قارچ خام

خوردن قارچ خام | مضرات قارچ خام

قارچ رو خام بخوریم یا بپزیم بهتره؟

A
۰

اگر شما هم نمی دانید که قارچ را باید حتما پخت و یا مدل خام آن نیز می تواند مصرف شود این مطلب را بخوانید تا از خواص و ضررهای قارچ نپخته بیشتر بدانید.

قارچ از سبزیجاتی است که مقدار زیادی پروتئین، ویتامین، کلسیم و فیبر دارد و برای بدن خواص زیادی دارد. قارچ در اغلب غذاها و سالادها مورد استفاده قرار می گیرد اما برخی نیز از نپخته این سبزی استفاد می کنند. به همین دلیل؛ اینفوگیاهی در این مطلب به مضرات و فواید قارچ خام می پردازد.

قارچ خام یا قارچ پخته

به سوال اصلی این مقاله بپردازیم آیا می‌توان قارچ را خام خورد؟ بله، اگر دوست دارید می‌توانید قارچ را به صورت خام مصرف کنید. اگرچه ممکن است این روش، بهترین شیوه برای مصرف آن نباشد. همه قارچ‌های تازه‌ای که از فروشگاه‌ها می‌خرید، برای خورده شدن به صورت پخته یا خام بی‌خطر هستند. می‌توانید قارچ سفید صدفی، کرمی، پورتابلا و قارچ انوکی را به صورت خام مصرف کنید. آنها معمولا در سالاد‌ها به همین صورت استفاده می‌شوند.

مطمئناً خام خوردن قارچ سریعتر و راحت تر از پختن قارچ است. اما سوال این است که آیا این روش شیوه‌ی مناسبی برای مصرف قارچ است؟ اگر قبلا فقط قارچ پخته شده را چشیده باشید، می‌دانید طعم و بافت قارچ خام به اندازه‌ی حالت پخته‌ی آن جذاب نیست. قارچ‌های خام نسبت به قارچ‌های پخته شده، نرمی کمتر و بافت اسفنجی‌تری دارند. همچنین طعم بسیار ‌قوی‌تر و خاکی‌تری نسبت به قارچ‌های پخته شده دارند.

جویدن قارچ‌های خام بزرگتر مانند کرمینیس یا پورتابلا دشوارتر است و باید ساقه‌ها را قبل از مصرف جدا کنید.  همچنین باید همه‌ی قارچ‌ها – حتی قارچهای بسته بندی را قبل از خام خوری به طور کامل تمیز کرده و بشویید تا هرگونه کثیفی از آنها پاک شود.

بیشتر بخوانید:چه جور متوجه سمی بودن قارچ بشیم؟

فواید قارچ خام

قارچ گیاهی با خواص تغذیه‌ای فراوان است که حتماً باید در ژیم تغذیه‌ای خود جای دهید. بعضی از بهترین فواید این گیاه عبارتند از:

  •     کاهش خطر ابتلا به سرطان

  •     کاهش کلسترول خون

  •     محافظت از سلامت مغز

  •     منبع ویتامین D

  •     تحریک حرکات سالم روده

  •     تقویت سیستم ایمنی

همچنین از آنجایی که بیشتر ما قارچ را به صورت سرخ شده می‌پزیم، خوردن قارچ خام این مزیت را دارد که روغن کمتری مصرف می‌کنید و همچنین خبری از نمک اضافه و در نتیجه افزایش مصرف سدیم نیست.

قارچ خام

مضرات خوردن قارچ خام

ما به این سوال پاسخ دادیم که آیا خوردن قارچ خام مضر است یا خیر. اما این بدین معنا نیست که این بهترین شیوه‌ی مصرف است. خوردن قارچ خام می‌تواند با مشکلات زیادی به ویژه برای افرادی که معده‌ی حساسی دارند به همراه باشد. قارچ‌های خام به دلیل دیواره‌های سلولی سختشان که عمدتاً از کیتین تشکیل شده‌اند، تا حد زیادی غیرقابل هضم هستند و خوردن آنها منجر به دل درد می‌شود.

بسیاری از متخصصین توصیه می‌کند که قارچ‌ها باید پخته شده مصرف شوند! پختن کامل آنها باعث آزاد شدن مواد مغذی موجود در آنها می‌شود، از جمله پروتئین، ویتامین‌های B و مواد معدنی، و همچنین طیف گسترده‌ای از ترکیبات جدید که در سایر غذاها یافت نمی‌شوند. بنابراین وقتی قارچ خوراکی را نپزید از برخی خواص قارچ محروم می‌مانید. همچنین قارچ‌ها و میسلیوم خام ممکن است دارای خطرات سلامتی ناشی از پاتوژن‌های مضر و سموم حساس به گرما باشند که به طور بالقوه باعث آسیب گلبول‌های قرمز خون، تحریک دستگاه گوارش و واکنش‌های آلرژیک مانند بثورات پوستی می‌شوند. بعلاوه بسیاری از افراد بعد از خوردن قارچ خام دچار مسمومیت‌های شدید غذایی می‌شوند که اسهال شدید و دل درد را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید:این دسته از افراد هرگز نباید قارچ بخورند!

ضرر قارچ خام برای کودکان

خوردن قارچ خام مضر نیست اما توصیه نمی‌شود و این موضوع تنها در مورد بزرگسالان است. اما در مورد کودکان چطور؟ آیا آنها می‌تواند قارچهای غذای خود را به صورت خام مصرف کنند؟ خیر. خواص قارچ خام برای کودکان به مراتب بسیار کمتر از حالت پخته‌ی آن است. هرگز قارچ‌های خام یا نپخته به کودک ندهید. بسیاری توصیه می‌کنند قارچ‌های خام را هیچ‌کس در هر سنی نباید به‌صورت خام خورد، زیرا ممکن است باعث ناراحتی و افزایش خطر مسمومیت شود. قارچ ها وقتی درست چیده شوند و خوب پخته شوند، می‌توانند رژیم غذایی کودک شما را با تعدادی از مواد مغذی حیاتی تکمیل کنند.

مصرف قارچ خام در بارداری

آیا خوردن قارچ خام در بارداری مضر است؟ بله. از مصرف قارچ خام و نپخته در این دوران اجتناب کنید: خوردن قارچ خام می‌تواند برای کودک شما بسیار خطرناک باشد. قارچ‌ها در خاک یا روی گیاهان دیگر رشد می‌کنند بنابراین ممکن است حتی بعد از پخته شدن کامل نیز با آلودگی‌هایی همراه باشند. پخته شدن، آنها را برای مصرف بی‌خطر می‌کند. قارچ های خام دارای مواد سرطان زا هستند، به این معنی که می‌توانند باعث سرطان در مادران و احتمالاً سرایت آنها به جنین شوند. اگر به دنبال بهره‌مندی کامل از خاصیت قارچ برای خود و جنینتان هستید، حتماً آن را به طور کامل بپزید.

 

منبع: گهواره
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار