خواص گیاه زولنگ | مضرات گیاه زولنگ | عکس سبزی زولنگ
خواص و مضرات گیاه زولنگ برای سلامت بدن
زولنگ از نوع سبزیجاتی است که در شمال ایران و در اطراف مازندران کشت می شود. برای اینکه با خواص درمانی و نحوه مصرف این گیاه آشنا شوید با ما همراه باشید.
زولنگ یا چوچاق از دسته سبزیجاتی است در شمال ایران و در مازندران و گیلان کاشت می شود. زولنگ به صورت خودرو می روید و برای سلامت بدن خواص زیادی دارد و یکی از کاربردهای آن به صورت خشک شده در زیتون پرورده است. برای اینکه با خواص زولنگ بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.
معرفی گیاه زولنگ
زولنگ گیاهی است چندساله که اکثرا به رنگ آبی آسمانی، با پراکندگی در شمال ایران در منطقه های جلگه ای از رامسر تا گلوگاه و ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی قابل رشد است. زولنگ بومی نواحی شمال ایران میباشد و در کشتزارها و لبه جویهای اکثر نقاط جهان من جمله شمال ایران بسیار است این گیاه در جوانی دارای برگ نرم و لطیف و شادابی است که برای مصارف غذایی به کار می رود.
گیاه چوچاق در موقع بلوغ دارای خارهای میشود که هر چند پنج شاخه است ولی شش شاخ نامیده می شود. بدین ترتیب گیاه از از دسته خارداران و از تیره چتریان است. داراى برگهاى بزرگ با بریدگی هاى عمق دار مى باشد. تمام قسمت هاى گیاه حتى گل آن خاردار است. برگهاى چوچاق در بلوغ قهوه اى رنگ و کله قندى بوده، بوى هویج مى دهد و در بعضى از انواع بیابانى آن تا عمق دو مترى در زمین فرو مى رود.
بیشتر بخوانید:خواص گیاه بهاری سریش برای سلامت بدن
خواص گیاه چوچاق
-
تقویت نیروی جنسی
-
تسکین دهنده دردهای روماتسیمی
-
کاهش التهاب در بدن
-
ارامش بخش اعصاب
-
ادرارآور
-
پیشگیری از سرطان به علت مقدار زیاد آنتی اکسیدان
-
اشتها اور
-
افزایش دهنده شیر مادران شیرده
خواص ریشه زولنگ
ریشه گیاه چوچاق خواص زیادی دارد. ریشه گیاه چوچاق دارای قند و ساکارز است. برای بیش تر بهره بردن از خواص آن، باید از ریشه اصلی این گیاه که از سایر ریشه ها بزرگتر است و اصطلاحا به آن بیخ می گویند.
-
درمان سیاه سرفه
-
درمان عفونت و درد دندان
-
خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی
-
درمان عفونت ادراری
-
ضد اسپاسم
-
درمان بیماری های مرتبط با کبد
-
درمان عقب افتادگی پریود
-
برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه
نحوه مصرف گیاه چوچاق
-
یکی از راهکار های استفاده از چوچاق استفاده از آن در غذا هایی چون سبزی پلو ماهی ، کوکو سبزی ، زیتون پرورده و … می باشد .
-
چوچاق را می توانید خشک کرده و به عنوان چاشنی در غذا استفاده کنید .
-
این گیاه را می توان به صورت خشک و تر به صورت دمنوش استفاده کرد .
بدین منظور آب جوش را روی گیاه ریخته و آن را دم کنید . پس از گذشت 10 الی 15 دقیقه صاف کرده و میل کنید .
برای تهیه جوشانده این گیاه ، چوچاق را به همراه آب روی حرارت قرار داده تا مدتی بجوشد ، آنگاه صاف کرده و میل کنید .
-
در مازندران و گیلان از برگهای جوان چوچاغ برای آشپزی و معطرکردن بسیاری از غذاهای محلی استفاده می شود.
-
از جمله استفاده آن در ترشیجات مانند هفتا بیجار یا ماست دوغ یا ترشی زیتون است.
-
از ریشه این گیاه به عنوان یک شیرینی قندی استفاده می شد. همچنین از انواع آب پز شده و یا برشته شده ریشه به عنوان نوعی سبزیجات مصرف می گردد و به علت هضم آسان آن بسیار مناسب می باشد. از شاخه های جوان این گیاه میتوان به عنوان جایگزینیی مناسب برای مارچوبه دانست.