طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو سنتی

طرز تهیه سمنو خانگی با جوانه گندم + آموزش مرحله به مرحله

A
۰

طرز تهیه سمنو خانگی با جوانه و آرد گندم با همه فوت و فن های خوشمزه شدن این دسر را در این مطلب از اینفوگیاهی می خوانید.

سمنو نوعی دسر گیاهی و خوشمزه است که شکر ندارد اما به دلیل طعم شیرین خاص خود طرفداران زیادی دارد. این دسر خوشمزه حاوی مقادیر زیادی از ویتامین، آهن و کلسیم است که به خاصر ماده اصلی تشکیل دهنده آن یعنی جوانه گندم است. طرز تهیه سمنو خانگی را در این مطلب می خوانید.

مواد لازم برای تهیه سمنو

  • گندم: ۱ کیلوگرم

  • آرد گندم: ۲ کیلوگرم

  • آب: به مقدار لازم

  • مغز بادام یا پسته (اختیاری): برای تزیین

مراحل تهیه سمنو

۱. آماده‌سازی جوانه گندم

  1. گندم‌ها را پاک کرده و خوب بشویید.

  2. گندم‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید و آب آن را هر ۸ ساعت عوض کنید.

  3. پس از خیس خوردن، گندم‌ها را در یک پارچه نخی تمیز بریزید و در محیطی گرم و مرطوب قرار دهید تا جوانه بزنند (حدود ۲ تا ۳ روز).

  4. زمانی که جوانه‌ها به طول ۱ تا ۲ سانتی‌متر رسیدند، آماده استفاده هستند.

جوانه گندم برای سمنو
جوانه گندم

۲. عصاره‌گیری از جوانه‌ها

  1. جوانه‌های گندم را در مخلوط‌کن یا چرخ‌گوشت ریخته و با کمی آب مخلوط کنید تا به‌صورت خمیر درآید.

  2. خمیر را در یک پارچه نخی ریخته و با فشار دست، عصاره آن را جدا کنید.

  3. این عصاره را در ظرف بزرگی جمع‌آوری کنید.

سمنو خانگی

۳. پخت سمنو

  1. آرد گندم را در یک قابلمه بزرگ الک کنید.

  2. عصاره جوانه گندم را کم‌کم به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدستی به‌دست آید.

  3. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا از گلوله شدن آرد جلوگیری شود.

  4. آب را به‌تدریج اضافه کنید تا مخلوط به غلظت مناسب برسد (این فرآیند ممکن است چند ساعت طول بکشد).

  5. پخت را ادامه دهید تا سمنو به رنگ قهوه‌ای تیره و طعم شیرین طبیعی برسد.

۴. تزیین و سرو

  1. سمنو را در ظرف‌های دلخواه بریزید و اجازه دهید خنک شود.

  2. برای تزیین، می‌توانید از مغز بادام یا پسته استفاده کنید.

  3. سمنو را می‌توانید به‌صورت گرم یا سرد سرو کنید.

نکات کلیدی در تهیه سمنو

  • کیفیت گندم: از گندم مرغوب و تازه استفاده کنید تا جوانه‌ها کیفیت بهتری داشته باشند.

  • حرارت ملایم: پخت سمنو نیاز به صبر و حرارت کم دارد تا به‌خوبی جا بیفتد.

  • هم‌زدن مداوم: برای جلوگیری از ته گرفتن سمنو، باید به‌طور مداوم هم بزنید.

  • نگهداری: سمنو را می‌توانید در یخچال به مدت یک هفته نگهداری کنید.

  • تلخی سمنو معمولاً به دلیل استفاده از گندم نامرغوب یا جوانه‌زدن بیش‌ازحد گندم است. جوانه‌ها نباید بیش از ۲ سانتی‌متر رشد کنند.

  •  سمنو به‌طور طبیعی شیرین است و نیازی به افزودن شکر ندارد. شیرینی آن از قندهای طبیعی جوانه گندم تأمین می‌شود.

  • پخت سمنو ممکن است بین ۶ تا ۱۲ ساعت طول بکشد، بسته به مقدار مواد و حرارت استفاده‌شده دارد.

 

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار