خواص موز سبز | مضرات موز سبز | عوارض مصرف موز نارس

فقط موز سبز بخرید! + فواید موز سبز

A
۰

موز های سبز رنگ که در واقع موز نارس هستند نیز مواد معدنی زیادی داشته و برای سلامت بدن مفید می باشند. درباره فواید موز سبز بیشتر بدانید.

اغلب سوال پیش می آید که موز سبز خریداری کنیم یا نه؟! موز سبز یا نارس همانند نوع رسیده آن سرشار از ویتامین ها هستند و برای مشکلاتی مانند قند خون و گوارش مفید می باشند. در این مطلب از دیگر خواص موز سبز و عوارض مصرف آن می خوانید.

فواید موز سبز

بهبود دستگاه گوارش

به طور طبیعی، موز سبز برای کاهش علائم یبوست، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سایر مشکلات گوارشی شناخته شده است. موز سبز سرشار از فیبر است. این ماده مغذی به حجیم شدن مدفوع و بهبود اجابت مزاج و در نهایت فرآیند گوارش کمک و از یبوست جلوگیری می کند. همچنین خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

نشاسته مقاوم از کربوهیدرات های پیچیده ساخته شده و در روده تجزیه می شود. این فیبر به عنوان یک پری بیوتیک برای میکروبیوم روده عمل می کند. باکتری هایی که در روده زندگی می کنند از این فیبر استفاده و آن را به مواد مغذی مهمی تبدیل می کنند که بدن می تواند از آنها استفاده کند. از جمله این محصولات، می توان به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات اشاره کرد.

موز سبز ممکن است هم برای یبوست و هم برای اسهال مفید باشد. مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که موز های سبز می توانند برای کودکان مبتلا به اسهال مکرر یک راهکار درمانی باشند. یک مطالعه موش نشان می دهد که موز سبز ممکن است به طور بالقوه در برابر ضایعات مخاطی در معده فعال باشد.

کاهش قند خون

موز سبز و میوه ها به طور کلی دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. از این رو، با خوردن آنها می توان سطح قند خون را مدیریت کرد. غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین قند را به آرامی وارد جریان خون می کنند. ترکیبات فنلی موجود در موز سبز با مهار آنزیم‌های خاصی که مسئول تجزیه گلوکز در روده و جریان خون هستند، به تنظیم قند خون کمک می‌کنند. افزایش ناگهانی سطح قند می تواند منجر به خطر ابتلا به دیابت و سایر اختلالات متابولیک مانند بیماری های قلبی عروقی شود.

به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود که موز سبز نارس را به موز زرد رسیده ترجیح دهند. هم پکتین و هم نشاسته مقاوم موجود در موز سبز به کنترل سطح قند خون کمک می کنند. این منجر به متابولیسم بهتر انسولین، به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت می شود. در مطالعات موش، موز سبز و محصولات آن (مانند آرد موز سبز یا نشاسته) به بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند.

کاهش وزن

موز سبز دارای محتوای بالایی از فیبر و نشاسته مقاوم است. همین ویژگی باعث می‌شود که موز سبز یک میان‌وعده سیرکننده مفید باشد که گرسنگی را از بین می‌برد. خوردن غذاهای غنی از فیبر باعث افزایش سطح سیری می شود. همچنین محتوای پکتین بالای موز سبز معده را پر و از این رو احتمال پر خوری را کاهش می دهد. بدن کالری اضافی که در غیر این صورت منجر به افزایش وزن می شود، را مصرف نمی کند. مشخص شده است که پکتین تخلیه معده را به تاخیر می اندازد و سیری را در افراد چاق افزایش می دهد.

آرد موز سبز گرسنگی را کاهش می دهد و به هموستاز گلوکز کمک می کند. آرد همچنین با مقادیر کمتر گرلین (هورمون تنظیم گرسنگی) و سطح انسولین تنظیم شده مرتبط است. در یک مطالعه شامل زنان با وزن بالاتر از میانگین، مصرف آرد موز سبز منجر به بهبود پروفایل لیپیدی و ترکیب بدن می شود. آرد همچنین می تواند با التهاب مبارزه کند.

موز سبز
موز سبز

ارتقای سلامت قلب و عروق

بیماری های قلبی عروقی اختلالات متابولیکی هستند. چاقی، دیابت و بیماری قلبی ارتباط نزدیکی با هم دارند. موز خام منبع خوبی از نشاسته مقاوم است. طبق مطالعات حیوانی، نشاسته مقاوم به کنترل کلسترول کمک می کند. سطوح پایین کلسترول با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

موز سبز چون باعث کاهش سطح قند می شود، برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. پتاسیم موجود در این میوه با گشاد کردن عروق به تنظیم سطح فشار خون در بدن کمک می کند. موز سبز یک گزینه سالم برای افراد خاص است. با این حال، همه ی افراد نمی توانند این میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

مواد معدنی موز نارس

سرشار از ویتامین A

موز سبز سرشار از ویتامین A است که به بدن کمک می کند آهن سایر غذاها را جذب کند. این بدان معنی است که موز سبز می تواند به جلوگیری از کم خونی کمک کند. علاوه بر این، ویتامین A خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش می دهد.

سرشار از فیبر

میوه های غنی از فیبر مانند موز حاوی فیبر محلول هستند که هضم آنها را آسان تر می کند. بر اساس برخی مطالعات، فیبر محلول ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد.

سرشار از آنتی اکسیدان

موز سبز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که در مبارزه با رادیکال های آزاد و حفظ سلامت بدن موثر است. آنها حاوی ویتامین C، بتاکاروتن و سایر مواد مغذی گیاهی مانند لوتئین و زآگزانتین هستند. این ترکیبات برای محافظت در برابر سرطان، بیماری قلبی، آب مروارید و کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن شناخته شده اند. موز سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های خاصی است که ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های دژنراتیو مانند پارکینسون، آلزایمر، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مفید باشد

ضرر خوردن موز سبز

افرادی که معده حساس دارند یا مستعد آلرژی هستند ممکن است دچار نفخ شوند. موز سبز می تواند در افرادی که به لاتکس حساسیت دارند باعث ایجاد حساسیت شود. احتمال بروز حساسیت احتمالاً به این دلیل است که موز سبز پروتئین های ایجاد کننده آلرژی یکسانی دارد. که این وضعیت سندرم میوه لاتکس نامیده می شود.

تخمین زده می شود که ۳۰ تا ۵۰ درصد از افرادی که به لاتکس لاستیک طبیعی آلرژی دارند، نسبت به غذاهای گیاهی مانند موز حساسیت مفرط پیدا می کنند.

منبع: پزشکت
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها