فواید انبه | طبع انبه | ارزش غذایی انبه

شگفت انگیزترین خواص انبه که باید بدانید + طبع و ارزش غذایی

A
۰

انبه تقویت کننده‌ بدن و قوای جنسی است. رنگ صورت را درخشان و دهان را خوش بو می‌کند و برطرف کننده‌ عطش است. مهم ترین خواص انبه و ارزش غذایی آن را در ادامه بخوانید.

انبه از بهترین و شناخته شده ترین میوه های استویایی است که طبع گرم و خشکی دارد. این میوه سرشار از انواع ویتامین ها، کلسیم و دیگر مواد معدنی مفید برای بدن می باشد. از خواص انبه می توان به کاهش حرارت بدن، رفع عطش و پاکسازی کلیه اشاره کرد. اینفوگیاهی در ادامه از خواص انبه برای سلامت بدن و موارد منع مصرف آن صحبت می کند.

انبه چیست؟

انبه با نام علمی Mangifera indica، درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می‌ رسد. منشأ انبه هند و مالزی و برمه می‌ باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می‌ شود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزه‌ای شکل، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه‌ ای وجود دارد. میوه‌ آن که انبه یا منگو نامیده می‌ شود، بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته‌ای نسبتا بزرگ است.

در نواحی جنوبی کشورمان ترشی انبه درست می‌ کنند که بسیار خوشمزه و دلپذیر است.

طبع و مزاج

انبه‌ رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. نوع نارس آن تولید کننده‌ بلغم و سودا در بدن می‌ باشد و رسیده آن چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.

ارزش غذایی انبه

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است:

آهن 0/15 میلی‌گرم ویتامینA ۳۵۰۰ واحد
انرژی ۴۵ کالری ویتامین B1 0/4 میلی‌گرم
آب ۸۰ گرم ویتامین B2 0/35 میلی‌گرم
نشاسته 12 گرم ویتامین B3 0/6 میلی‌گرم
پروتئین 0/5 گرم ویتامین C 25 میلی‌گرم
چربی 0/15 گرم کلسیم 6 میلی‌گرم
فسفر 9 میلی‌گرم    
  1. بسیار مقوی و تقویت کننده‌ بدن است.

  2. رنگ صورت را درخشان می‌ کند.

  3. دهان را خوش بو می کند.

  4. ادرارآور است و یبوست را برطرف می‌ کند.

  5. دارای مقدار زیادی اسید گالیک است، بنابراین سیستم هضم را ضدعفونی و تمیز می‌ کند.

  6. تمیز کننده‌ خون است.

  7. حرارت بدن را کاهش می‌ دهد و تب را پایین می‌ آورد.

  8. برای رفع اسهال مفید است.

  9. خوردن آن سردرد، تنگی نفس و سرفه را از بین می‌ برد.

  10. برای درمان بواسیر مفید است.

  11. عطش را بر طرف می‌ کند.

  12. برای تقویت قوای جنسی میوه‌ بینظیری است. اگر آن را به جای صبحانه میل کنید بعد هم یک عدد موز خورده شود کارساز است.

  13. کسانی که شکم بزرگی دارند، می‌ توانند این میوه را برای لاغری استفاده کنند.

  14. خاصیت سم زدایندگی آن باعث می‌ شود که این میوه برای پاک سازی کلیه‌ ها و خون بسیار مناسب باشد و بتواند به بهبود بافت پوست نیز کمک کند.

انبه

خواص مغز هسته‌ انبه

این میوه دارای هسته‌ بزرگی است که در وسط آن مغز قرار دارد که به جای مغز بادام می‌ توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد. مغز هسته‌ آن از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. خوردن مغز هسته‌ این میوه اسهال را برطرف می‌ کند.

  2. برای معالجه‌ سرماخوردگی مصرف می‌ باشد.

  3. سرفه‌ های سخت را درمان می‌ کند.

  4. درمان کننده‌ بواسیر خونی است.

  5. خانمهایی که دچار خونریزی از رحم می‌ باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند، برای رفع آن باید از مغز هسته‌ آن استفاده کنند.

  6. مغز هسته‌ این میوه کرم کش و ضد اسهال است.

  7. برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است.

  8. ضد استفراغ است

خواص برگ انبه

  1. از برگ آن می‌ توانید برای مبارزه با بیماری قند استفاده کنید.

  2. برگ این میوه نه تنها برای بیماری قند، بلکه برای ناراحتی چشم که در ارتباط با بیماری قند به وجود می‌ آید نیز مفید است.

  3. برای برطرف کردن رگهای خونی و یا نقطه‌ های خونی در چشم مفید است.

  4. افرادی که سالهای طولانی مبتلا به بیماری قند هستند، می‌ توانند برگ این میوه را دم کرده و ۲ قاشق غذاخوری آب انبه به آن بیفزایند. این دستور برای افرادی که واریس و یا مویرگهای خونی نازک و ریز در بدن دارند، نیز استفاده می‌ شود.

  5. توجه داشته باشید که مصرف زیاد برگ‌ انبه می‌ تواند سمی و مضر باشد، بنابراین در تهیه‌ این فرمول فقط ۱ الی ۲ برگ آن را دم کنید و نه بیشتر.

  6. برای برطرف کردن ریزش مو، آب برگهای درخت آن را روی سر بمالید.

  7. بـرای تقویت دندان و لثه، دم کرده‌ برگ درخت انبه را مزمزه کنید.

بیشتر بخوانید:اسموتی انبه؛ رژیمی و خنک برای میان وعده های تابستونی

انبه

شیوه نگهداری و مصرف انبه

  • وقتی انبه رسیده را لمس می‌ کنید سفت است، اما پوست آن با کمی فشار انگشت فرو می‌ رود.

  • برای عطر و طعم بخشیدن به اسموتی‌ ها، به آن‌ها انبه اضافه کنید.

  • بهترین درجه حرارت برای نگهداری این میوه دمای ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است و در این صورت تا ۱ الی ۲ هفته تازه می‌ ماند. انبه رسیده دارای قوامی مشابه هلو است.

  • برای تسریع در رسیدن این میوه می‌ توان مشابه سایر میوه‌ ها آن را برای یک یا دو شب داخل یک پاکت کاغذی در بسته قـرار داد.

موارد منع مصرف انبه

  • هضم این میوه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نماید. اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند، باید آن را با زنجبیل خورد.

  • در یک مطالعه، مصرف این میوه موجب اختلال در متابولیسم وارفارین (یک داروی ضد انعقادی) گردیده و این گروه از بیماران باید در مصرف آن احتیاط کنند.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها