هلو در بارداری | خوردن هلو در بارداری و زیبایی جنین

توصیه خوردن هلو به خانم هایی که می خوان بارداری ایمنی رو تجربه کنند

A
۰

هلو در بارداری می تواند به دلیل داشتن ویتامین و ویژگی سم زدایی بدن مفید باشد. همچنین این میوه برای رفع تهوع بارداری خاصیت زیادی دارد. دیگر فواید هلو خوردن برای خانم های باردار را در ادامه می خوانید.

هلو از خوش طعم ترین میوه های تابستانی است که دارای ویتامین های گروه ب، ویتامین ث، پتاسیم و سدیم می باشد. این میوه خاصیت های زیادی برای دستگاه گوارش داشته و برای پوست مفید است. ویار این میوه در دوران بارداری مضر نبوده و خانم های باردار به دلیل داشتن فسفر و خاصیت ضد تهوعی آن میو توانند هلو مصرف کنند. دیگر خواص مصرف هلو در دوران بارداری را در ادامه می خوانید.

فواید هلو خوردن در بارداری

ویتامین C

هلو سرشار از ویتامین C است که برای تشکیل استخوان، دندان، ماهیچه، غضروف و رگ‌های خونی جنین ضروری است. ویتامین C به جذب آسان آهن در بدن و جلوگیری از کم خونی کمک می‌کند. همچنین می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد و در کاهش ترک‌های شکم نیز موثر باشد.

اسید فولیک

اسید فولیک یک ماده مغذی اساسی در سه ماهه اول بارداری است. این ماده به رشد مغز و ستون فقرات جنین کمک می‌کند و از نقص لوله عصبی جنین مانند اسپینا بیفیدا جلوگیری می‌کند.

پتاسیم

هلو حاوی پتاسیم است که به مقابله با مشکلات روزمره بارداری کمک می‌کند. پتاسیم می‌تواند ناراحتی ناشی از خستگی، سبکی سر، اضطراب، گرفتگی ساق پا، ورم مچ و کف پا که در دوران بارداری شایع هستند، به حداقل برساند. همچنین تعادل مایعات را در مادر و جنین حفظ می‌کند.

فیبر

هلو منبع خوبی از فیبر غذایی است؛ فیبر هم برای درمان یبوست، لازم و ضروری است. از همین جهت خوردن هلو در بارداری کمک می‌کند تا بدن برای مقابله با یبوست، سوءهاضمه و سایر مشکلات گوارشی فیبر کافی در اختیار داشته باشد. مصرف روزانه هلو به حرکت منظم روده کمک خواهد کرد.

سم زدایی طبیعی

انواع و  اقسام هلوها سم زدای طبیعی هستند و ضمن تمیز کردن معده و روده، سموم و مواد زائد سایر اندام‌ها، مانند کبد، کلیه و طحال را خارج می‌کنند. علاوه بر این، هلو عملکرد قلب را نیز بهتر می‌کند.

بیشتر بخوانید:درباره خواص هلو چقدر می دانید؟

بتاکاروتن

هلو منبع طبیعی این ماده شگفت انگیز یا ماده متشکله ویتامین A است. خوردن هلو کمک می‌کند مقادیر کافی بتاکاروتن به بدن برسد. بتاکاروتن در تقویت سیستم ایمنی بدن مادر باردار و جنین موثر است.

کاهش وزن

هلو کمک می‌کند که پس از زایمان همه اضافه وزن ناشی از بارداری را از دست بدهید. مصرف هلو به دلیل کم کالری بودن کمک می‌کند از شر چربی‌های ناخواسته بدن خود خلاص شوید و عملکرد بدن را تنظیم کنید.

فسفر

فسفر به ساختن استخوان‌های قوی در مادر و جنین در حال رشد کمک می‌کند؛ هر ۱۰۰ گرم میوه هلو ۲۰ میلی گرم از این ماده غذایی مغذی را تامین می‌کند

منیزیم

هلو حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم است که به جلوگیری از انقباضات زودرس رحم کمک می‌کند و در کاهش گرفتگی ساق پا و یبوست در دوران بارداری موثر است.

خاصیت ضد تهوع

خاصیت ضد تهوعی هلو، بیماری و تهوع صبحگاهی را بهبود می‌دهد؛ مثلا برای جلوگیری از استفراغ می‌توانید چای هلو مصرف کنید.

هلو در بارداری

چگونه هلو می‌تواند به بارداری سالم کمک کند؟

اساسا باید بدانید ویتامین و مواد مغذی که از طریق خوردن خوراکی‌های سالم به بدن می‌رسد، بسیار بهتر و سالم‌تر است از قرص‌های مکمل. اگرچه مصرف مکمل‌ها در دوران بارداری لازم و ضروری است، اما هرگز کافی و وافی نیست.

ویتامین C یک ویتامین حیاتی برای رشد جنین است. وجود این ویتامین به مقدار مناسب در رژیم غذایی مادر می‌تواند موجب رشد خوب استخوان‌ها، دندان‌ها و بافت‌های جنین شود.

از آنجا که یکی از مشکلات رایج زنان باردار کمبود آهن است، دریافت این ویتامین می‌تواند در جذب آهن غذا و مکمل‌های مصرفی تاثیرگذار باشد. به علاوه، جنین برای رشد بافت‌‌ها، رگ‌‌ها و استخوان‌های خود به میزان زیادی به این ویتامین نیاز دارد. بنابراین خوردن هلو در بارداری می‌تواند منجر به جذب بهتر آهن در بدن مادر و انتقال آن به جنین شود.

همچنین مصرف ویتامین C می‌تواند از زایمان زودرس، افزایش قند خون در دوران بارداری و کندی رشد جنین در رحم پیشگیری کند. از آنجاکه مصرف هلو می‌تواند حدود 25 درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین کند، مصرف این میوه برای مادران باردار توصیه می‌شود.

وجود مقدار زیادی پتاسیم در این میوه می‌‌تواند مایعات بدن مادر و جنین را در وضعیت متعادلی قرار دهد. برخی مشکلات در این دوران برای مادران پیش می‌آید که پتاسیم موجود در این میوه از آن پیشگیری می‌کند. از جمله این مشکلات می‌توان به تورم در اندام‌ها، خستگی و گرفتگی عضلات اشاره کرد.

در برخی از مادران باردار، تغییرات خلقی مانند افسردگی، ناراحتی و اضطراب نیز دیده می‌شود که مصرف پتاسیم می‌تواند آن را کنترل کند. وجود منیزیم در هلو نیز می‌تواند به میزان قابل توجهی از گرفتگی‌های عضلانی جلوگیری کرده و مانع انقباضات زود هنگام رحم شود. بدین ترتیب خوردن هلو در بارداری می‌تواند حال زن باردار را بهتر کند و فشارهای روحی این دوران را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:هلو؛ مفیدترین میوه برای کسایی که کبدشون چربه!

یکی از مشکلاتی که زنان باردار همواره با آنان سر و کار دارند، مشکلات گوارشی به خصوص یبوست است. فیبر موجود در هلو می‌تواند مشکلات گوارشی را کاهش داده و با کمک به هضم بهتر غذا، از یبوست جلوگیری کند. یک هلوی متوسط دارای حدود ۲ گرم فیبر است.  خوردن هلو در بارداری به‌ طور منظم می‌ تواند از بروز سوء هاضمه و سایر عارضه های گوارشی جلوگیری کند. همچنین وجود عنصر منیزیم در این میوه تاثیر خوبی بر پیشگیری از مشکلات گوارشی چون یبوست دارد.

از رایج‌ ترین مکمل‌ های مورد نیاز مادران در دوران بارداری، فولیک اسید است. این ماده تأثیر مهمی در رشد جنین به‌ ویژه مغز و ستون فقرات او دارد. بهتر است که مادر بخش قابل توجهی از فولیک اسید مورد نیاز خود و فرزندش را از طریق مواد غذایی مصرفی تامین کند؛ هلو با داشتن حدود چهار میکروگرم فولیک اسید در هر ۱۰۰ گرم میوه، منبع بسیار خوبی برای جذب این ماده است.

فیبر بالا در این میوه و نبود کلسترول فایده دیگر هلو است. در دوران بارداری به‌دلیل تحرک کم مادر، و تاثیرات بارداری و عدم امکان استفاده از رژیم‌های لاغری، افزایش وزن مادر مسئله‌ای آزار دهنده و اجتناب‌ناپذیر است. به همین دلیل مصرف مواد غذایی که می‌تواند از افزایش وزن پیشگیری کند بسیار ضروری است. خوردن هلو در بارداری به دلیل فیبر بالای موجود در آن و نبود کلسترول می‌تواند از افزایش وزن مادر در این دوران پیشگیری کند.

میزان مصرف هلو در بارداری چقدر باید باشد؟

به اندازه و متعادل بخورید؛ نه تنها هلو، بلکه هر ماده غذایی دیگر را به اندازه و به مقدار کافی بخورید. از آنجایی‌ که هلو، ارزش غذایی بالایی در دوران بارداری برای مادر و جنین دارد؛ بهتر است در برنامه غذایی زن باردار قرار گیرد و به‌ طور منظم مصرف شود. با این حال زیاده‌ روی در مصرف این میوه نیز صحیح نیست و بهتر است مصرف آن به حداکثر دو عدد میوه در روز محدود شود. چون این میوه دارای قند بالایی است و مصرف بیش از حد آن می‌تواند سطح قند خون را افزایش دهد.

نباید‌های مصرف هلو در دوران بارداری

  •     زنان باردار مبتلا به قند خون بالا می‌توانند هلو بخورند، اما فقط در مقادیر بسیار محدود، یعنی به طور معمول، حدود نصف میزان برای کسانی که دچار دیابت نیستند و محدودیت مصرف هلو را ندارند.

  •     مصرف بیش از حد هلو می‌تواند دمای طبیعی بدن را در دوران بارداری افزایش دهد و منجر به خونریزی شود.

  •     از خوردن پوست هلو باید پرهیز کرد، زیرا کرک‌های روی پوست این میوه می‌تواند باعث ایجاد حساسیت گلو یا تشدید گلودرد در زنان باردار شود.

  •     هلوها می‌توانند در معرض آلودگی با آفت‌کش‌ها باشند، بنابراین تهیه هلوهای ارگانیک به خصوص در دوره خاص بارداری، ارجحیت دارد.

مصرف هلو و تاثیر آن بر زیبایی جنین

هلو یک میوه با مزه‌های مختلف و خواص مغذی است. اگر چه مصرف معتدل هلو و سایر میوه‌های سالم در دوران بارداری می‌تواند به تغذیه سالم و بهبود سلامت جنین کمک کند، اما تاکید بر تأثیر مستقیم هلو بر زیبایی جنین کمتر به ‌طور علمی تأیید شده است.

به طور کلی، زیبایی و سلامت جنین بیشتر به عوامل کلی مانند تغذیه متعادل و مناسب، مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی، استراحت مناسب مادر، کاهش استرس، مشاوره پزشکی مناسب و مراقبت‌های پزشکی برای پیگیری رشد و تکامل جنین بستگی دارد.

در هر صورت، مصرف میوه‌های تازه و سالم، از جمله هلو، به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای سلامتی مادر و جنین کمک می‌کند. همچنین، فیبر موجود در هلو می‌تواند به بهبود گوارش مادر و کاهش مشکلات معده‌ای کمک کند که ممکن است در دوران بارداری پیش بیاید.

 

منبع: گهواره
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها