فواید زردچوبه در طب اسلامی | طبع زردچوبه | مضرات زردچوبه | معجزه زردچوبه

بی نظیرترین خواص دارویی درمانی زردچوبه برای بدن + طبع و مضرات

A
۰

از خواص زردچوبه می توان به پیشگیری از آلزایمر و همچنین بهبود عملکرد مغز اشاره کرد. در ادامه از خاصیت های زردچوبه برای سلامت بدن بیشتر می خوانید.

زردچوبه برای هزاران سال است که در هند به عنوان ادویه و داروی گیاهی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این گیاه در ایران نیز به عنوان ادویه مصرف می شود. شما با مصرف زردچوبه مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان را جذب می کنید. همچنین این گیاه خاصیت ضد التهابی فراوانی داشته و پیشگیری از سرطان مفید می باشد. در ادامه درباره زردچوبه و خواص آن بیشتر می خوانید.

گیاه شناسی زردچوبه

زردچوبه با نام علمی (Curcuma longa) در هندوستان و چین و نقاط گرم زمین رشد می‌ کند. زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه‌ ای دارد. بوی آن معطر و طعم آن تلخ است. زردچوبه را در گذشته به علت رنگ زرد درخشانی که دارد، برای رنگرزی پارچه‌ های ابریشمی و پنبه‌ ای به کار می‌ بردند و همچنین در خوراکی‌ ها استفاده می کردند. زردچوبه از نظر طب قدیمی ایرانی گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می‌ توان آن را مانند چایی دم نموده و استفاده کرد.

طبع زردچوبه

زردچوبه در طب سنتی به دلیل طبع گرم و خشک خود شناخته شده و برای تعدیل مزاج مواد غذایی سرد مفید است.

ترکیبات شیمیایی زردچوبه

زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسید های والرینیک، کاپریلیک و فلاندرن می‌ باشد و همچنین دارای سابی‌ نین، برونئول و الکل تورمرول و ماده کورکومین می‌ باشد، که علت رنگ زرد زردچوبه همین ماده کورکومین است.

بیشتر بخوانید:زردچوبه چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟

خواص زردچوبه برای سلامت بدن

کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی

یکی دیگر از خواص زردچوبه معکوس کردن پیشرفت پروسه بیماری‌ های قلبی است. شاید بتوان گفت که مزیت اصلی کورکومین زردچوبه برای قلب بهبود عملکرد لایه ی درون رگی است که در واقع لایه نازکی از سلول ‌هاست که درون رگ‌ های خونی و لنفاوی را پوشش داده‌ اند. زردچوبه در پیشگیری از بیماری قلبی، نتایج خوبی دارد. زردچوبه باعث کاهش التهاب می‌ شود و دارای خواص آنتی‌اکسیدان قوی است و هر دوی این موارد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی مفید است.

خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه

زردچوبه با از بین بردن رادیکال های آزاد، مهار پراکسیداسیون، و کاهش پیچیدگی های آهن مشهور است، که همه آن ها نتیجه مستقیم خاصیت های آنتی اکسیدانی آن هستند. نه فقط زرد چوبه، بلکه حتی روغن آن هم خواص آنتی اکسیدانی دارد. در مطالعه ای دیگر که بر روی موش ها انجام شد، زردچوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.

زردچوبه

بیشتر بخوانید:کاربرد حیرت انگیز ترکیب عسل و زردچوبه

برطرف کننده عفونت

یکی از توصیه ‌های متداول در بسیاری از روش ‌های طب سنتی برای از بین بردن عفونت‌ ها، استفاده از زردچوبه است. سرماخوردگی، برونشیت، عفونت ریه، تب، سر درد، آبریزش و احتقان بینی، کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و مشکلات قاعدگی در زنان از جمله شرایطی هستند که اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی می‌ تواند بر روی آن ‌ها تاثیر مثبت بگذارد.

علاوه بر این، رابطه زردچوبه و عفونت می ‌تواند سبب بهبود عفونت چشم و تورم در لایه میانی چشم، درد های داخل دهان و بیماری های لثه که ناشی از عفونت هستند.

پیشگیری از سرطان

سرطان یک بیماری است که با رشد غیرقابل کنترل سلول تشخیص داده می شود. سرطان انواع گوناگونی دارد و به نظر می رسد که تحت تاثیر مکمل های کورکومین می باشد. کورکومین به عنوان یک ماده دارویی در درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته و یافته ها نشان دادند که این ماده بر رشد و پیشرفت سرطان تاثیر دارد. مطالعات نشان دادند که کورکومین می تواند در موارد زیر مفید باشد.

  • کمک کردن به مرگ سلول های سرطانی

  • کاهش آنژیوژنز (رشد رگ های خونی جدید در تومور ها)

  • کاهش متاستاز (پراکنده شدن سرطان)

کورکومین از وقوع سرطان به خصوص سرطان های دستگاه گوارش مثل سرطان کالورکتال پیشگیری می کند.

بهبود عملکرد مغز در برابر بیماری ها

زردچوبه می ‌تواند با افزایش تولید و عملکرد هورمون، تاثیرات کاهش ادراک که مربوط به سن هستند را معکوس کند و در نتیجه حافظه را تقویت کرده و قابلیت مغز را افزایش دهد. بیماری‌ های مغزی مانند تباهی مغز واعصاب، آلزایمز و پارکینسون با کاهش BDNF در ارتباط هستند. همان ‌طور که گفته شد، زردچوبه می ‌تواند به تقویت BDNF کمک کند و از شما دربرابر بیماری‌ های مغزی به ‌طور موثر محافظت نماید.

درمان سرفه

کورکومین به عنوان یک عامل ضد باکتری، ضد التهابی و ضد ویروسی عمل می ‌کند و می ‌تواند به جلوگیری از بسیاری از بیماری ‌ها مانند سرفه، سرماخوردگی و غیره کمک کند.

پیشگیری از آلزایمر

آلزایمر از تشکیل پلاک‌ های آمیلوئید و راه یافتنش به مغز ناشی می ‌شود. مطالعه ‌ای در دانشگاه تگزاس نشان می دهد، این پلاک ‌ها نتیجه ازدست رفتن نورون‌ های استیل کولین در بخش بنیادی قدامی مغز بیماران مبتلا به آلزایمر هستند. زردچوبه با پاک کردن پلاک‌ های آمیلوئید، به درمان آلزایمر کمک می ‌کند. این کار با جذب و بلعیدن پلاک ‌ها توسط ماکروفاژ ها صورت می‌ گیرد.

مفید برای سم زدایی کبد

زردچوبه برای سلامت کبد بسیار مفید است. این گیاه یک سم زدای طبیعی است. کبد از طریق تولید آنزیم‌ ها، خون را تصفیه می ‌کند و زردچوبه تولید این آنزیم‌ های حیاتی بدن را افزایش می ‌دهد. این آنزیم‌‌ ها تجزیه‌ شده و سموم داخل بدن را کاهش می ‌دهند. مصرف منظم زردچوبه باعث مبارزه با چندین مشکل جدی کبدی مانند سیروز، هپاتیت و زردی می ‌شود.

موثر در درمان التهاب مفصل

التهاب مفصل یا آرتریت یکی دیگر از مشکلات رایجی است که به بیماری ‌هایی نظیر آرتروز و روماتیسم مفصلی منجر می ‌شود. کورکومین موجود در زردچوبه می ‌تواند به درمان التهاب مفصل کمک کند. در تحقیقات انجام شده، زردچوبه حتی از دارو های ضد التهابی هم تاثیر بهتری نشان داده است.

مفید برای معده و سیستم گوارش

خواص زردچوبه برای معده و سیستم گوارش، به خواص آنتی اکسیدانی این ماده بر می‌ گردد. زردچوبه می ‌تواند به هضم غذا کمک کرده و برای بهبود شرایطی مثل سوزش سر دل، درد یا التهاب و زخم معده، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، از دست دادن اشتها، اسهال، گاز روده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری های التهابی روده مانند کرون و کولیت اولسراتیو مفید باشد.

زردچوبه

کمک به درمان دیابت

طی یک بررسی علمی، کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد، در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند. در مطالعه ای دیگر، افراد پیش دیابت که به مدت 9 ماه دوز تجویزی از کورکومین را دریافت کردند، احتمال ابتلا به دیابتشان کم تر شد. این ترکیب همچنین می تواند نحوه عملکرد سیستم ایمنی فعال در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را نیز تغییر دهد و می تواند داروهای ایمن سازی تجویز شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را تقویت کند. کورکومین موجود در زردچوبه می تواند به درمان اختلالات کبد مرتبط به دیابت نیز کمک کند.

مضرات مصرف زردچوبه

استفاده بیش از حد از زردچوبه می ‌تواند علائم زیر را در بر داشته باشد:

  • حالت تهوع

  • خون ریزی زیاد

  • فشار خون پایین

  • مشکلات معده

  • مشکلات بارداری

  • سر درد

  • کمبود آهن

  • ناباروری

  • دیابت

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها