همه چیز در مورد سیب زمینی و خواص آن + طبع و ارزش غذایی
خواص سیب زمینی بسیار زیاد است. سیب زمینی غنی از فیبر و پتاسیم است و برای پوست و مو بسیار مفید است. در ادامه خواص بیشتری از سیب زمینی را با هم می خوانیم
سیب زمینی همواره بخش مهمی از رژیم غذایی همه ی افراد بوده است. این ماده ی خوراکی یکی از سبزیجاتی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و تقریبا در هر آشپزخانه ای در سراسر جهان یافت می شود. سیب زمینی با توجه به این که چهارمین محصول غذایی پر مصرف بعد از برنج، گندم و ذرت محسوب می شود، بخشی جدایی ناپذیر از آشپزی جهان را تشکیل می دهد. این گیاه خوراکی پای ثابت غذاها و یک ماده ی خوراکی پیشرو در همه جای دنیاست. سیب زمینی می تواند تقریبا برای هر نوع غذایی مناسب باشد و از این رو به عنوان یک غذای راحت در نظر گرفته می شود.
ارزش غذایی 100 گرم سیب زمینی پخته شده با پوست
ماده مغذی | مقدار |
کالری | 87 |
کربوهیدرات | 20 گرم |
پروتئین | 1.9 گرم |
چربی | 0.1 گرم |
فیبر | 1.8 گرم |
قند | 0.9 گرم |
ویتامین C | 19.7 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.3 میلی گرم |
پتاسیم | 421 میلی گرم |
منگنز | 0.2 میلی گرم |
منیزیم | 27 میلی گرم |
فسفر | 57 میلی گرم |
فولات |
29 میلی گرم
|
طبع سیب زمینی و مصلح آن
سیب زمینی خام طبع سرد و تر دارد. آب پز کردن سیب زمینی موجب می شود تا طبع آن معتدل شود. اگر سیب زمینی را سرخ کنید طبع آن گرم و خشک می شود. مصلح سیب زمینی آویشن، دارچین، زنجبیل و زیره سبز است و از همین رو برای هضم بهتر سیب زمینی بهتر است آن را با این ادویه ها مصرف کنید.
خواص عمومی سیب زمینی
درمان آسم:
سیب زمینی حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدانها است که به کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک کرده و علائم آسم را تسکین میدهد.
سلامت سیستم گوارش:
فیبر موجود در سیب زمینی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، از یبوست جلوگیری میکند و به سلامت روده کمک میکند.
مفید برای التهاب مفاصل:
سیب زمینی دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک کند.
مفید برای بهبود برونشیت:
خواص ضد التهابی و ویتامین C موجود در سیب زمینی میتواند به تسکین علائم برونشیت کمک کند.
سلامت قلب و عروق:
پتاسیم موجود در سیب زمینی به تنظیم فشار خون کمک میکند و فیبر آن به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند، که هر دو برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
خواص ضد التهابی:
آنتی اکسیدانهای موجود در سیب زمینی به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند.
درمان سنگ کلیه:
پتاسیم موجود در سیب زمینی میتواند به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند.
کمک به درمان کمبود ویتامین C:
سیب زمینی منبع خوبی از ویتامین C است و میتواند به جبران کمبود این ویتامین کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی:
ویتامین C موجود در سیب زمینی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و از ابتلا به بیماریها جلوگیری میکند.
کاهش کلسترول خون:
فیبر موجود در سیب زمینی به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
بهبود خواب:
سیب زمینی حاوی پتاسیم و منیزیم است که هر دو به بهبود کیفیت خواب کمک میکنند.
کمک به تقویت استخوان ها:
سیب زمینی حاوی مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم است که برای تقویت استخوان ها مفید هستند.
بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز آب سیب زمینی + طرز تهیه
تقویت پوست:
سیب زمینی علاوه بر این که به عنوان یک منبع غذایی استفاده می شود، نقش مهمی نیز در مراقبت از پوست ایفا می کند. این ماده ی خوراکی خوشمزه غنی از ویتامین C است، ویتامینی که برای حفظ سلامت پوست حیاتی است. سیب زمینی برای در مان چین و چروک، روشن کردن پوست و رفع تیرگی دور چشم موثر است.
تامین سلامت مو:
سیب زمینی فواید خیلی مهمی برای مو به همراه دارد. سیب زمینی به کند شدن زود هنگام سفیدی موها، جلوگیری از ریزش مو، رفع شوره سر و حتی تقویت پوست سر کمک می کنند.
بیشتر بخوانید: معجزه سیب زمینی برای تقویت پوست و مومضرات استفاده از سیب زمینی
- سیب زمینی هایی که رنگ آن ها تغییر کرده و یا سبز شده اند، به احتمال زیاد حاوی سولانین هستند که ترکیبی سمی است و مشکلاتی در سیستم گردش خون و تنفس افراد مانند سر درد، گرفتگی عضلات و اسهال ایجاد می کند.
- سیب زمینی وقتی در دمای بالای ۱۲۰ درجه ی سانتی گراد پخته می شود یک ماده ی شیمیایی به نام آکریل آمید تولید می کند. این ترکیب در پلاستیک، چسب، رنگ و سیگار یافت می شود که زمینه ی ابتلا به چند نوع سرطان را فراهم می کند.
- سیب زمینی سرشار از کربوهیدارت است که افراد چاق و مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
- سیبزمینی یک ریشه ی خوراکی است که در خاک رشد می کند. آلوده بودن خاک به فلزات سنگین یا مواد سمی باعث آلوده شدن سیب زمینی هم می شود.