موز و خواص آن

A
۰

موز یک منبع انرژی‌ زا برای صبحانه یا میان وعده استفاده می‌ شود و به دلیل داشتن پتاسیم زیاد، ضد‌ سرطان و غذای خوبی برای ماهیچه‌ ها است.

موز یکی از محبوب‌ ترین میوه‌ ها در سراسر جهان است. موز حاوی خواص ضروریست که می‌ تواند به حفظ سلامت بخش‌ های مختلف بدن کمک کند. به غیر از داشتن ویتامین B6، موز منبع خوبی برای تامین ویتامین C، فیبر غذایی، پتاسیم و منگنز است. علاوه بر این، موز فاقد چربی و کلسترول بوده و تقریبا هیچ سدیمی ندارد. خواص موز و تاثیرات آن بر بدن انکار ناپذیر است، به طوری که مانع از بروز بسیاری از نارسایی‌ ها و بیماری‌ ها در افراد می‌ شود. موز سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌ ها است که قادرند شما را از خطر رادیکال‌ های آزادی که هر روز با آنها در تماس هستید، محافظت کنند.

طبع و مزاج

از نظر طب‌ قدیم طبع موز معتدل و تر است و نمک، عسل، مربای زنجبیل و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج این میوه هستند.

ترکیبات شیمیایی

چند ماده‌ شیمیایی بسیار مهم، مانند سروتونین (که نقش مهمی در خواب و تنظیم حالات بدن بازی می‌ کند)، نوروپی نفرین (هورمونی که غده آدرنال ترشح می‌ کند و باعث منقبض شدن رگ‌ ها می‌ گردد)، دوپامین (که فشارخون را بالا می‌ برد) و کاته‌ چولامین (که روی سیستم اعصاب، قلب، حرارت بدن و عضلات روده و معده اثر می‌ گذارد.) در این میوه مقوی وجود دارد.

در 100 گرم موز مواد زیر وجود دارد.

انرژی 100 کالری آهن 0.7 میلی‌ گرم
آب 70گرم ویتامین A 190 واحد
مواد‌قندی 6.5 گرم ویتامین B1 0.05 میلی‌ گرم
کلسیم 8 میلی‌ گرم ویتامین B2 0.06 میلی‌ گرم
پتاسیم 370 میلی‌ گرم ویتامین B3 0.07 میلی‌ گرم
پروتئین 0.8 ‌گرم ویتامین C 0.07 میلی‌ گرم
فسفر 25 میلی‌ گرم سدیم 1 میلی‌ گرم
چربی 0.2 گرم

موز

خواص موز

این میوه به عنوان یک منبع انرژی‌ زا برای صبحانه و یا به عنوان یک میان‌ وعده عالی است و می‌ توان آن را قبل، در طول و یا بعد از ورزش مصرف کرد. موز‌ خشک نیز یک میان‌ وعده مناسب با سطح بالاتری از فیبر و پتاسیم است.

  1. به دلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد‌ سرطان و غذای خوبی برای ماهیچه‌ ها است.
  2. ملین و درمان‌ کننده‌ اسهال و اسهال‌ خونی است.
  3. خون‌ ساز بوده بنابراین اشخاص لاغر و کم‌ خون حتما باید این میوه را مصرف کنند.
  4. برای درمان بیماری قند گل‌ های موز را بپزید و بخورید.
  5. برای درمان خارش و ریزش‌ مو ، موز را له کنید و با سرکه و آب‌ لیمو مخلوط نمایید و به نقاطی که خارش دارد و یا موی آن ریخته، بمالید.
  6. تقویت‌ کننده‌ معده و نیروی جنسی است.
  7. درمان‌ کننده‌ زخم‌ روده است.
  8. در بعضی از کشور ها موز‌ نارس را خشک و پودر می‌ کنند و گرد آن را به بیمارانی که مبتلا به زخم دوازدهه و معده هستند، می‌ دهند تا این نوع زخم را درمان کند زیرا این میوه یک غشای مقاوم اسید‌ روی معده و روده می‌ کشد که اسید معده نمی‌ تواند به آن آسیب برساند.
  9. گرد ‌آن همچنین داروی خوبی برای پایین آوردن کلسترول است.
  10. گرد گل‌ های خشک شده‌ موز را با کمی نمک و آب مخلوط کنید، داروی آرام‌ بخش قلب است.
  11. جوشانده‌ این میوه در قطع خونریزی مؤثر است.
  12. جوشانده‌ ریشه و پوست درخت آن را برای معالجه‌ سرطان‌ معده به کار می‌ برند. بدین منظور باید این جوشانده را در وان‌ حمام ریخت و مدتی در وان دراز کشید.
  13. ضماد برگ درخت‌ موز برای درمان ورم و سوختگی مفید است.
  14. ریشه‌ آن دفع کننده‌ کرم‌ معده است.
  15. نفاخ است و زیاد خوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان، گاز معده تولید می‌ کند. برای رفع این عارضه باید پس از تناول این میوه، کمی نمک خورد.
  16. تأثیر خوبی در تأمین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
  17. برای درمان ضعف‌ بدن، این میوه را با عسل بخورید.
  18. ضماد آن مخلوط با سرکه، خارش‌ های پوستی را التیام بخشیده و لکه‌ های پوستی را برطرف می‌ سازد.
  19. تسکین دهنده سرفه و سینه درد و التهاب حلق است.
  20. بهترین میوه دوران کودکی، جوانی، پیری، دوران بارداری و به هنگام فعالیت‌ های فکری و جسمی و عضلانی است.
  21. خوردن منظم آن می‌ تواند به حفظ سلامت قلب، کنترل فشارخون و استحکام استخوان‌ ها کمک کند.
  22. همچنین، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ های حیاتی بتاکاروتن (پیش ماده ویتامین A ) و ویتامین C است که هر دو باعث تقویت سیستم‌ ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماری‌ های قلبی و برخی از سرطان‌ ها می‌ شوند.
  23. ويتامين 6B موجود در موز تنظیم‌ کننده عملکرد سیستم‌ عصبی است و به بهبود سلامت پوست کمک می‌ کند.
  24. اسید آمینه تریپتوفان موجود در موز هم می‌ تواند به کاهش‌ علائم پیش از قاعدگی، اضطراب و بی‌ خوابی کمک کند.

شیوه نگهداری و مصرف

همیشه موز های زرد و سفت را انتخاب کنید و آنها را در دمای اتاق و دور از میوه‌ های دیگر نگهداری کنید، موز های قهوه‌ ای متمایل به سیاه برای کودکانی که از شیر مادر گرفته شده‌ اند. بسیار مناسب است. پوست‌ موز رسیده زرد و سفت است و روی آن لکه‌ های سیاه وجود دارد. موز‌ نارس به دلیل داشتن نشاسته‌ زیاد هضمش مشکل است.

موارد منع مصرف موز

  • زیاده‌ روی در مصرف موز، سبب بروز حساسیت و خارش پوست می‌ گردد.
  • موز به علت دارا بودن قند زیاد، برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کرد.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها