اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
ویتامین C چیست؟

ویتامین C و خواص بینظیر آن در درمان بیماری ها

20 آبان 1400
در ویتامین ها و مواد معدنی
مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه
0
A A
0
114
بازدید
  • چه بیماری‌هایی با ویتامین Cدرمان می‌شود؟
  • علائم کمبود ویتامین C
  • عوارض ناشی از کمبود ویتامین C
  • مکمل‌های ویتامین C
  • مواد غذایی حاوی ویتامین C
  • احتياط

ویتامین C یک ویتامین ضروری است و بدن شما نمی‌تواند آن را تولید کند. این ویتامین، محلول در آب است و در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود.

چه بیماری‌هایی با ویتامین Cدرمان می‌شود؟

سرماخوردگی و آنفلوانزا

ویتامین C با کشتن ویروس‌ها و دفع مواد شیمیایی التهاب زای تولید شده در طول عفونت، موجب کاهش دوره سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی می‌شود. این ویتامین ایمنی و مقاومت بدن را نیز افزایش می‌دهد.

تب یونجه

ویتامین C به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی، به کاهش اثرات حساسیت ناشی از گرده گیاهان کمک می‌کند.

مراقبت از پوست

ویتامین C از پوست در برابر آسیب‌ها محافظت می‌کند و اثر آفتاب سوختگی را با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد و تولید کلاژن کاهش می‌دهد.

باروری

ویتامین C برای سلامت اسپرم ضروری است و به بهبود کیفیت، مقدار و تحرک اسپرم طبیعی کمک می‌کند. به نظر می‌رسد که این ماده به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی خود، از مواد ژنتیکی نیز محافظت می‌کند.

ترمیم زخم

افزایش مصرف ویتامین C باعث تسریع روند ترمیم زخم‌ها پس از عمل جراحی می‌شود.

چشم

ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان، از چشم در برابر حمله رادیکال‌های آزادی محافظت می‌کند که باعث کدر شدن عدسی می‌شوند و به نظر می‌رسد که در پیشگیری از آب مروارید ناشی از بالارفتن سن نیز بسیار حائز اهمیت است.

پوکی استخوان

ویتامین C برای تشکیل کلاژن که برای حفظ سلامت استخوان ضروری است، بسیار مفید است.

خواص ویتامینC

علائم کمبود ویتامین C

  • خونریزی لثه
  • کبود شدن سریع پوست
  • درد
  • ابتلا مکرر به سرماخوردگی و بیماری‌های عفونتی
  • جوش‌های قرمز روی پوست
  • خونریزی بینی
  • ضعف عمومی
  • احساس سوزش در ادرار
  • بیماری اسکوربوت
  • شکنندگی مویرگ‌ها
  • خونریزی زیاد از حد قاعدگی

عوارض ناشی از کمبود ویتامین C

  • باعث خستگی و فرسودگی عضلات می‌شود.
  • قند در بدن نمی‌سوزد و ایجاد مرض قند می‌کند.
  • باعث عدم مقاومت بدن و خون در برابر بیماری‌های عفونی و بیماری اسکوربوت می‌شود.
  • باعث خونریزی‌های مفصلی و عضلانی می‌شود.
  • ایجاد کم خونی می‌کند.
  • باعث ظهور لکه‌های خون مردگی زیر جلدی و خونریزی‌های روده‌ای و سایر نقاط بدن می‌شود.
  • در لثه‌ها تورم ایجاد می‌کند.
  • انسان زود پیر و فرسوده می‌شود.

مکمل‌های ویتامین C

قرص‌های مولتی ویتامین معمولا حاوی ۶۰ میلی گرم ویتامین C هستند که برای سلامتی ضروری است. افراد سیگاری (با کشیدن هر نخ سیگار، بدن فرد ۲۵ میلی گرم از این ویتامین را از دست می‌دهد)، الکلی‌های شدید، افراد تحت فشار و افرادی که به طور مرتب آسپیرین یا آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند و یا از عفونت رنج می‌برند نیز نیاز به مقدار بیشتری از این ویتامین دارند. مصرف میزان ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم در روز مفید در نظر گرفته می‌شود. ویتامین C بهترین عملکرد را همراه با کلسیم و منیزیم دارد و بیوفلاونوئیدهای موجود در میوه‌ها و سبزیجات، جذب آن را افزایش می‌دهد.

مواد غذایی حاوی ویتامین C

این ویتامین حیاتی، به طور طبیعی در مرکبات و سایر میوه‌ها وسبزیجات تازه وجود دارد. برخی از مهم ترین ذخایر این ویتامین عبارتند از:

  • کاهو
  • هویچ
  • نخود تازه
  • کلم
  • گوجه فرنگی
  • توت فرنگی
  • سیب زمینی

ویتامین C در برابر نور و حرارت و اکسیژن و مواد قلیائی حساس است و بایستی در جهت حفظ و نگهداری آن اقداماتی به این شرح انجام داد:  

  • غذاها، میوه‌ها و سبزی‌ها را باید تازه به کار برد و در جای سربسته وخنک نگاه داشت و حتی المقدور سعی نمود که میوه‌ها به صورت نارس و شکاف‌دار مصرف نشود.
  • میوه‌ها و سبزی‌های حاوی ویتامین C، به صورت خام مورد استفاده قرار گیرد.
  • آب میوه‌ها، تازه و بی درنگ مصرف شود و به هنگام ضرورت در شیشه‌های تیره دردار و در جای خنک نگهداری شود.
  • لازم است که سبزیجات پوست دار با پوست پخته شود و سبزی‌های برگ‌دار پس از شستشو خرد شود.
  • در طبخ سبزیجات، از کمترین حرارت استفاده شود و مواد پخته شده در یک وعده مصرف گردد.

احتياط

مصرف دوز بسیار بالای ویتامین C می‌تواند یک اثر ملین داشته باشد و در برخی افراد سبب افزایش اسید معده می‌شود. در صورت مصرف دوز بسیار بالا، مصرف آن نباید به طور ناگهانی متوقف شود، بلکه  مقدار آن باید به طور تدریجی کاهش یابد در غیر این صورت ممکن است فرد دچار علائم اسکوربوت شود.

نوشته‌های مرتبط

ویتامین ها
ویتامین ها و مواد معدنی

چند سوال رایج درباره ویتامین‌ها

16 فروردین 1401
103
ویتامین محلول در آب
ویتامین ها و مواد معدنی

ویتامین‌های محلول در آب و محلول در چربی

14 فروردین 1401
97
علائم کمبود ویتامین
ویتامین ها و مواد معدنی

چگونه به کمبود ویتامین پی ببریم؟

28 بهمن 1400
100
مولتی ویتامین چیست
ویتامین ها و مواد معدنی

هر آنچه که باید درباره‌‌ی مولتی ویتامین‌‌ها بدانید

27 بهمن 1400
102
نوشته بعدی
گریپ فروت

رژیم گریپ فروت

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • پنیر گیاهی

    پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • مضرات گوشت خواری

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • جوشانده های گیاهی؛ درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • درمان ریزش مو با روغن تراپی | روغن تراپی مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • بروکلی، سبزی ضد سرطان

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود