دلایل لکنت زبان | درمان لکنت زبان در خانه | لکنت زبان در بزرگسالان
همه چیز درباره لکنت زبان و درمان خانگی آن از دیدگاه طب سنتی
لکنت زبان بیشتر در کودکان شایع است اما ممکن است بزرگسالان نیز به آن مبتلا شوند. از دلیل و روش درمانی لکنت زبان گفته ایم.
لکنت زبان ممکن است مادرزادی باشد یا تحت شرایط خاصی در بزرگسالی به وجود بیاید. برای درمان لکنت زبان بهتر است به دکتر مراجعه کرده و از دلیل و ریشه های آن اطمینان خاطر داشته باشید اما در این مطلب از روش های درمانی لکنت زبان در خانه از دید طب سنتی توضیح داده ایم.
لکنت زبان چیست؟
لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که باعث میشود فرد هنگام صحبت کردن بیاختیار برخی از صداها، هجاها یا کلمات را تکرار یا بیان آنها را قطع یا طولانی کند. در واقع وی میداند که چه چیزی میخواهد بگوید اما بهسختی میتواند کلمات را بیان کند. ممکن است به نظر برسد که کلمات گیر کردهاند یا بارها و بارها تکرار شوند.
اگرچه لکنت زبان تمام سنین را تحت تاثیر قرار میدهد، اما بیشتر در کودکان ۲ تا ۶ ساله بهدلیل ضربه مغزی، اضطراب، افسردگی و سایر مشکلات روانی، سابقه خانوادگی لکنت زبان و مشکلات عصبی دیده میشود. خوشبختانه حدود ۷۵ درصد از کودکان با گذشت زمان و طی روند تکامل بدن از این وضعیت خلاص میشوند.
با وجود اینکه لکنت زبان را نمیتوان به طور کامل درمان کرد، ولی چند راهکار مانند دارودرمانی، گفتاردرمانی و درمان خانگی وجود دارد که میتوانید برای بهبود گفتار خود آنها را انجام دهید
راه حل های درمان خانگی لکنت زبان
آهسته صحبت کردن را تمرین کنید
یکی از موثرترین راهها برای جلوگیری از لکنت زبان این است که آهستهتر صحبت کنید. عجله کردن برای بیان افکار ذهنی میتواند باعث تسریع گفتار یا مشکل در ابراز کلمات شود.
پس همیشه قبل از شروع به صحبت کردن چند نفس عمیق بکشید و بهآرامی پیش بروید. اضافه کردن یک مکث کوتاه بین عبارات و جملات برای کمک به کاهش سرعت گفتار واقعا کمککننده است. اجازه بدهید اطرافیانتان بدانند که این کار را از روی عمد انجام میدهید و نسبت به شما کمی صبور باشند.
از بیان کلمات محرک اجتناب کنید
اگرچه این روش درمان خانگی لکنت زبان برای کودکان توصیه نمیشود، اما برخی از بزرگسالان ممکن است بخواهند از بیان کلمات خاصی که باعث لکنت زبان آنها میشود اجتناب کنند. در این مورد، تهیه فهرستی از این کلمات و یافتن جایگزینهایی برای آنها میتواند مفید باشد.
با صدای بلند متن یک کتاب را بخوانید
یکی از بهترین راهها برای بهبود لکنت زبان، مقابله با این مشکل است. بههمیندلیل، توصیه میکنیم که متنی را انتخاب کنید و آن را با بیشترین سرعت ممکن بخوانید. احتمالا در ابتدا اشتباهات زیادی مرتکب خواهید شد و چند کلمه را جا میاندازید، اما باید بدون توجه به کیفیت زبان یا تلفظ کلمات، ادامه دهید.
این روش درمان خانگی لکنت زبان را بخشی از سبک زندگی خود قرار دهید و هر روز حداقل یک ساعت با صدای بلند متن را بخوانید. بدینشکل، شما به بیان کلمات عادت خواهید کرد و وضعیت شما با توجه به صحبتهای روزمره نیز بهبود مییابد.
رویکرد ذهنآگاهی را تمرین کنید
ذهنآگاهی یک راه اثباتشده برای کاهش اضطراب و استرس است. تحقیقات ثابت کردهاند که بین تأثیرات ذهنآگاهی و ابزارهای لازم برای مدیریت لکنت زبان یک همپوشانی وجود دارد.
در واقع، ذهنآگاهی نوعی مراقبه است و به شما این امکان را میدهد که آرام باشید و بر روی افکار یا یک عمل خاص خود متمرکز شوید. بزرگسالان و کودکان همگی میتوانند برای کمک به بهبود لکنت زبان آن را تمرین کنند.
نحوه بیان و شیوه ابراز کلمات خود را ثبت کنید
ضبط صدا میتواند به شما کمک کند تا روند پیشرفت خود را بهتر درک کنید. از طرفی، در آشکار کردن کلمات یا عباراتی که شما را به لکنت میاندازد نیز موثر است. اگر متوجه شدید که گوش دادن به صدای خودتان آزاردهنده است یا باعث اضطراب شما میشود، بهآرامی پیش بروید.
برای درمان لکنت زبان چی بخوریم؟
خرما
مصرف خرما یک درمان موثر برای بهبود قدرت بیان است. چراکه این میوه بسیار مغذی میتواند به تحریک ماهیچههای دهان کمک کند. خرما همچنین صدای شما را صاف و سنگین میکند و به شما کمک میکند گفتار خود را به طور موثرتری کنترل کنید. نشان داده شده است که خوردن منظم خرما علائم اختلالات گفتاری را برای بسیاری از افراد بهبود میبخشد.
روش مصرف: اگر دوست ندارید خرما را بهصورت خام مصرف کنید، جوشاندن آن در شیر و نوشیدن این ترکیب قبل از خواب عالی است. این کار صدا و گلوی شما را آرام میکند و بعد از یک تا دو ماه میتوانید خیلی راحتتر افکار خود را بیان کنید.
کره
مصرف کره یک درمان خانگی عالی برای رفع مشکلات لکنت زبان است. جالب است بدانید که در گذشته نیز از این ماده غذایی برای درمان بسیاری از مشکلات مربوط به مغز استفاده میشده است. زیرا حاوی مقدار زیادی چربی مفید است و به تقویت قدرت مغز و افزایش تمرکز کمک میکند. این مساله بهنوبهخود به شما این امکان را میدهد که آزادانه و بدون تردید صحبت کنید.
روش مصرف: یک قاشق غذاخوری کره را حرارت دهید تا ذوب شود. آن را با یک قاشق غذاخوری آب انگور فرنگی یا بادام خیسانده و آسیابشده مخلوط کنید تا خمیری شفابخش و مفید درست شود. هر روز همراه با وعدههای غذایی خود آن را مصرف کنید.
بادام
بادام یکی از غنیترین آجیلهای موجود در بازار و حاوی ویتامین A و اسیدهای چرب امگا ۳ است. عملکرد مغز را تقویت، ظرفیت حافظه و قدرت تمرکز را افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا افکار و ایدههای خود را بهوضوح بیان کنید.
روش مصرف: بهترین راه برای استفاده از بادام این است که ۱۳ تا ۱۴ عدد بادام را در طول شب در آب گرم خیس کنید. صبح روز بعد پوست آنها را جدا کرده و مصرف کنید.
عسل و نمک
اگر بهدنبال یک درمان خانگی آسان و در عین حال بسیار موثر برای مشکل لکنت زبان خود هستید، یکی از بهترین چیزهایی که میتوانید امتحان کنید عسل و نمک است. هم عسل و هم نمک دارای خواصی هستند که به تسکین ماهیچههای دهان و افزایش عملکرد عصبی کمک میکنند.
روش مصرف: یک قاشق غذاخوری عسل بردارید و چند قاشق نمک در آن حل کنید. این مخلوط را دو بار در روز، صبح و قبل از خواب، روی زبان خود بمالید تا در صحبت کردن مشکلی نداشته باشید