خواص چای کرک | طبع چای کرک | طرز تهیه چای کرک
چای کرک؛ یه نوشیدنی عربی با طبع گرم و آتشین
چای کرک در واقع از ترکیب ادویه های مختلف و شیر تهیه می شود که در هند محبوبیت بالایی دارد. در ادامه روش تهیه این چای و خواص آن را بخوانید.
چای کرک از نوشیدنی های معطر و پر از فواید برای بدن است. این نوشیدنی گیاهی از ترکیب چند مدل ادویه مانند هل، میخک و دارچین با شیر تهیه می شود که در میان مردم هند طرفداران زیادی دارد. این چای را می توانید برای آرامش و رفع استرس نوش جان کنید. روش تهیه و خواص چای کرک را اینفوگیاهی توضیح می دهد.
چای کرک چیست؟
چای کرک یا چای کاراک (Karak Tea) یک نوع چای شیری ادویهدار است که منشاء آن کشور هند است. این چای در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا نیز بسیار محبوب است.
با اینکه ریشه این چای به هند برمیگردد، اما در دهههای 1950 تا 1960 توسط کارگران مهاجر پاکستانی و هندی به قطر برده شد و از آنجا به سایر نقاط خاورمیانه، خصوصاً کشورهای حاشیه خلیج فارس، راه پیدا کرد و به محبوبیت زیادی رسید. در زبان هندی، کرک به معنی قوی است و نام این چای به دلیل طعم قوی و تند آن به این نام شناخته شده است. امروزه چای کرک یکی از محبوبترین نوشیدنیها در خاورمیانه است و در کافهها و رستورانها به وفور یافت میشود.
این چای طعم قوی، شیرین، کرمی و تند دارد. به همین دلیل نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لازم به ذکر است که طبع چای کرک گرم و خشک است. این طبع به دلیل وجود ادویههایی مانند زنجبیل، دارچین، هل و میخک در آن میباشد. همین موضوع نیز باعث شده تا این چای برای افراد با مزاج سرد و تر مفید است و میتواند به گرم شدن بدن، بهبود هضم غذا و افزایش گردش خون کمک کند.
بیشتر بخوانید:بهترین نوشیدنی جایگرین قهوه
خواص چای کرک
چای کرک خواص و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به همین دلیل نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از مهمترین خواص این چای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
کاهش التهاب
-
بهبود سیستم قلبی و عروقی
-
کمک به بهبود حافظه
-
آرامش اعصاب و روان
-
بهبود افسردگی و اضطراب
-
تقویت سیستم ایمنی
-
کاهش ریسک ابتلا به سرطان
-
کاهش بیماریهای عفونی
-
چربیسوزی و کاهش وزن (در نوع بدون شکر و شیر پر چرب)
مضرات چای کرک چیست؟
چای کرک در کنار مزایای بسیاری که دارد، از معایبی نیز برخوردار است که نمیتوان از آن غافل شد. از مهمترین مضرات چای کرک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کافئین بالا
چای کرک به دلیل داشتن پایه چای سیاه حاوی کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین میتواند منجر به بی قراری، بی خوابی، افزایش ضربان قلب و اضطراب شود.
شکر بالا
دستورالعملهای سنتی چای کرک اغلب شامل شکر است. مصرف زیاد قند میتواند منجر به مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن، دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی شود. بنابراین مصرف این چای اگر زیاد باشد ممکن است ریسک ابتلا به این بیماریها را افزایش دهد.
حساسیت به لبنیات
برای افرادی که به لاکتوز یا به لبنیات حساسیت دارند، استفاده از شیر در چای کرک ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین اگر به مواد تشکیل دهنده این چای حساسیت دارید، از مصرف آن صرفه نظر کنید.
بیشتر بخوانید:خواص بی نظیر چای ماسالا + طرز تهیه
نحوه درست کردن چای کرک
مواد لازم
آب | 3 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
شکر | به مقدار دلخواه |
میخک | 3 دانه |
هل | 1 دانه |
چای | 1 قاشق سوپ خوری |
بادیان ستاره ای | 1 دانه |
چوب دارچین | 1 دانه |
زعفران ساییده | نصف قاشق چای خوری |
زنجبیل تازه | 1 تکه در صورت تمایل |
روش تهیه
-
در اولین مرحله از طرز تهیه چای کرک لازم است مقداری آب درون یک کتری بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه آب به جوش آمد، زعفران، دارچین، میخک، هل، شکر، چای و بادیان ستارهای را اضافه کنید.
-
به مدت 15 دقیقه صبر میکنیم تا محتویات درون کتری بر روی حرارت بجوشد. سپس شیر را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر صبر میکنیم تا محتویات بر روی حرارت باقی بماند. سپس حرارت را خاموش کرده و محتویات را از صافی رد میکنیم و درون فلاسک میریزیم. تبریک میگوییم چای شما آماده نوش جان شدن است.