لاغری با رژیم آلکالاین | لاغری سریع با رژیم قلیایی | دوره ۳۰ روزه رژیم قلیایی
با رژیم قلیایی بدن رو پاکسازی کن و لاغر شو | معرفی رژیم قلیایی
رژیم قلیایی نوعی برنامه غذایی است که برای پاکسازی بدن مناسب بوده و گیاهخواران نیز می توانند آن را استفاده کنند. با این رژیم و اصول آن آشنا شوید.
رژیم قلیایی یا آلکالاین نوعی رژیم غذایی است که بیشتر توجه خود را بر میزان اسیدی بودن مواد غذایی قرار داده است و با این دیدگاه توانسته از بیماری هایی مانند دیابت پیشگیری کند. در رژیم قلیایی شما مجاز به مصرف لبنیات و یا گوشت نبوده و به جای آن ها می توانید از میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. اینفوگیاهی رژیم قلیایی را در ادامه معرفی می کند.
رژیم قلیایی چیست؟
فرضیه رژیم قلیایی این است که سطح pH بدنتان را تغییر میدهد. سوخت و ساز بدن مانند سوختن آتش است. هر دو آنها واکنش شیمیاییاند که چیزی را میسوزانند و تجزیه میکنند. اما واکنش شیمیایی درون بدن آهسته و کنترل شده اتفاق میافتد. وقتی چیزی میسوزد، خاکسترش باقی میماند. غذایی هم که میخوریم خاکستری باقی میگذارد که به آن پسماند متابولیک میگویند.
پسماندهای متابولیک قلیایی (خنثی) یا اسیدیاند. طرفداران رژیم آلکالاین ادعا دارند پسماند متابولیک مستقیما روی اسیدی بودن بدن تاثیر میگذارند. به عبارت دیگر اگر غذایی بخورید که خاکستر اسیدی به جا بگذارد، خونتان بیشتر اسیدی میشود. اگر غذاهایی بخورید که پسماند قلیایی داشته باشد، خونتان قلیاییتر میشود.
طبق این فرضیه خاکستر اسیدی، فرد را در برابر بیماری و ضعف آسیب پذیر میکند؛ در حالی که پسماند آلکالاین خاصیتی محافظت کننده دارد. با انتخاب غذاهای قلیایی بدنتان قلیایی و سالمتر خواهد شد.
کدام غذاها قلیایی یا اسیدیاند؟
غذاهایی از خود پسماندهای قلیایی به جا میگذارند که کلسیم، منیزیم و پتاسیم دارند. از طرف دیگر غذاهای تشکیل شده از پروتئین، فسفات و گوگرد پسماند اسیدی تولید میکنند. گروههای غذایی مانند زیر به سه دسته اسیدی، قلیایی و خنثی تقسیم میشوند:
-
اسیدی: گوشت، گوشت مرغ، ماهی، لبنیات، غلات و الکل؛
-
خنثی: چربیهای طبیعی، نشاستهها و قندها؛
-
قلیایی: میوهها، آجیلها، حبوبات و سبزیجات.
بیشتر بخوانید:رژیم فلکسترین چیه و چه تاثیری رو وزن داره؟
در رژیم قلیایی خوردن چه غذاهایی مجاز است؟
-
میوهها: شامل هندوانه، سیب، زردآلو، هلو، شلیل، آلو، گیلاس، آووکادو، خرما، زنجبیل، آجیل و حبوبات؛
-
سبزیجات: مجاز نیستید هر نوع سبزی که دوست دارید بخورید. باید سبزیهایی مانند تره، پیازچه، ریحان، شاهی، ترب، اسفناج، کلم بروکلی، قارچ، پیاز، خیار، گوجه، لوبیا سبز.
سالادهای مختلف مانند سالاد شیرازی، سالاد فصل و انواع سالادهای دیگر.
-
انواع جوانهها: مثل جوانه گندم، عدس، ماش و غیره.
میوه ها و سبزیجات از جمله خوراکی های مجاز در رژیم غذایی آلکالاین هستند.
لیست غذاهای ممنوعه در رژیم قلیایی
در این رژیم یک سری مواد غذایی وجود دارند که باید از خوردن آنها پرهیز کنید. اما نخوردن این غذاها برنامه غذاییتان را به شدت محدود و تکراری میکند.
-
مواد غذایی حیوانی: مثل گوشتها. اسیدیترین گروه در این دسته گوشت قرمز است. ماهی مقداری از گوشت قرمز بهتر است؛ ولی باز هم بدن را اسیدی میکند.
-
لبنیات و تخم مرغ: این غذاها هم اسیدیند و نباید در این رژیم خورده شوند. شیر بز تنها شیری است که به خوردن آن مجازید. آن هم نه به مقدار زیاد.
-
شیرین کننده های مصنوعی: از نظر رژیم قلیایی این مواد پر کالری به شدت چاق کنندهاند. عسل، شیره قند و شربت افرا از دیگر مواد غذاییاند که حالت اسیدی دارند؛ ولی نه به شدتِ شیرین کنندههای مصنوعی.
خواص رژیم قلیایی
حفظ توده عضلانی
با افزایش سن تودههای عضلانی بدن ما تحلیل میرود، این درحالیست که پیروی از یک رژیم غذایی قلیایی میتواند از این مورد جلوگیری کند. محققان دریافتهاند که مصرف زیاد غذاهای سرشار از پتاسیم، مانند میوهها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی قلیایی ممکن است به افراد مسن کمک کند تا با افزایش سن، تودههای عضلانی خود را حفظ کنند.
کنترل و پیشگیری از دیابت
اگر میخواهید از بروز بیماری دیابت جلوگیری کنید بهتر است از امروز مصرف غذاهای غیر اسیدی را جدی بگیرید. تحقیقات پزشکی نشان داده است که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که بیشترین رژیمهای اسیدی را داشتند به طور قابلتوجهی افزایش پیدا میکند. همچنین رژیم قلیایی میتواند برای بیمارانی که انسولین تزریق میکنند بسیار کمککننده باشد.
بیشتر بخوانید:رژیم نوردیک؛ رژیم اروپایی های خوش اندام!
تنظیم PH خون
سطح pH خون شما همیشه در حدود 7.34 تا 7.45 است و به قول معروف در حالت خنثی و رو به قلیایی قرار دارد. اما معده شما بسیار اسیدی است و سطح pH آن همیشه 2 تا 3.5 است. دلیل این امر هم وجود اسید هیدروکلریک مورد نیاز برای تجزیه، هضم و جذب مواد غذایی است.
نکته مهم اینجاست که سطح pH ادرار افراد با سطح pH خون آنها یکسان نیست. pH ادرار شما ممکن است تغییر کند، اما برای تغییر pH خونتان نمیتوانید هیچ کاری انجام دهید، زیرا بدن شما بهطور خودکار آن را تنظیم میکند. پیروی از رژیم قلیایی میتواند به کنترل سطح pH خون شما بسیار کمک کند. این موضوع باعث حفظ انرژی، نشاط و سرحالی شما میشود.
پیشگیری از بیماریهای مختلف
با رعایت رژیم قلیایی میتوانید از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کنید. برخی از بیماریهایی که مطالعات نشان داده با مصرف غذاهای قلیایی کنترل میشوند یا بهبود مییابند شامل بیماریهای کلیوی، بیماریهای قلبی عروقی، کلسترول و حفظ سلامت استخوانهاست.
مضرات رژیم قلیایی
رژیم قلیایی ممکن است به خاطر محدودیت مصرف خوراکیها باعث شود که مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم که در لبنیات وجود دارد، کمتر به بدن شما برسد و جذب شود. نکته اصلی اینجاست که جذب این مواد مغذی از سایر روشها نیز کمی سخت است، اما میتوانید با نظر پزشک پودر پروتئین یا قرصهای مکمل را در کنار وعدههای غذایی و میانوعدهها میل کنید.
در زمانی که از رژیم قلیایی پیروی میکنید حتما حواستان باشد که پروتئین مورد نیاز بدنتان را تامین کنید؛ وگرنه ممکن است در بلندمدت این موضوع برای شما چالشساز شود. طبق دستورالعملهای پزشکی بزرگسالان باید بین 10 تا 35 درصد کالری روزانهشان را از پروتئین دریافت کنند. کمبود پروتئین ناشی از رژیم قلیایی ممکن است به کاهش توده عضلانی و سوء تغذیه منجر شود.