خواص اناریجه | فواید اناریجه | نام دیگر اناریجه
آشنایی با سبزی ضد سرطان شمالی | همه چیز درباره اناریجه
اناریجه از سبزی های شمال کشور است که در میان محلیان آن قسمت به سبزی خوش عطر معروف است. درباره خواص این گیاه در اینفوگیاهی بخوانید.
اناریجه در شمال ایران و در قسمت های مازندران٬ گیلان و گلستان می روید. تنها یک گونه از گیاه اناریجه در ایران وجود دارد که خواص دارویی و درمانی زیادی برای سلامت بدن دارد. بدن با مصرف این گیاه خاصیت ضد سرطانی پیدا می کند و شما می توانید با مصرف اناریجه مشکلات مربوط به کبد و کلیه را تا حدودی برطرف کنید. برای اینکه با خواص این گیاه بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.
معرفی گیاه اناریجه
اناریجه یا انارجی (نام علمی: Froriepia subpinnata) گیاهی از خانواده چتریان است که در استان های گیلان، گلستان و مازندران می روید. این گیاه فقط یک گونه در ایران دارد. اناریجه از سبزیهای خوشبو است و یک ساله بدون کرک با ساقهای به ارتفاع ۱۸۰ سانتیمتر استوانه ای با قاعده ای به کلفتی ۵/۲ تا ۵/۳ سانتی متر است. گونه مشابه آن در گیلان با نام گیجاواش (با نام علمی Pimpinella saxifraga) شناخته میشود.
در بخش پایین قهوهای و در بخش بالا سبز کلمی، شیاردار، با شاخههای طویل است. برگها دارای قاعدهای خطی، تخم مرغی و بریده بریده هستند.
بیشتر بخوانید:خواص و مضرات گیاه زولنگ
خواص دارویی اناریجه
-
ضد سرطان: یکی از مهمترین خواص اناریجه ، خواص ضد سرطانی آن است. تحقیقات نشان دادهاند که اناریجه گیاهی با خواص ضد سرطانی است. ترکیبات مختلفی در اناریجه وجود دارد که میتوانند در پیشگیری و درمان سرطان موثر باشند. با این حال، برای اثبات اثربخشی اناریجه در درمان سرطان، تحقیقات بیشتری لازم است.
-
هضم کننده و مقوی معده: اناریجه هضم غذا را بهبود میبخشد و از نفخ جلوگیری میکند. این گیاه از گذشتههای دور در ترکیب مرغ و ماهی شکم پر استفاده میشده است.
-
پاک کننده کبد و کلیه: اناریجه کبد و کلیه را پاکسازی میکند و به دفع سنگ کلیه کمک میکند.
-
رفع زکام و سردی مغز: بوییدن اناریجه زکام و سردی مغز را برطرف میکند.
-
رفع سرفههای خشک: دم کرده اناریجه سرفههای خشک را تسکین میدهد.
-
تحلیل ورم ها و توده ها: ضماد موضعی اناریجه ورم ها و تودهها را تحلیل میبرد و درد را تسکین میدهد.
-
کاهش فشار خون: یکی از خواص اناریجه، کاهش فشار خون است. تحقیقات نشان دادهاند که ترکیبات موجود در اناریجه میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
بیشتر بخوانید:زوفا؛ یک گل زیبا با خواص درمانی بی نظیر
کاربرد اناریجه
-
اناریجه را می توان خشک کرد و در نوشیدنی ها از آن استفاده نمود. بعضی ها نیز گیاه اناریجه را بصورت خشک شده در کوکو و ماست کیسه ای می ریزند.
-
از گیاه اناریجه می توانیدبه صورت دمنوش یا جوشانده نیز استفاده نمایید و در صورت تمایل به دلیل داشتن عطر تند آن مقداری عسل به آن اضافه کنید .
-
در استان های شمالی از گیاه اناریجه جهت طبخ غذا استفاده می کنند که بسیار لذیذ است. انواع غذاهای محلی که با گیاه اناریجه طبخ می شود عبارت اند از: آش خمیر، آش شوربا، آش دوغ، آش ماستی، کوکو سبزی و به خصوص مرغ شکم پُری و ماهی شکم پُری(برای این منظور برگ های تازه ی این گیاه را که در اوایل زمستان تهیه شده به همراه سایر گیاهان صحرایی معطر مانند اوجی و نیز برخی سبزیجات باغی مانند جعفری خرد و استفاده می کنند.)