فواید کافور | عوارض مصرف کافور
از خواص کافور و عوارض مصرفش چقدر می دونی؟
از خواص کافور می توان کمک به کاهش وزن و سلامت پوست اشاره کرد. اینفوگیاهی کافور، خواص و عوارض مصرف آن را معرفی می کند.
کافور از گیاهان دارویی است که رنگ بلوری داشته و با طعم تند و خنکی که دارد قابل تشخیص است. این گیاه دارویی با خاصیت هایی مانند کمک به کاهش وزن و یا تقویت مو می تواند برای بدن مفید باشد همچنین می تواند برای دردهای عضلانی و یا رفع زگیل مناسب باشد. اینفوگیاهی در ادامه درباره کافور و خواص آن توضیح می دهد.
کافور چیست؟
کافور (Camphor) یک ترکیب شیمیایی جامد، بدون رنگ یا سفید با ظاهری بلوری شکل است که بوی تند و خنکی دارد. این ماده از صمغ درختی به همین نام گرفته میشود که بیشتر در چین، تایوان، تایلند و ژاپن رشد میکند. خاصیت ضد التهابی و ضد درد این ماده برای درمان آرتریت، التهاب مفاصل و دردهای عضلانی بسیار مفید است.
در حال حاضر میتوان این ماده را از روغن سقز هم به دست آورد؛ از همینرو معمولا محصولات آن به صورت روغن برای استفاده موضعی روی پوست یا به شکل استنشاقی استفاده میشوند. از طرفی خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این ماده باعث شده تا درمان عفونتهای قارچی پوست و مو، عفونت باکتریایی و ترشحات بینی یکی از مهمترین کاربردهای کافور بهشمار بیایند.
خواص کافور چیست؟
کافور یک ماده ضد باکتری و ضد التهاب قوی است که در پزشکی از آن استفادههای فراوانی میکنند. رایجترین خواص و مزایای این ماده عبارتند از:
کاهش وزن
کافور در نوع خوراکی باعث کم شدن وزن میشود زیرا متابولیسم بدن را زیاد میکند و گردش خون را بهبود میبخشد. در پاسخ به افرادی که میپرسند آیا کافور باعث چاقی میشود باید بگوییم اگر دوز مشخصی از این ماده استفاده شود التهاب بدن را کم میکند و سوخت و ساز را زیاد میکند و باعث لاغری میشود.
سلامت پوست
یکی دیگر از فواید این ماده سلامت پوست است که با تحریک پایانههای عصبی، باعث کاهش درد و خارش پوست میشود. این ماده خواص ضد قارچی و ضد عفونی کنندگی دارد و باعث برطرف شدن مشکلات پوستی و عفونت ناخن میشود. همچنین جریان خون را تحریک و تقویت میکند و باعث شادابی و سلامت پوست میگردد. به خاطر خاصیت ضد التهابی که دارد جوش، خارش و آفتاب سوختگی صورت را نیز درمان میکند.
تقویت ریشه مو
یکی دیگر از خواص کافور ترکیب آن با ماست یا تخم مرغ و با روغن برای تقویت ریشه مو است. اتباع طب سنتی بر این اعتقاد هستند که گردش خون در پوست سر توسط این ماده افزایش پیدا میکند. به همین خاطر کافور علاوه بر تقویت ریشه مو از ریزش آن هم جلوگیری میکند.
مهمترین کاربردهای کافور
-
کاهش اضطراب و استرس و بهبود مکانیزم خواب
-
کاهش دردهای عضلانی، سردرد، دردهای عصب سیاتیک و مفصلی
-
تسکین التهاب موضعی، التهاب پوستی، آرتریت و تورم
-
درمان گرفتگی عضلانی و کمک به عملکرد بهتر در هنگام ورزش
-
تسکین و درمان مشکلات تنفسی مثل آسم، سرگیجه و سرفه با مصرف بهصورت بُخور
-
درمان زگیل، نیش حشرات، تبخال و هموروئید
عوارض کافور
استفاده از کافور ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند که این عوارض عبارتند از:
-
ایجاد حساسیت پوستی و علائمی مثل خارش، قرمزی، تحریک و التهاب پوست
-
تاثیر بر روی اسپرمها
-
ایجاد علائمی مثل سوزش و درد
-
ایجاد مشکلات تنفسی و سرفه و تنگی نفس
-
تحریک سیستم عصبی و بروز علائم مثل اضطراب، تشنج، عصبانیت و اختلالات خواب
-
تداخل با برخی از داروها