فرق ریواس و کنگر

تفاوت کنگر و ریواس | مقایسه ریواس و کنگر

ریواس و کنگر چه فرق باهم دارند؟

A
۰

مقایسه تفاوت های ریواس و کنگر از نظر ظاهر، خواص و کاربردها را در این مطلب می خوانید. با اطلاع داشتن از فرق کنگر و ریواس تصمیم گیری در انتخاب برای شما آسان می شود.

ریواس و کنگر از سبزیجات کمتر شناخته شده در ایران هستند که با وجود شباهت‌هایی در مصرف، این دو گیاه از نظر ظاهر، طعم و فواید تفاوت‌های زیادی دارند. آشنایی با این تفاوت‌ها به انتخاب بهتر برای استفاده از کنگر و ریواس و کاربرد آن ها در آشپزی کمک کننده است.

مهم ترین تفاوت های ریواس و کنگر

مشخصات ریواس

کنگر
ریواس

ریواس (Rheum rhabarbarum) گیاهی چندساله با ساقه‌های قرمز یا سبز و طعم ترش است که در مناطق کوهستانی ایران، مانند البرز و زاگرس، رشد می‌کند. ساقه‌های خوراکی آن در آشپزی و دسرها استفاده می‌شوند، اما برگ‌های آن به دلیل اسید اگزالیک سمی‌اند.

مشخصات کنگر

کنگر

کنگر (Cynara scolymus) گیاهی خاردار با برگ‌های سبز و گل‌های بنفش است که در مناطق غربی و جنوبی ایران یافت می‌شود. ساقه، برگ‌های داخلی و قلب گل آن خوراکی‌اند و در غذاهای سنتی و طب سنتی برای سلامت کبد کاربرد دارند.

فرق کنگر و ریواس

مقایسه تفاوت های کنگر و ریواس
ویژگی ریواس کنگر
ظاهر

ساقه‌های بلند قرمز/سبز، برگ‌های بزرگ غیرخوراکی

برگ‌های خاردار سبز، قلب گل خوراکی، ساقه ضخیم
طعم

ترش، کمی شیرین

تلخ‌ملایم، کمی خاکی

قسمت خوراکی

ساقه

ساقه، برگ‌های داخلی، قلب گل

ارزش غذایی در هر 100 گرم

۲۱ کالری، فیبر، ویتامین C، پتاسیم

۴۷ کالری، فیبر، ویتامین K، سینارین

خواص

بهبود گوارش، کاهش کلسترول، آنتی‌اکسیدان

سلامت کبد، کاهش کلسترول، گوارش بهتر

زمان برداشت بهار بهار و تابستان
ریواس
ریواس
کنگر
کنگر

فرق کنگر و ریواس از نظر طعم و کاربرد آشپزی

  •  طعم ترش آن برای خورش (مثل خورش ریواس)، مربا، شربت و دسرهای شیرین مناسب است. در آشپزی ایرانی، اغلب با شکر یا گوشت ترکیب می‌شود تا تلخی آن متعادل شود.

  • طعم تلخ‌ملایم آن در خورش کنگر، کنگر ماست و ترشی پرطرفدار است. دمنوش کنگر نیز برای مشکلات گوارشی استفاده می‌شود.

 

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار