خواص هندوانه | فواید هندوانه | طبع هندوانه | نحوه نگهداری هندوانه

همه چیز درباره خواص هندوانه برای سلامت بدن + طبع

A
۰

از خواص هندوانه خنک کردن بدن در روزهای گرم و رفع تشنگی است. هندوانه برای سلامت قلب، کلیه، کبد، اختلالات تنفسی مفید است. دیگر خواص و ارزش غذایی هندوانه را در ادامه می خوانید.

هندوانه از پرطرفدارترین و بهترین انتخابی است که می توانید در تابستان نوش جان کنید. هندوانه به دلیل داشتن طبع سرد برای رفع گرما و عطش زیاد مفید بوده و همچنین به دلیل داشتن موادی چون آهن و انواع ویتامین ها می توانید از هندوانه برای اختلالات گوارشی و حفظ سلامت قلب استفاده کنید. اینفوگیاهی خاصیت های بی نظیر هندوانه و مضرات آن را توضیح می دهد.

طبع هندوانه

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است، گرما را برطرف می‌ کند

ارزش غذایی موجود در 100 گرم هندوانه

مواد چربی 0.2 گرم آهن 0.5 میلی‌گرم
آب 92 گرم ویتامین A 600 واحد
نشاسته 6 گرم ویتامین B1 0.03 میلی‌گرم
کلسیم 0.7 میلی‌گرم ویتامین B2 0.3 میلی‌گرم
پروتئین 0.5 میلی‌گرم ویتامین B3 0.2 میلی‌گرم
فسفر 10 میلی‌گرم ویتامین C 8 میلی‌گرم
پتاسیم 100 میلی‌گرم سدیم 1 گرم

بیشتر بخوانید:با خوردن هندوانه کم آبی بدن رو برطرف کن

خواص هندوانه

دستگاه گوارش

هندوانه منبع غنی از فیبرهای غذایی است. فیبرهای غذایی موجب بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن می‌ شوند. خوردن این میوه همچنین به پاکسازی کبد و کولون کمک می‌ کند که بیشتر به‌ دلیل وجود مقدار فراوان نوعی اسید آمینه به‌ نام گلوتاتیون است. هندوانه، برطرف کننده یبوست و پاک‌ کننده دستگاه گوارش است. مغز تخم هندوانه و مربای پوست هندوانه، تقویت کننده معده و روده است.

اختلالات کلیوی

خوردن مرتب هندوانه برای کسانی که دچار بیماری سنگ کلیه بسیار مفید است، به دلیل آن که هندوانه حاوی مقدار زیادی آب است، به سختی باعث ایجاد سنگ کلیه می شود. دیگر اینکه هندوانه ضد عفونی کننده بدن و پاک کننده روده‌ ها می‌ باشد و نیز برای افرادی که ناراحتی کلیه و ناراحتیهای ادراری دارند بسیار مناسب است.

این میوه برای ورم مثانه و همچنین برای گرفتگی کیسه صفرا مفید است. هندوانه، کلیه را فعال کرده، حجم ادرار را زیاد کرده، سموم خون و مواد زائد را دفع نموده و اختلالات کلیه و مثانه و مجاری ادرار را برطرف می ­‌سازد. آب هندوانه مخلوط با سکنجبین، برای دفع سنگ کلیه مفید است. مغز تخم هندوانه نیز، درمان کننده سوزش مجاری ادرار و اختلالات مثانه است.

اختلالات کبدی

کبد تنظیم کننده حرارت بدن هست و هندوانه در کاهش حرارت کبد نقش دارد. هندوانه یکی از بهترین میوه‌ ها برای تمیزی و پاکسازی کلیه‌ ها و همچنین بهبود سلامت کبد است. مقوی‌ کبد، دافع‌ صفرا، توام با تمرهندی معتدل کننده صفرا و توام با جوشانده سرکه و شکر، درمان کننده یرقان است. پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل کار کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می دهند مثل کلیه و دستگاه ادراری می شود.

اختلالات پوستی

این میوه سرشار از لیکوژن است که نقش بسزایی در مقابله با رادیکالهای آزاد دارد و از سلولهای پوست در برابر تاثیرات منفی پرتوهای فرابنفش محافظت می‌ کند. لیکوپن نیز آنتی‌ اکسیدان دیگری است که در هندوانه به مقدار زیاد وجود دارد. وجود ویتامین A به سلامت پوست کمک می‌ کند. آب هندوانه مخلوط با عسل و زنجبیل، التیام دهنده سودا، اگزما، خارش و آلرژی­های پوستی است.

اختلالات تنفسی

آب هندوانه برای سینه پهلو (ورم شش‌ ها و سینه پهلو یا ذات‌الریه که در اثر سرماخوردگی به وجود میی آید و علائمش تب شدید و تنگی نفس میی باشد) مناسب است. مغز‌ تخم هندوانه نرم‌ کننده سینه، مسکن سرفه و درمان‌ کننده عفونتهای ریه می ­باشد.

هندوانه

بیشتر بخوانید:هندوانه خوردن در شب چه ضرری داره؟

دیگر خواص هندوانه

  1. هندوانه مدر است و به پایین آوردن فشار خون کمک می‌ کند.

  2. هندوانه معده را تقویت می‌کند.

  3. آب هنداونه، عطش و التهاب بیماران مبتلا به امراض عفونی را کاهش داده و شیر زنان شیرده را زیاد می کند.

  4. پوست سبز و سفید داخل هندوانه برای معالجه یرقان، مرض‌ قند و رفع مسمومیت غذایی مفید است.

  5. پوست سفید داخل هندوانه برای رفع زخم گلو و دهان بسیار مؤثر است.

  6. دم‌کرده‌ ریشه‌ هندوانه برای قطع خونریزی پس از سقط جنین بسیار مؤثر است.

  7. برای رفع درد‌ رماتیسم، هندوانه را با سرکه و زردچوبه مخلوط کنید و بخورید.

  8. مغز تخمه‌ هندوانه، کرم‌ های معده و روده را از بین می‌ برد.

  9. هندوانه برای رفع ورم مثانه مفید است.

  10. مسکن تشنگی شدید و صفرابر است.

  11. خون را رقیق می کند و برای آنهایی که بیماری قلبی دارند بسیار مفید است.

  12. هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.

  13. برای برطرف کردن تب و دفع اخلاط بدن، هندوانه را با شیرخشک بخورید.

  14. تخمه‌ هندوانه دارای ماده‌ ای به نام اسید ال گلوتامیک می‌ باشد که اثر خوبی در معالجه‌ کم هوشی بچه ها دارد.

  15. از پوست هندوانه می‌ توان مربا درست کرد که برای درمان وسواس، درد سینه، ضعف معده و تقویت دستگاه هاضمه مصرف می‌ شود.

  16. تخمه هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام است.

بیشتر بخوانید:این افراد هرگز هندوانه نخورند!

مضرات هندوانه

  • هندوانه را بلافاصله بعد از غذا میل نکنید، زیرا در هضم غذا اختلال ایجاد می‏ شود. هندوانه را باید تقریبا 3 ساعت بعد از غذا و یا یک ساعت قبل از غذا میل کرد.

  • مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج، سبب درد مفاصل و ضعف قوای جنسی می‏ شود.

  • افرادی که سرد مزاج هستند، در خوردن هندوانه افراط نکنند، زیاد خوردن آن در بعضی از افراد ایجاد نفخ می کند.

  • طبع هندوانه سرد است و برای افرادی با مزاج گرم و خشک مناسب می باشد ولی بعضی افراد به این میوه حساسیت دارند، همچنین خوردن آن در هر زمانی توصیه نمی شود.

 

  • هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است و افرادی که دارای کمبود ید هستند، باید کمتر این میوه را مصرف کنید.

  • هندوانه حاوی مقدار کمی فیبر و سرشار از آب است. این مواد مغذی با جلوگیری از یبوست و افزایش منظم حرکات روده به تقویت روده سالم کمک می‌کنند.

  • افراد مبتلا به دیابت باید با دقت فراوان این میوه را مصرف کنند زیرا هندوانه قندخون را به سرعت بالا می‏ برد و کنترل این قند برای دیابتی‏ ها بسیار مشکل است.

شیوه نگهداری و مصرف هندوانه

مدت زمان نگهداری از هندوانه بسیار کوتاه است و به همین دلیل در همه فصول این میوه پر از ویتامین را نمی توان پیدا کرد. هندوانه مثل سایر گیاهان خانواده کدوییان، نسبت به یخبندان حساس است و برای رشد و نمو احتیاج به روزهای گرم آفتابی دارد. در صورتی که هوا خیلی گرم نباشد، هندوانه نبریده را می توان در دمای اتاق نگهداری کرد.

هنگامی که هندوانه بریده می شود، باید آن را درون کیسه پلاستیکی و داخل یخچال نگه داشت. حتی در صورت نگهداری برشهای هندوانه در ظرف درب دار غیر قابل نفوذ، هندوانه پس از ۳ الی ۴ روز شیرینی و تازگی خود را از دست می دهد.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها