غذای گیاهی برای افطاری | غذای بدون گوشت برای افطاری
غذای گیاهی برای افطاری چی درست کنیم؟ | معرفی دستور تهیه 6 غذای گیاهی
انتخاب غذای افطاری برای گیاهخواران کمی چالش برانگیزتر از افراد دیگر است. در ادامه انواع غذای گیاهی برای افطاری را به شما معرفی می کنیم.
بهترین غذای گیاهی برای افطاری چه غذایی است؟ وقتی غذای گیاهی برای افطاری آماده می کنید، مهم است که سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها باشد تا انرژی بدن شما را تامین کند؛ به همین دلیل در این مطلب از اینفوگیاهی انواع غذای گیاهی برای افطاری که مقوی هم باشد را به شما معرفی می کنیم.
شش دستور غذای گیاهی برای افطاری ماه رمضان
روش تهیه توپک خرمایی انرژی زا
این توپکهای خرمایی خوشمزه رو هم میتونید برای سحر میل کنید و هم موقع افطار. خرما به عنوان منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف مثل کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و روی بوده و به طور کلی انرژی زاست و انرژی از دست رفته رو به روزه دار برمیگردونه.
مواد لازم:
• خرما بدون هسته، 1 پیمانه
• پودر کاکائو، ¼ پیمانه به علاوه مقدار بیشتری برای غلتاندن
• شاهدانه یا کنجد سفید، 3 قاشق غذاخوری
• مغز گردوی خام تقریبا خرد شده، ¼ پیمانه
• کره بادام (یا هر کره مغز دیگه ای)، 1 و ½ قاشق غذاخوری
• نمک، 1 پیمانه (بسته به شوری کره مغز بیشتر یا کمتر استفاده کنید)
• عصاره وانیل ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه توپک خرمایی انرژی زا
1. داخل غذاساز یا مخلوط کن خرما بدون هسته، پودر کاکائو، شاهدانه یا کنجد، مغز گردو، کره بادام (یا کره مغز دیگه)، نمک و وانیل اضافه کنید.
2. میکس کنید تا مواد خوب مخلوط شوند و شروع به جمع شدن کنند (30 ثانیه الی 1 دقیقه).
3. اگه مواد خیلی خشک بود و هنگامی که بین دو انگشت فشار داده میشود به هم نچسبید، کره مغز یا خرمای بدون هسته بیشتری اضافه کنید (فقط مطمئن بشید که خرما چسبناک و تازه باشه).
4. به مقدار یک قاشق از مواد رو بردارید و با دست یا اسکوپ گلوله کنید و در صورت تمایل در مقداری پودر کاکائو بغلتانید و یا به همان صورت بلافاصله سرو کنید.
مواد باقیمانده رو تا 2 هفته در یخچال و تا 1 ماه در فریزر نگهداری کنید.
روش تهیه کوکوی کدو سبز
از بهترین غذای گیاهی افطار و سحر میتوانیم به کوکوها اشاره کنیم. کوکو یکی از غذاهای سبکی هست که برای وعده افطار در ماه رمضان بسیار مناسب است. این بار به جای کوکوهای همیشگی، کوکو با کدو سبز درست کنید. این کوکو علاوه بر اینکه یک غذای فوری و سبک هست فواید زیادی هم برای بدن دارد.
مواد لازم:
• آرد گندم کامل، ½پیمانه
• آرد نخود، ¼ پیمانه
• کدو سبز رنده شده ریز 3 پیمانه (2 عدد متوسط کدو سبز)
• پیاز ریز خرد شده ⅓ پیمانه
• سیر ریز خرد شده، ½ قاشق چایخوری
• ساقه کرفس خرد شده، 2 قاشق چایخوری
• جعفری خرد شده، 2 قاشق غذاخوری یا (برگ گشنیز)
• فلفل سیاه خرد شده، ½ قاشق چای خوری یا ¼ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه – طبق سلیقه خودتون.
• بیکینگ پودر، ½ قاشق چایخوری
• نمک مقدار لازم
• روغن زیتون یا روغن آفتابگردان یا هر روغنی برای سرخ کردن
طرز تهیه:
1. اول از همه کدو سبز رو خوب بشورید و خشکش کنید چون میخوایم با پوست رندش کنیم ترجیحاً رنده متوسط. (ولی اگه بخواین میتونین شما پوستشو بگیرید).
2. آب کدو سبز رو بگیرید یا بدون روغن تفتش بدید.
3. کدو سبز رنده شده، پیاز ریز خرد شده، ساقه کرفس خرد شده و سیر خرد شده رو در یه کاسه مخلوط کنید.
4. آرد گندم و آرد نخود رو بهش اضافه کنید.
5. نمک و بیکینگ پودر رو اضافه و مخلوط کنید.
6. مواد رو خیلی خوب با هم مخلوط کنید. بسته به میزان آب مواد، ممکنه شل باشه اگه اینطور بود بهش آرد اضافه کنید.
7. مواد رو در روغن داغ سرخ کنید.
روش تهیه سوپ کلم بروکلی
غذاهای مناسب افطار و سحر معمولا برای ما ایرانیها در خوشتهای چرب و پلوهای گوناگون خلاصه میشوند! پس بهتر است سوپها را به لیست اضافه کنید. سوپها غذاهای مناسبی برای وعده افطار هستند. سعی کنید در وعدههای افطاری همیشه سوپ درست کنید زیرا سرشار از مواد مغذی و ویتامین هستند. سوپ کلم بروکلی هم از اون سوپ های پرخاصیت است که با چندین سبزیجات ترکیب شده و یک سوپ مقوی، خامهای و خوشمزه محسوب میشه.
مواد لازم
• روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری
• پیاز کوچک زرد، 1عدد، خرد شده
• کرفس، خرد شده، ½ فنجان
• هویج خرد شده، ⅓ فنجان
• کلم بروکلی، 500 گرم، ساقه و گل های خرد شده
• سیب زمینی، 1 عدد متوسط، خرد شده
• سیر، 4 حبه، خرد شده
• آب یا آب عصاره سبزیجات، 4 پیمانه
• نان مکعبی، برای سرو
• بادام هندی خام، ½ پیمانه
• سرکه سیب، 1 و ½ قاشق چای خوری
• خردل، ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
• شوید تازه، ¼ پیمانه
• آب لیمو تازه، 1 قاشق غذاخوری
• نمک، ¾ قاشق چایخوری
• فلفل سیاه تازه
طرز تهیه سوپ کلم بروکلی وگان
1. روغن رو در قابلمه بزرگ با حرارت متوسط گرم کنید.
2. پیاز، کرفس، هویج، ساقه کلم بروکلی، نمک و فلفل رو اضافه کرده و تفت بدید تا نرم بشه، حدود 10 دقیقه.
3. سیب زمینی و سیر رو اضافه کرده و هم بزنید، سپس آب سبزیجات یا آب رو اضافه کرده و به مدت 20 دقیقه بگذارید تا بجوشه و سیب زمینی هم نرم بشه. بعد بگذارید کمی خنک بشه.
4. 1 پیمانه از گل کلم بروکلی رو بخار پز کنید تا نرم بشه و برای سرو کنار بگذارید.
5. مابقی گل کلم بروکلی و مکعب های نان رو با مقداری روغن زیتون و نمک در فر با دمای 180 درجه کمی تا نان ترد بشه و کلم بروکلی نرم و لبه های آن قهوه ای بشه، به مدت 10 تا 15 دقیقه.
مواد سوپ رو به مخلوط کن منتقل کرده و بادام هندی، سرکه سیب و خردل رو به اون اضافه کرده و مخلوط کنید تا خامهای بشه.
گلهای کلم بروکلی بخارپز، شوید و آبلیمو رو اضافه کنید. سوپ باید غلیظ باشه. اما اگه خیلی غلیظ بود، ½ فنجان آب اضافه کنید تا به قوام مورد نظر برسه
1. مزه و چاشنیها رو چک کنید و سوپ رو در کاسههایی که با بروکلی تفت داده شده و نانهای برشته دیزاین کردید سرو کنید.
روش تهیه آش رشته
از جمله آشهای معروف و اصیل ایرانی، آش رشته است که کمتر کسی رو میشناسیم که آش رشته دوست نداشته باشد. آش رشته برای افطار در ماه رمضان طبخ شده و بخاطر حبوبات و سبزی که دارد سرشار از پروتئین و مواد مغذی است.
مواد لازم برای تهیه آش رشته مجلسی برای 4 نفر
• سبزی آش رشته (اسفناج، جعفری، تره، گشنیز، شوید)، 100 گرم
• نخود و لوبیا چیتی، ¼ لیوان (40 گرم)
• عدس ریز، 50 گرم
• رشته آش، 70 گرم
• پیاز، 3 عدد
• نعناع، 2 قاشق غذاخوری
• سیر، 2 حبه
• آرد، 2 قاشق، در صورت لزوم
• نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان دلخواه
• روغن، به میزان لازم
روش تهیه آش رشته خوشمزه
-
از شب قبل حبوبات رو در آب سرد بخیسونید و چند بار آبش رو عوض کنید.
-
عدس و حبوبات رو بپزید. سبزی آش رو تمیز شسته و آبکشی و خرد کنید. سبزی ها رو با آب بذارید تا بپزه.
-
در این حین پیازها رو خلالی خرد کنید و اول اونها رو در آب سرد قرار بدید و بعد در آب جوش کمی بپزید (نیم پز) آبکشی و خشک کرده و بعد در روغن داغ سرخ و طلایی کنید. (به این روش پیازها ترد و پوک میشن)
-
نعناع و سیر رو در روغن کمی سرخ کنید و زردچوبه اضافه کنید. (کنار بذارید.)
-
بعد از پختن سبزی ها حبوبات رو به داخل آش اضافه کنید. نصف پیاز داغ و نعناع داغ و سیر داغ رو در قابلمه آش بریزید و آرام هم بزنید.
-
حالا رشته آش رو از وسط نصف کنید و کم کم و بصورت نامنظم و پراکنده به آش اضافه کنید. آش رو مدام و به آرامی هم بزنید و صبر کنید تا رشته ها نرم بشه و آش جا بیوفته. اگه آش خیلی رقیق بود آرد رو با نصف لیوان آب سرد خوب مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
-
نمک و فلفل رو به داخل آش اضافه کنید. بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردنه چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شدن.
-
برای تزیین میتونید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
روش تهیه خوراک نخود هندی با کاری
خوراکها از آن دسته غذاهای ساده و سریع هستند که برای افطار هم بسیار مناسبند. خوراک نخود بسیار مقوی و پر خاصیت که به سبک هندی پخته میشود و یک خوراک گیاهی عالی برای فرد روزهدار است.
مواد لازم:
• روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری
• سیر، 2 حبه، خرد شده
• پیاز، ½ خرد شده
• زنجبیل،1 قطعه کوچک، خرد شده
• پودر کاری، 1 قاشق چایخوری
• زیره آسیاب شده، 1 قاشق چایخوری
• پودر زردچوبه، ½ قاشق چایخوری
• فلفل سیاه آسیاب شده، ¼ قاشق چایخوری
• فلفل قرمز (اختیاری) ، 1/8 قاشق چایخوری*
• نخود خیس خورده و پخته شده، 1پیمانه یا (425 گرم)
• شیر نارگیل پرچرب (400 میلی لیتر)، 1 قوطی یا یک لیوان*
• رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری
• نمک، ½ قاشق چایخوری
• تخم گشنیز، آسیاب شده، ¼ قاشق چایخوری (اختیاری)
• آب لیمو، 1 قاشق غذاخوری
طرز پخت خوراک نخود هندی با کاری
1. روغن رو در قابلمه بزرگی گرم کرده و سیر، پیاز و زنجبیل رو روی حرارت متوسط به مدت 5 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که قهوهای طلایی شود بپزید و گاه گاهی هم بزنید.
2. ادویهها رو اضافه کنید، 1 تا 2 دقیقه هم بزنید.
3. نخود، شیر نارگیل، رب گوجه فرنگی و نمک رو اضافه کنید. هم بزنید و حدود 10 دقیقه بپزید.
4. از روی اجاق برداشته، آبلیمو رو اضافه کرده، هم بزنید.
5. بلافاصله سرو کنید (میتونید با مقداری گشنیز خرد شده و تازه در آن اضافه کنید).
6. باقی مانده مواد غذایی رو به مدت 5-7 روز در یخچال یا در فریزر تا 6 ماه نگه دارید
روش تهیه حلیم جو دوسر گیاهی
از غذاهای سالم و عالی مخصوص افطار برای ما ایرانی ها حلیمه. حلیم جو دوسر گیاهی یه حلیم خیلی خوشمزه، آسون و سریعه که توی ده دقیقه آماده میشه و کلی خواص و انرژی داره. معمولا حلیم با شیره خورده میشه اما بعضیا با نمک دوست دارن.
مواد لازم برای حلیم جو دوسر وگان
• جو دوسر پرک، 4 قاشق غذاخوری
• شیرگیاهی و یا آب، 1 لیوان (شیر بادام ترجیحا)
• نمک و دارچین، به میزان لازم
• شیره انگور، دو الی سه قاشق غذاخوری
• کنجد، مقداری برای تزیین
طرز تهیه حلیم جو دوسر گیاهی، سریع و خوشمزه
-
ابتدا قابلمه رو روی حرارت قرار بدید و جو دوسر پرک رو داخل قابلمه بریزید.
-
آب یا شیر گیاهی رو اضافه کنید. در این دستور شیر بادام طعم بهتری میده اما آب هم به تنهایی خوبه حالا چند دقیقه اجازه بدید تا به جوش بیاد و بعد با گوشت کوب برقی میکسش کنین.
-
روی حرارت مدام هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسه نمک رو اضافه کنید و در ظرف سرو بریزید.
-
اگر طعم شیرین رو در حلیم دوست دارید شیره انگور اضافه کنید. حالا مقداری دارچین و کنجد بریزید و از طعم فوق العاده خوشمزه این حلیم وگان لذت ببرید.
شیرینی بامیه وگان
از شیرینیهای خوشمزه و معروف ماه رمضان زولبیا و بامیست که در اینجا طرز تهیه این شیرینی رو بدون تخم مرغ آموزش دادیم.
ترکیبات بامیه خانگی بدون تخم مرغ
• آرد سفید، 1 پیمانه
• آب، 1 پیمانه
• وانیل، ¼ قاشق چایخوری
• شکر، 2 قاشق غذاخوری
• کره گیاهی، 30 گرم
• نشاسته ذرت، 2 قاشق غذاخوری (بعنوان جایگزین تخم مرغ)
• بیکینگ پودر، 1 قاشق چایخوری (بعنوان جایگزین تخم مرغ)
مواد لازم برای شهد بامیه
• آب، 1 پیمانه
• شکر، 1 پیمانه
• زعفران دم کرده، 3 تا 4 قاشق غذاخوری
• پودر هل، ½ قاشق چایخوری
• آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری
• گلاب، 1/3 پیمانه
طرز تهیه شیرینی بامیه بدون تخم مرغ در خانه
-
ابتدا زعفران رو در مقداری آب جوش دم کنید.
-
شکر و آب رو روی حرارت بذارید تا شکر حل بشه. به مخلوط، آبلمیو، زعفران و گلاب اضافه کرده و اجازه بدید با حرارت ملایم بجوشه تا کمی غلیظ بشه.
-
حدود 10 تا 15 دقیقه بعد از جوشیدن حرارت رو خاموش کنید و بذارید تا شهدش خنک بشه.
تهیه بامیه
-
در قابلمه دیگهای، آب، 2 قاشق غذاخوری شکر و کره رو اضافه کنید. روی حرارت کم قرار بدید و هم بزنید تا کره ذوب بشه و همه چیز مخلوط بشه.
-
وقتی آب شروع کرد به حباب زدن، آرد رو به یکباره بریزید و با کفگیر هم بزنید تا خمیر به صورت یه گلوله در بیاد، حرارت رو کم کنید و ده دقیقه خمیر رو با پشت کفگیر له کنید و مدام هم بزنید. بعد از اتمام کار خمیر رو از روی حرارت بردارید و اجازه بدید در دمای اتاق قرار بگیره اما سرد نشه.
-
در این حین نشاسته ذرت رو به همراه بیکینگ پودر در مقداری آب حل کنید و به خمیر اضافه کنید. و خوب مخلوط کنید. در این مرحله باید یک خمیر چسبناک و با غلظت مناسبی که نه سفت و نه شل باشه.
-
خمیر رو به داخل قیف با ماسوره دلخواه بریزید. در تابه لبهدار روغن رو بریزید و خمیر رو با اندازه دلخواه از قیف خارج کنید و با چاقو برش بدید و در روغن سرخ کنید.
-
بعد از سرخ شدن تمام جهات بامیه اونها رو از روغن خارج کنید و داخل توری گذاشته تا روغن اضافی خارج بشه. وقتی همه بامیهها سرخ شدند بامیهها رو به داخل شهد بریزید تا بامیهها به تمام شهد آغشته بشه.