروی جنسی
-
تقویت قلب
-
خواب آور و تسکین دهنده سردرد
-
رفع خشونت سینه و سرفه های گرم
-
درمان ورم حلق
-
درمان بیماری دیفتری
-
درمان سردردهای حرارتی
-
درمان بیماری برص و لکه های سفید و قهوه ای
-
درمان درد مفاصل
-
درمان زخم روده
-
تسکین دهنده سردرد
-
جلوگیری از خونریزی مثانه
طریقه مصرف گل نیلوفر
شما می توانید از شربت این گیاه دارویی برای بسیاری از مشکلات سلامتی و درمان آن ها استفاده کنید. برای تهیه این شربت به گل نیلوفر، قند و آب جوشیده نیاز دارید. سپس روشی که توضیح دادیم را دنبال کرده تا سریعا شربت این گیاه تهیه شود.
-
80 گرم گل تازه نیلوفر را در 300 گرم قند همراه 500 گرم آب جوشانده تا بصورت شربت در آید.