اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
خواص تمشک

تمشک و خواص آن

24 اردیبهشت 1401
در میوه ها
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
0
A A
0
99
بازدید
  • طبع و مزاج تمشک
  • خواص تمشک
  • خواص برگ تمشک
  • درمان بیماری های پوستی با تمشک
  • محتوای تغذیه ای موجود در ۱۰۰ گرم تمشک
  • شیوه نگه داری و مصرف تمشک
  • مضرات تمشک

تمشک میوه ای است شبیه شاه توت و توت فرنگی و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاهی یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته به صورت مربا خورده می شود. قسمتهای مورد استفاده تمشک عبارتند از میوه، برگ، تخم و گل آن.

طبع و مزاج تمشک

طبع آن سرد و خشک است.

خواص تمشک

  1. تمشک منبع خوبی برای ویتامین ث، فولات، نیاسین، پتاسیم و منیزیم است.
  2. دم کـرده بـرگهای تمشک مدر و خلط آور بوده و در درمان ناراحتی های معده می تواند مؤثر باشد و ترشی معده، نفخ و گاز شکم، تشنج معده را از بین می برد.
  3. تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
  4. تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
  5. تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
  6. تمشک خون را قلیایی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است
  7. شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
  8. تخم و دانه ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود در معالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیار مؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
  9. تمشک به واسطه ی داشتن انسولین گیاهی، برای درمان مرض قند، تصفیه خـون و افزایش اشتها مفید است.
  10. تمشک نیروبخش و نشاط انگیز است.
  11. مقوی نیروی جنسی می باشد.
  12. خوردن جوشانده برگ تمشک با کمی عسل در برطرف کردن گلودرد به خصوص گلو درد عفونی اثر مثبتی دارد.
  13. مصرف جوشانده ریشه تمشک در رقیق کردن خون نقش خوبی دارد البته میوه تازه آن نیز همین اثر را دارد.
  14. مرمزه کردن پودر برگ تمشک در رفع بدبویی دهان و پاشیدن آن در محل زخم لثه نافع است.
  15. تمشک در درمان چاقی و کم خونی موثر بوده و برای بند آوردن اسهال نیز مفید است.
  16. تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
  17. تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C و k برای اوره و فشار خون مفید است.
  18. فیبر موجود در تمشک می تواند سطح کلسترول بد را در بدن کاهش دهد.
  19. آنتی اکسیدان های موجود در تمشک نیز باعث کاهش رسوب کلسترول بد در دیواره های عروق می شوند.
  20. این میوه برای رفع مشکلات قاعدگی نیز مؤثر است.

خواص برگ تمشک

  1. جوشانده ی ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
  2. جوشانده ی برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
  3. جوشانده ی فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و کار شکم و تشنج معده مؤثر است. اگر ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار ۳ فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند.
  4. اگر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید، اثر شفابخش دارد.
  5. برای دفع گاز شکم کودکان توصیه شده است که چند برگ ( ۷-۱۰ عدد) از تمشک را با مقدار کمی گل بابونه در قوری چینی و یا شیشه ای دم کرده و به کودک بخورانید.

درمان بیماری های پوستی با تمشک

  • برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه تازگی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت باید این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود. برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
  • عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.
  • ماسک تمشک علاوه بر کمک به زیبایی پوست، خلل و فرج پوست را نیز از بین برده و شادابی و و نشاط پوست را تضمین می کند.

محتوای تغذیه ای موجود در ۱۰۰ گرم تمشک :

محتویاتمقدار(صد گرم)محتویاتمقدار(صد گرم)
انرژی۲۵ کالریپتاسیم۱۷۰ میلی گرم
پروتئین۱ گرمکلسیم۲۵ میلی گرم
کربوهیدرات۵ گرممنیزیم۱۹ میلی گرم
فیبر۷ گرمویتامین C۳۲ میلی گرم

شیوه نگه داری و مصرف تمشک

تمشک بسیار زود فاسد می شود؛ بنابراین، آن را در یخچال قرار دهید و ظرف یک یا دو روز آن را استفاده کنید. تمشک برای منجمد شدن مناسب است و تا یک سال می توان از تمشک یخ زده استفاده کرد.

مضرات تمشک

زیاده روی در مصرف تمشک موجب زیاد شدن صفرا و ناراحتی های کندی و قلبی می شود

خوردن تمشک در برخی افراد ممکن است موجب سردرد گردد.

نوشته‌های مرتبط

شاه توت
میوه ها

شاه توت و خواص آن

28 اردیبهشت 1401
99
آلو و خواص آن
میوه ها

آلو و خواص آن

17 اردیبهشت 1401
105
فواید زغال اخته
میوه ها

زغال اخته و خواص آن

22 آذر 1400
108
خواص خیار
صیفی جات

خیار و خواص آن

15 آذر 1400
116
نوشته بعدی
بنفشه و خواص آن

بنفشه و خواص آن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

  • اخبار (39)
  • بارداری (1)
  • داروهای گیاهی (1)
  • دانستنی های سلامت (3)
  • دسته‌بندی نشده (2)
  • رژیم غذایی (9)
  • سبزیجات (30)
  • صیفی جات (17)
  • طبع و مزاج (3)
  • کودکان (1)
  • گیاه خواری و خام خواری (21)
  • گیاهان دارویی (34)
  • مراقبت های پوست و مو (28)
  • میوه ها (40)
  • نوشیدنی ها (1)
  • ویتامین ها و مواد معدنی (13)
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود