غذاهای طبع سرد | لیست غذا با طبع سرد

کدوم خوراکی ها طبع سردی دارن و مصرفشون چه ضرری داره؟

A
۰

مصرف مواد غذایی با طبع سرد عارضه های زیادی برای بدن دارد که اصلی ترین و شایع ترین آن اضافه وزن است. در ادامه درباره تاثیرات مصرف غذا بدون توجه به طبع آن ها را در ادامه می خوانید.

غذاهایی که طبع سرد دارند در واقع می توانند سردی بدن را افزایش دهند و این مسئله می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی شود. پس بهتر است که طبع غذاها را بشناسید تا بتوانید تغذیه سالم تری داشته باشید. از مهم ترین عارضه مصرف غذاهای سرد چاقی و اضافه وزن است که در ادامه اینفوگیاهی بیشتر توضیح می دهد.

انواع طبع غذا در طب سنتی

در طب سنتی ایران، غذاها را می‌توان به ۴ دسته «گرم»، «سرد»، «تر» و «خشک» دسته‌بندی کرد. وقتی از سردی و گرمی صحبت می‌کنیم، منظور از دمای بیرونی غذا نیست، بلکه طبیعت درونی و خصوصیات ذاتی آن‌هاست.

طبع هر غذا به تأثیر آن در بدن ما اشاره دارد که به‌نوبه خود بر متابولیسم و ​​هضم تأثیر می‌گذارد. خوب است بدانید که هیچ ارتباطی بین دمای فیزیکی یک غذای خاص و ماهیت درونی آن وجود ندارد. به‌عنوان مثال، قهوه معمولاً گرم مصرف می‌شود، اما طبع آن سرد است و کره‌ای که همیشه سرد در یخچال نگهداری می‌شود، مزاج گرم دارد.                               

هنگامی که طبع بدن و خلق‌وخوی خود را شناختید و زمانی که می‌دانید بیشتر مشکلات سلامتی شما از کجا نشات می‌گیرند، بهتر است از انواع غذاهایی که باعث بروز چنین مشکلاتی می‌شوند، اجتناب کنید.

غذاهای طبع سرد

 محصولات لبنی: ماست، شیر، پنیر تازه، دوغ، خامه، کره گاو، کره گیاهی، کشک

 ادویه و طعم‌دهنده‌ها: سماق، نشاسته، لپه، رب گوجه‌فرنگی، سس گوجه‌فرنگی، رب انار، لیموعمانی، سرکه، آب‌غوره، نمک، خیار شور، ترشی

 میوه و سبزیجات: خیار، گوجه‌فرنگی، هندوانه، کدوتنبل، کدوسبز، گوجه ‌سبز،انار، کیوی، آلو، زردآلو، هلو، شلیل، توت ‌فرنگی، سیب ترش، گلابی، گیلاس، آلبالو، شاه‌توت، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی، پرتقال، گریپ‌فروت، عناب، بالنگ، میوه‌های ترش، کاهو، اسفناج، قارچ، کاسنی، خرفه

حبوبات: برنج، لوبیا، عدس، ماش، جو، ذرت

گوشت: گوشت گاو، مرغ، ماهی

غذای طبع سرد

ارتباط میان غذاهای با طبع سرد و چاقی چیست؟

درحالی‌که ارتباط میان غذاهای با مزاج سرد و چاقی در طب سنتی موضوع مورد بحثی است، برخی استدلال می‌کنند که مصرف بیش از حد این غذاها می‌تواند باعث افزایش وزن شود. اثر خنک‌کننده‌ این غذاها ممکن است، روند هضم را کند سازد و به طور بالقوه منجر به کاهش متابولیسم و تجمع چربی بدن شود.

علاوه بر این، رژیم غذایی سنتی که شامل انواع غذاهای غنی و خوش‌طعم است، کالری بالا و چربی‌های ناسالم دارد و این مسئله را تشدید کند. با این حال، توجه داشته باشید که اگر غذاهای طبع سرد را به تنهایی ریشه مشکلات چاقی در نظر بگیریم، این مسئله را بیش از حد بزرگ کرده‌ایم. چراکه چاقی یک بیماری چندعاملی است که تحت تأثیر عوامل مختلف از جمله ژنتیک، سبک زندگی بی‌تحرک و عادات غذایی ناسالم است. فرهنگ و آداب و رسوم، مانند تمرکز بر مهمان‌نوازی، می‌تواند سبب پرخوری و افزایش وزن شود. برای رفع اثر طبع سرد این غذاها، بهتر است آن‌ها را با غذاهایی که طبع گرم دارند مصرف کنید تا اثر منفی آن‌ها را خنثی کند.

بررسی نقش رژیم غذایی متعادل برای جلوگیری از چاقی

حفظ وزن سالم به منظور جلوگیری از بروز مشکلات و تبعات آن برای سلامتی، نیاز به رویکرد متعادل برای غذا خوردن دارد. غذاهای سنتی ایرانی طیف گسترده‌ای از غذاهای مغذی از جمله غلات کامل، حبوبات، میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین‌ها را ارائه می‌دهد.

تأکید بر مواد تازه و گیاهان معطر، طعم و ارزش غذایی را به وعده‌های غذایی ما اضافه می‌کند. با این حال، تمرین خودکنترلی و آگاهانه غذا خوردن، بسیار مهم است. الگو غذایی سنتی اکثیر ایرانیان اغلب شامل چندین وعده غذا است و معمولاً بیش از حد مصرف می‌شود. با گوش دادن به نشانه‌های گرسنگی و سیری بدن و لذت بردن از هر لقمه، می‌توانیم کالری دریافتی خود را بهتر مدیریت کنیم و از پرخوری جلوگیری کنیم.

 

منبع: لیمومی
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها