تفاوت کنگر و ریواس | مقایسه ریواس و کنگر
ریواس و کنگر چه فرق باهم دارند؟
مقایسه تفاوت های ریواس و کنگر از نظر ظاهر، خواص و کاربردها را در این مطلب می خوانید. با اطلاع داشتن از فرق کنگر و ریواس تصمیم گیری در انتخاب برای شما آسان می شود.
ریواس و کنگر از سبزیجات کمتر شناخته شده در ایران هستند که با وجود شباهتهایی در مصرف، این دو گیاه از نظر ظاهر، طعم و فواید تفاوتهای زیادی دارند. آشنایی با این تفاوتها به انتخاب بهتر برای استفاده از کنگر و ریواس و کاربرد آن ها در آشپزی کمک کننده است.
مهم ترین تفاوت های ریواس و کنگر
مشخصات ریواس

ریواس (Rheum rhabarbarum) گیاهی چندساله با ساقههای قرمز یا سبز و طعم ترش است که در مناطق کوهستانی ایران، مانند البرز و زاگرس، رشد میکند. ساقههای خوراکی آن در آشپزی و دسرها استفاده میشوند، اما برگهای آن به دلیل اسید اگزالیک سمیاند.
مشخصات کنگر
کنگر (Cynara scolymus) گیاهی خاردار با برگهای سبز و گلهای بنفش است که در مناطق غربی و جنوبی ایران یافت میشود. ساقه، برگهای داخلی و قلب گل آن خوراکیاند و در غذاهای سنتی و طب سنتی برای سلامت کبد کاربرد دارند.
فرق کنگر و ریواس
ویژگی | ریواس | کنگر |
ظاهر |
ساقههای بلند قرمز/سبز، برگهای بزرگ غیرخوراکی |
برگهای خاردار سبز، قلب گل خوراکی، ساقه ضخیم |
طعم |
ترش، کمی شیرین |
تلخملایم، کمی خاکی |
قسمت خوراکی |
ساقه |
ساقه، برگهای داخلی، قلب گل |
ارزش غذایی در هر 100 گرم |
۲۱ کالری، فیبر، ویتامین C، پتاسیم |
۴۷ کالری، فیبر، ویتامین K، سینارین |
خواص |
بهبود گوارش، کاهش کلسترول، آنتیاکسیدان |
سلامت کبد، کاهش کلسترول، گوارش بهتر |
زمان برداشت | بهار | بهار و تابستان |


فرق کنگر و ریواس از نظر طعم و کاربرد آشپزی
-
طعم ترش آن برای خورش (مثل خورش ریواس)، مربا، شربت و دسرهای شیرین مناسب است. در آشپزی ایرانی، اغلب با شکر یا گوشت ترکیب میشود تا تلخی آن متعادل شود.
-
طعم تلخملایم آن در خورش کنگر، کنگر ماست و ترشی پرطرفدار است. دمنوش کنگر نیز برای مشکلات گوارشی استفاده میشود.