تخم آفتابگردان

خواص تخمه آفتابگردان | طبع تخمه آفتابگردان

این همه تخمه آفتابگردان می خوری؛ خواصش رو هم می دونی؟!

A
۰

تخمه آفتابگردان را بیشتر مصرف کنید اگر می خواهید از پوست خود محافظت کرده و سلامت قلب و کبد را تامین کنید. برای اینکه با ارزش غذایی و خواص این دانه آفتابگردان بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

تخمه آفتابگردان از تنقلات پایه ثابت میان ایرانیان است که اکثر افراد بدون اطلاع از خواصش، آن را مصرف می کنند. این دانه منبع ویتامین ها و آنتی اکسیدان است پس می تواند یک میان وعده سالم باشد و برای محافظت از کبد و دستگاه گوارش مفید است. همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا قادر به پیشگیری از بیماری ها و از بین بردن عفونت ها است. در ادامه با خواص و ارزش غذایی تخمه آفتابگردان آشنا می شوید.

طبع تخمه آفتابگردان

طبع تخمه آفتابگردان مستقل از اینکه خام یا بوداده باشد، گرم و خشک (درجه ۳) است، به همین دلیل است که بعد از خوردن این مغز‌های خوشمزه احساس گرمی و تشنگی می‌کنید. تخمه آفتابگردان صفرازا است و زیاده‌روی در مصرف آن در افراد صفراوی (طبع گرم و خشک) و افراد سوداوی (سرد و خشک) باعث بروز مشکل می‌شود.

ارزش غذایی تخمه آفتابگردان

ارزش غذایی ۳۰ گرم تخمه آفتابگردان بوداده با پوست (معادل یک چهارم فنجان) به شرح زیر است:

  •     کالری: ۱۷۵

  •     چربی: ۱۴.۴ گرم

  •     پروتئین: ۶.۳ گرم

  •     کربوهیدرات: ۵.۱ گرم

  •     نمک: ۱.۲ گرم

  •     قند: ۰.۳ گرم

خواص تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان به دلیل وجود انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی برای سلامتی همه افراد مفید می‌باشد. از خواص تخمه آفتابگردان می‌توان کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع التهابات داخلی، کمک به سلامتی پوست و مو را نام برد. مصرف تخمه آفتابگردان و کبد چرب نیز با یکدیگر ارتباط دارند. از جمله خواص تخمه آفتابگردان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مفید برای کبد چرب

اگر در مصرف تخمه آفتابگردان، تعادل را رعایت کرده و زیاده‌روی نکنید، برای کبد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مواد مغذی و املاح موجود در تخمه آفتابگردان به دلیل سم‌زدایی که برای کبد چرب انجام می‌دهند، می‌توانند به درمان کبد چرب کمک کنند.تخمه آفتابگردان، باعث بالا رفتن چربی‌های خوب و تجمع آن در کبد می‌شود.همچنین اسید کلروژنیک موجود در دانه های آفتابگردان، سطح گلیکوژن را کاهش داده و تجزیه آن را به کبد محدود می‌کنند تا قند خون را کاهش دهند.ویتامین E موجود که در تخمه آفتابگردان به وفور یافت می‌شود، در درمان کبد چرب غیرالکلی بسیار مفید است.کبد چرب غیرالکلی به بیماری کبد چرب گفته می‌شود که درآن افراد الکل مصرف نمی‌کنند و ایجاد کبد چرب در این افراد دلایل دیگری غیر از مصرف الکل دارد.

کاهش کلسترول بد

 تخمه آفتابگردان به دلیل این‌که سرشار از اسید لینولنیک است به رفع انسداد عروق خونی کمک می‌کند و باعث بهبود جریان خون در رگ‌ها می‌شود. همچنین فیتوسترول‌های موجود در تخمه آفتابگردان، سطح لیپو پروتئین با چگالی بالا را افزایش داده و به کاهش کلسترول بد کمک می‌کنند.‎

مفید برای پوست و مو

تخمه آفتابگردان دارای املاح، مواد معدنی و مغذی برای رشد و سلامت مو می‌باشد. از جمله این مواد مغذی می‌توان به منگنز، روی، مس و فولات اشاره کرد. در تخمه آفتابگردان مجموعه‌ای از ویتامین‌های B وجود دارند که تاثیر زیادی بر سلامت مو دارد.

همچنین تخمه آفتابگردان منبع خوبی از ویتامین E می‌باشد که به داشتن مو‌های ضخیم و مشکی کمک می‌کند. سانیم یکی از املاح ضروری مورد نیاز بدن است که به وفور در تخمه آفتابگردان یافت می‌شود. کمبود این ماده می‌تواند باعث سفیدی زودرس مو‌ها شود. وجود فولات در تخمه آفتابگردان نیز به افزایش تراکم مو و پیشگیری از ریزش و خاکستری شدن مو کمک می‌کند.

تخمه آفتابگردان

بهبود دستگاه گوارش

تخمه آفتابگردان به دلیل داشتن فیبر بالا به حرکات روده، درمان یبوست و بیماری‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند. از جمله خواص تخمه آفتابگردان برای سیستم گوارشی می‌توان به درمان عفونت‌های مجاری ادرار، زخم معده و کاهش دردهای روماتیسمی اشاره کرد.

فیبر فراوان موجود در تخمه آفتابگردان، به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و باعث درمان یبوست می‌شود. تخمه آفتابگردان، همچنین تعادل باکتری‌های روده را حفظ کرده و باعث جذب بهتر مواد غذایی می‌شود..

درمان اضطراب و افسردگی

تخمه آفتابگردان سرشار از فولات و منیزیم است و این دو ماده نقش مهمی در تقویت روحیه و کاهش اضطراب و افسردگی دارد. کمبود منیزیم در بدن می‌تواند عوارض مختلفی از جمله احساس خستگی مفرط، عصبی بودن و اضطراب را ایجاد کند.

درمان عفونت‌ها

تخمه آفتابگردان به این دلیل که منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است، سیستم ایمنی را تقویت و مقاومت بدن در برابر ویروس‌ها و بیماری‌ها را بالا می‌برد. همچنین سلنیوم موجود در تخمه آفتابگردان، در کاهش التهابات و عفونت‌های بدن موثر است.

کاهش فشار خون بالا تخمه آفتابگردان به دلیل این که مقدار زیادی منیزیم دارد، باعث تعادل الکترولیت‌ها شده و به عنوان یک درمان برای فشار خون بالا محسوب می‌شود. منیزیم موجود در تخمه آفتابگردان نیز نقش مهمی در کانال‌های کلسیمی بدن دارد که این کانال‌ها بیشترین تاثیر را بر روی تعادل الکترولیت و فشار خون بدن دارند. حدود ۳۰٪ از نیاز روزانه شما به منیزیم با یک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان تامین می شود. همچنین تخمه آفتابگردان یک درمان عالی برای درمان علائم پرفشاری خون است.

افزایش سطح انرژی

مقادیر بالای پروتئین موجود در تخمه آفتابگردان، به افزایش سطح انرژی افراد کمک می‌کند. ویتامین B و سلنیوم و سایر مواد مغذی موجود در تخمه آفتابگردان نیز برای حفظ انرژی افراد مفید است.

همچنین ویتامین B1 یا همان تیامین که در تخمه آفتابگردان یافت می‌شود، به شما کمک می‌کند که غذا را به انرژی تبدیل و انرژی مورد نیاز خود را در طول روز حفظ کنید. سلنیوم موجود در تخمه آفتابگردان نیز می‌تواند جریان خون را افزایش داده و باعث اکسیژن‌رسانی بیشتری به قلب و عروق شود.

سلامت قلب

فشار خون بالا یک عامل مهم برای بروز بیماری‌های قلبی است که می‌تواند باعث حمله‌ یا سکته قلبی شود. ترکیبی که در تخمه‌های آفتابگردان وجود دارد باعث مسدود شدن آنزیمی می‌شود که باعث انقباض رگ‌های خونی است. درنتیجه، به آرام شدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون در قلب کمک می‌کند.

رفع التهابات داخلی

معمولا التهابات، یک واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است ولی التهابات مزمن، یک عامل خطر برای بیماری‌های مزمن محسوب می‌شوند. برای کسانی که التهاب کوتاه مدت و یا حتی مزمن دارند، مصرف تخمه آفتابگردان دارای مزایای ضدالتهابی است. تخمه‌های آفتابگردان حاوی انواع ویتام،  فلاونوئید و ترکیبات گیاهی دیگری هستند که باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

تخمه آفتابگردان به دلیل دارا بودن ویتامین E بالا و انواع آنتی اکسیدان‌ها، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک فراوانی می‌کند.ویتامین E و سلنیوم موجود در تخمه آفتابگردان، به عنوان آنتی اکسیدان از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد که منجر به ایجاد بیماری‌های مزمن و کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

 

منبع: دکتر کرمانی
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار