6 مزیت مهم سرکه سیب

A
۰

سرکه سیب دارای خواص مختلفی از جمله اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است.سرکه سیب در آشپزی و پزشکی استفاده میشود.

سرکه سیب یک درمان خانگی محبوب است و مردم قرن ها از آن در آشپزی و پزشکی استفاده می کردند. سرکه سیب حاوی مواد معدنی زیادی است که علاوه بر خواصی که سرکه بر روی دستگاه های تصفیه کننده خون دارد، یک اسید استیک سالم و ملایم است و بر روی کبد و کیسه صفرا اثر فعال کننده دارد. سرکه دارای پتاسیم، فسفر، کلرور منیزیم، کلرور سدیم، گوگرد، ویتامین های گروه B و D، که این مواد موجود در سرکه سیب باعث طراوت و نشاط سلولهای بدن می شود. سرکه سیب دارای خواص سلامتی مختلفی از جمله اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است. علاوه بر این، شواهد نشان می‌دهد که سرکه سیب می‌تواند مزایای سلامتی زیر را ارائه دهد، مانند:

  • کمک به کاهش وزن
  • کاهش کلسترول
  • کاهش سطح قند خون
  • بهبود علائم دیابت

با این حال، تحقیقات کمی در این مورد وجود دارد و قبل از اینکه بتوان آن را به عنوان یک درمان جایگزین توصیه کرد، مطالعات بیشتری مورد نیاز است. این مقاله به 6 مزیت سرکه سیب برای سلامتی می پردازد.

1- سرکه سیب سرشار از مواد مغذی است

سرکه سیب از طریق یک فرآیند دو مرحله ای ساخته می شود. ابتدا سازنده، سیب های له شده را در معرض مخمر قرار می دهد که قندها را تخمیر می کند و آنها را به الکل تبدیل می کند. در مرحله بعد، افزودن باکتری الکل را تخمیر می کند و آن را به اسید استیک، ترکیب فعال اصلی سرکه تبدیل می کند. اسید استیک به سرکه بو و طعم قوی ترش می دهد. محققان بر این باورند که این اسید مسئول فواید سلامتی سرکه سیب است. سرکه های سیب حاوی 5 تا 6 درصد اسید استیک هستند. سرکه سیب ارگانیک و بدون فیلتر همچنین حاوی ماده ای به نام مادر است که از رشته هایی از پروتئین ها، آنزیم ها و باکتری های دوستانه تشکیل شده است که ظاهری تیره به محصول می بخشد. برخی افراد بر این باورند که مادر مسئول بیشتر مزایای سلامتی آن است، اگرچه در حال حاضر هیچ مطالعه ای برای حمایت از این موضوع وجود ندارد. در حالی که سرکه سیب حاوی بسیاری از ویتامین ها یا مواد معدنی نیست، مقدار کمی پتاسیم را ارائه می دهد. برند های با کیفیت خوب همچنین حاوی مقداری آمینو اسید و آنتی اکسیدان هستند.

2- باکتری های مضر را از بین می برد

سرکه می تواند به کشتن پاتوژن ها از جمله باکتری ها کمک کند. مردم به طور سنتی از سرکه برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش استفاده می کردند. بقراط، پدر طب مدرن، بیش از 2000 سال پیش از سرکه سیب برای تمیز کردن زخم ها استفاده می کرد. سرکه سیب همچنین یک نگهدارنده مواد غذایی است. واز فاسد شدن غذا جلوگیری می کند. اگر به دنبال راهی طبیعی برای حفظ مواد غذایی خود هستید، سرکه سیب می تواند به شما کمک کند. گزارش‌های حکایتها حاکی از آن است که سرکه سیب رقیق شده می‌تواند به درمان جوش صورت کمک کند، اما به نظر نمی‌رسد که هیچ تحقیق قوی برای تأیید این موضوع وجود داشته باشد.

3- سرکه سیب به کاهش سطح قند خون و مدیریت دیابت کمک می کند

تا به امروز، یکی از متقاعد کننده ترین کاربردهای سرکه کمک به درمان دیابت نوع 2 است. دیابت نوع 2 با سطوح بالای قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین مشخص می شود. با این حال، افراد بدون دیابت نیز می توانند از حفظ سطح قند خون خود در محدوده طبیعی سود ببرند، زیرا برخی از محققان معتقدند که سطح قند خون بالا عامل اصلی پیری و بیماری های مزمن مختلف است. موثرترین و سالم ترین راه برای تنظیم سطح قند خون، اجتناب از کربوهیدرات های تصفیه شده و قند است، اما سرکه سیب نیز ممکن است اثر مفیدی داشته باشد.

تحقیقات نشان می دهد که سرکه مزایای زیر را برای سطح قند خون و انسولین دارد:

یک مطالعه کوچک نشان می دهد که سرکه ممکن است حساسیت به انسولین را 19 تا 34 درصد در طول یک وعده غذایی پر کربوهیدرات بهبود بخشد و قند خون و پاسخ انسولین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

در یک مطالعه کوچک روی 5 فرد سالم، پس از خوردن 50 گرم نان سفید، خوردن سرکه سیب قند خون را 31.4 درصد کاهش داد.

یک مطالعه کوچک در افراد مبتلا به دیابت گزارش داد که مصرف 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب، قند خون ناشتا را تا 4 درصد در صبح روز بعد کاهش داد.

مطالعات متعدد دیگری در انسان نشان می‌دهد که سرکه می‌تواند عملکرد انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش دهد.

اگر در حال حاضر از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید، قبل از افزایش مصرف هر نوع سرکه با پزشک خود صحبت کنید.

4- تاثیر بسزایی در کاهش وزن دارد

شاید تعجب آور باشد که مطالعات نشان می دهد که سرکه سیب می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند. چندین مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه می تواند احساس سیری را افزایش دهد. این می تواند منجر به دریافت کالری کمتر و کاهش وزن شود.

به عنوان مثال، طبق یک مطالعه، مصرف سرکه سیب همراه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات منجر به افزایش احساس سیری می‌شود و باعث می‌شود شرکت‌کنندگان در طول روز 200 تا 275 کالری کمتری مصرف کنند. علاوه بر این، مطالعه ای روی 175 فرد مبتلا به چاقی نشان داد که مصرف روزانه سرکه سیب منجر به کاهش چربی شکم و کاهش وزن طبق الگوی زیر می شود:

مصرف 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) منجر به کاهش 2.6 پوندی (1.2 کیلوگرم) شد.

مصرف 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) منجر به کاهش 3.7 پوندی (1.7 کیلوگرم) شد.

با این حال، به خاطر داشته باشید که این مطالعه به مدت 3 ماه ادامه داشت، بنابراین اثرات واقعی بر وزن بدن نسبتاً کم به نظر می رسد. با این حال، افزودن یا کم کردن غذاها یا مواد تشکیل دهنده به ندرت تأثیر قابل توجهی بر وزن دارد. کاهش وزن طولانی مدت با اتخاذ عادات غذایی و سبک زندگی مفید ایجاد می شود. به طور کلی، سرکه سیب ممکن است با افزایش سیری، کاهش قند خون و کاهش سطح انسولین به کاهش وزن کمک کند. سرکه سیب تنها حاوی حدود سه کالری در هر قاشق غذاخوری است که بسیار کم است.

5- سلامت قلب حیوانات را بهبود می بخشد

بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر است. چندین عامل بیولوژیکی با خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط هستند. تحقیقات نشان می دهد که سرکه می تواند چندین مورد از این عوامل خطر را بهبود بخشد. با این حال، بسیاری از مطالعات بر روی حیوانات انجام شده است. این مطالعات حیوانی نشان می دهد که سرکه سیب می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید و همچنین چندین عامل خطر بیماری قلبی دیگر را کاهش دهد. برخی از مطالعات روی موش‌ها همچنین نشان داده‌اند که سرکه فشار خون را کاهش می‌دهد، که یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی و مشکلات کلیوی است. با این حال، شواهد خوبی وجود ندارد که نشان دهد سرکه برای سلامت قلب انسان مفید است. محققان قبل از رسیدن به هر گونه نتیجه گیری قوی باید مطالعات بیشتری انجام دهند.

6- سلامت پوست را افزایش می دهد

سرکه سیب یک درمان رایج برای بیماری های پوستی مانند خشکی پوست و اگزما است. پوست به طور طبیعی کمی اسیدی است. استفاده از سرکه سیب موضعی می تواند به تعادل مجدد pH طبیعی پوست کمک کند و سد محافظ پوست را بهبود بخشد. از سوی دیگر، صابون های قلیایی و پاک کننده ها می توانند اگزما را تحریک کرده و علائم را بدتر کنند. سرکه سیب با توجه به خواص ضد باکتریایی خود، در تئوری می تواند از عفونت های پوستی مرتبط با اگزما و سایر بیماری های پوستی جلوگیری کند. برخی افراد از سرکه سیب رقیق شده برای شستشوی صورت یا تونر استفاده می کنند. زیرا اعتقاد دارند که سرکه می تواند باکتری ها را از بین ببرد و از ایجاد لکه ها جلوگیری کند. با این حال، یک مطالعه روی 22 فرد مبتلا به اگزما گزارش داد که خیساندن پوست با سرکه سیب سد پوستی را بهبود نمی بخشد و باعث تحریک پوست می شود. قبل از استفاده از داروهای جدید، به ویژه در مورد پوست آسیب دیده، با پزشک خود صحبت کنید. از مصرف سرکه رقیق نشده روی پوست خودداری کنید، زیرا می تواند باعث سوختگی شود.

مقدار مصرف و نحوه مصرف سرکه سیب

بهترین راه برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی خود استفاده از آن در آشپزی است. این یک افزودنی ساده به غذاهایی مانند سس سالاد و سس مایونز خانگی است. برخی افراد نیز دوست دارند آن را در آب رقیق کرده و به عنوان نوشیدنی بنوشند. دوزهای معمول از 1-2 قاشق چایخوری (5-10 میلی لیتر) تا 1-2 قاشق غذاخوری (15-30 میلی لیتر) در روز در یک لیوان بزرگ آب مخلوط می شود. بهتر است با دوزهای کم شروع کنید و از مصرف مقادیر زیاد خودداری کنید. سرکه بیش از حد می تواند عوارض جانبی مضری از جمله فرسایش مینای دندان و تداخلات دارویی احتمالی ایجاد کند. برخی از متخصصان تغذیه استفاده از سرکه سیب ارگانیک و بدون فیلتر که حاوی "مادر" هستند را توصیه می کنند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها