ترفندهای تازه نگهداشتن سبزیجات به مدت طولانی

A
۰

با بکار بردن چند ترفند ساده برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات از اتلاف آنها جلوگیری کرده و مدت بیشتری آنها را نگه دارید.

میوه ها و سبزیجات از آن دسته مواد غذایی هستند که که معمولا تازه مصرف می شوند ، اما مواردی هست که ما مجبوریم آنها را برای مدت طولانی تری نگهداری کنیم. برای تازه نگهداشتن سبزیجات و مزه‌ محصولات تازه که در بازار میوه و تره‌ بار تهیه می ‌کنید باید بدانید چگونه آنرا در خانه نگهداری کنید.

شما هر بار کلی از میوه و سبزیجات را به دلیل پلاسیدگی و خراب شدن دور می ‌اندازید، اما می ‌توانید با بکار بردن چند ترفند ساده برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات از اتلاف آنها جلوگیری کرده و مدت بیشتری آنها را نگه دارید.

نگهداری در یخچال

میوه و سبزیجات یخچالی را باید در ظرفها و کیسه‌ های سوراخ دار در کشوی یخچال نگهداری کرد. شما می ‌توانید این کیسه‌ ها را بخرید یا می ‌توانید روی کیسه ‌های معمولی چندین سوراخ ایجاد کنید. (تعداد سوراخها باید بقدری باشد که به اندازه‌ کافی هوا در آن جریان داشته باشد.)

برای جلوگیری از تاثیر مخرب اتیلن میوه بر روی سبزیجات، میوه‌ ها را از سبزیجات جدا کنید. ( یک کشو برای هر گروه). همه‌ میوه‌ ها و سبزیجات یخچالی را در طی چند روز مصرف کنید چرا که نگهداری به مدت طولانی ترباعث از دست رفتن تازگی و طعم میوه‌ ها می‌ شود.

تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات به مدت طولانی

انواع توت

قبل از اینکه توت فرنگی، تمشک و انواع توت های دیگر را در یخچال بگذارید آنها را با مخلوطی از آب و سرکه (نسبت ۳ به ۱) بشویید. این ترکیب آنها را ضد عفونی کرده و در برابر کپک محافظت می‌ کند که به این ترتیب می‌ توان مدت زمان نگهداری آنها را در قفسه یخچال افزایش داد. سبد آنها را با آب بشویید و کاملا خشک کنید.

کرفس

بر خلاف کیسه‌ های پلاستیکی، فویل اجازه می‌ دهد که گاز اتیلن بیرون برود. هنگامی که اتیلن در یک کیسه پلاستیکی به دام می‌ افتد باعث می‌ شود که رطوبت و فاسد شدن سریعتر بوجود آید.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرما را دوست ندارد، اگر آنها را در یخچال نگه دارید، طعم و بافت ایده آل خود را از دست می‌ دهند. علاوه بر این هنگامی که آنها را روی کابینت می‌ گذارید اگر ساقه شان را بکنید، آنها را به سمت ساقه روی کابینت بگذارید چون این بخش از میوه آخرین قسمتی است که می‌ رسد.

گوجه فرنگی

کاهو

برگهای اضافی کاهو را در یک کاسه بریزید و روی آن یک حوله کاغذی قرار دهید، سپس با سلفون کاملا روی آن را بپوشانید. حوله کاغذی رطوبت را جذب می‌ کند، یعنی همان چیزی که باعث قهوه‌ ای و پلاسیده شدن برگهای آن می‌ شود. اگر حوله خیس شد، آن را بردارید و حوله دیگری را جایگزین کنید. ترفند دیگر: مقداری نمک را روی برگها بپاشید که رطوبت اضافی را بگیرد.

لیمو ها

اگر نیاز به فشردن لیمو برای غذا یا نوشیدن دارید، به جای دو نصف کردن آن، کل لیمو را با چنگال یا سیخ سوزن بزنید. با این روش شما آب لیمو را به اندازه‌ ای که نیاز دارید استفاده می‌ کنید بدون اینکه کل لیمو خشک شود. درجه حرارت مناسب لیموترش ۱۳ درجه است یعنی سرمای یخچال برای آن مناسب نیست بنابراین بهترین راه نگهداری آن در مکانی خنک است.

سیب زمینی

برای تازه نگه داشتن سیب زمینی، بین آنها سیب بگذارید. سیبها گاز اتیلن تولید می‌ کنند که سیب زمینی های شما را برای بیش از هشت هفته تازه نگه می‌ دارد. فقط با آن سیب زمینی‌ های جوانه زده پس از این مدت خداحافظی کنید و آنها را دور بیندازید.

سیب زمینی

موز ها

جدا کردن موز از دسته موزها و پیچاندن ساقه هر کدام در یک سلفون می‌ تواند منتشر شدن گاز اتیلن را متوقف کند. اگر زیاد موز می خرید، آنها را پوست گرفته و در فریزر برای افزودن به اسموتی نگهداری کنید. موز هم همانند لیمو نیاز به دمای ۱۳ درجه دارد.

پیاز

روش تازه نگه داشتن پیاز به نظر عجیب می‌ آید اما مواد تور مانند به پیاز اجازه می‌ دهد تا هوای کافی دریافت کند که به تازه نگه داشتن آنها کمک می‌ کند. خیلی راحت پیازها را در یک جوراب شلواری بریزید، بین هر پیاز یک گره بزنید. از یک جوراب شلواری نو استفاده کنید.

هویج

برای جلوگیری از خشک و پلاسیده شدن هویج که باعث ظاهری پیر و چروکیده در آنها می‌ شود، هویج با رطوبت وضعیت بهتری خواهد داشت، بنابراین آنها را در یک پر از آب قرار دهید، روی ظرف را با سلفون خوب بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. یا اینکه قبل از قرار دادن هویجها در یخچال، دور آن را با پلاستیک حبابدار بپوشانید

هویج

سیب

سیبهای برش زده یک غذای مناسب برای میان یا تزئین روی سالاد هستند اما آنهایی که قهوه‌ ای رنگ می‌ شوند، جذاب نیستند. برشهای باقی مانده را در یک کاسه آب نمک سرد بریزید تا از اکسیداسیون جلوگیری کنید. بعد از پنج دقیقه، برشها را خشک کرده و در یک پلاستیک هواگیری شده گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.

قارچ


قارچ بسیار به رطوبت حساس است و کوچکترین رطوبتی آن را سیاه و خراب می‌ کند. برای جلوگیری از خراب شدن قارچها، آنها را داخل کیسه کاغذی بریزد یا، ته کیسه پلاستیکی خود را دستمال کاغذی پهن کنید و در یخچال و محل خشک و خنک آنها را نگهداری کنید. البته بهترین روش نگهداری قارچ فریز کردن آن است.

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات

  • مطمئن شوید که میوه های شما در یخچال در دمای ۱ درجه سانتی گراد هستند.
  • یادتان باشد که میوه ها نفس می کشند بنابراین قرار دادن آنها در کیسه باعث سریع تر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را در کیسه نگذارید.
  • برای تازه ماندن پیاز، سیر، موسیر و سیب زمینی هرگز آنها را در یخچال نگذارید. بلکه آنها را در محیطی خنک، تاریک و خشک قرار دهید.
  • بهتر است سبزیجاتی مانند انواع کلم ها از کلم بروکلی گرفته تا گل کلم را نشسته در یخچال بگذارید و قبل از هربار مصرف آنها را بشویید.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ های غیرعادی بهتر است میوه را پوست کنده و قطعه قطعه کنید. آنگاه کاسه ای را با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک پر کنید و میوه ها را در آن بریزید. می توانید چند قطره آب لیمو به این مخلوط اضافه کنید به این ترتیب میوه شما تغییر رنگ نخواهد داد.
  • برای تازه ماندن ذرت بهتر است آن را میان دستمال کاغذی مرطوب بپیچید و در کیسه ای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.
  • هرگز سبزیجات را در محله ذخیره سازی نشویید زیرا با این کار رطوبت کافی را برای رشد باکتری ها فراهم خواهید کرد بنابراین چه بهتر که آنها را درست قبل از مصرف شستشو دهید.
  • بهتر است سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج را در کیسه ای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت ۱۰ روز به صورت تازه باقی بمانند.
  • سبزیجاتی مانند لوبیا سبز و خیار را در کیسه های پلاستیکی و در یخچال نگهداری کنید. اما فلفل سبز را در پاکت های کاغذی و پایین ترین نقطه یخچال نگه دارید.
  • بهتر است سبزیجات ریشه ای مانند هویج، شلغم و چغندر را در کیسه های پلاستیکی و در سردترین نقاط یخچال جای دهید.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها