التهاب یک واکنش طبیعی است که هر روز در بدن ما رخ میدهد، وقتی این التهاب در زیرچشم شما باشد پوست زیر چشم شما یک ظاهر پف کرده به خود میگیرد. با گیاهان زیر که ویتامینها و مواد غذایی کلیدی دارند از خود دفاع کرده و از التهاب و پف کردگی جلوگیری کنید.
خیار
گذاشتن برشهای خیار بر روی چشمها از قدیم روشی برای مبارزه با پف کردگی چشم بوده است، اما خوردن آن هم میتواند در رفع پف کردگی به شما کمک کند. زیرا بیشتر خیار از مقداری آب تشکیل شده؛ بنابراین با خوردن آن، آب به پوست میرسد و باعث دفع سموم میشود و التهاب ناشی از پف کردگی را تسکین داده و تورم را کاهش میدهد. در خیار اسید اسکوربیک (ویتامین C و اسید کافئیک یافت میشود. این دو ماده غذایی خارش پوست را تسکین داده و از حبس آب جلوگیری میکند. وجود آنها هم به این دلیل است که وقتی به صورت موضعی مصرف شد، میتواند به چشمهای متورم، سوختگیها و التهاب پوست کمک کند. پوست خیار دارای سیلیس میباشد که یک جزء ضروری بافت پیوندی سالم ازجمله پوست است. سیلیس به بهبود ساختار پوست کمک کرده و آن را محکم میکند. هنگامی که پوست پفکی تورم میکند، کشیده میشود و وقتی پف کردگی برطرف میشود، پوست شل میشود، سیلیس موجود در خیار میتواند به پوست کمک کرده تا استحکام خود را بازیافته و بهبود یابد. چه خیار را قاچ کرده روی چشم خود بگذارید و چه به عنوان یک میان وعده بخورید، این سبزی خنک کننده کمک خوبی برای کاهش پف کردگی پوست شماست.
چغندر
دانشمندان طی تحقیقاتی که انجام دادهاند، دریافتند که لبو پوست را زیبا میکند. لبو بـه دلیل مقدار بالای آنتوسیانینها که آنتی اکسیدانهای قوی بوده و التهاب ستیزهای افسانهایاند، رنگ قرمز یاقوتی سیر دارند.
چهره قرمز و متورم براثر التهاب ایجاد میشود که فرآیند طبیعی بسیاری از آسیبها ازجمله رادیکالهای آزاد است. آنتی اکسیدانها بهترین سلاح عليه ایـن آسیب هستند و آنتوسیانینهای موجود در چغندر، دیگر محصولات قرمز یا ارغوانی، مانند انواع میوههای توتی شکل و همچنین کلم پیچ قرمز، آنتی اکسیدانهای نیرومندی هستند.

گل کلم
این سبزی بیرنگ، مواد غذایی ارزشمندی دارد که میتواند بدن شما را سمزدایی نموده و با سرطان بجنگید تا پوست شما را در برابر پف کردگی ایمن نگه دارد. گل کلم که منبع بزرگ ویتامین C ویتامینهای گروه B و همـه مـواد معدنی موردنیاز پوست شما برای سالم ماندن است، تنها غذای سفیدی است که به بدن شما کمک میکند. گل کلم دارای مواد غذایی گیاهی است که تولید آنزیمهای بدن را تحریک نموده تا ترکیبهای مضر را سم زدایی و پاک سازی کنند. این آنزیمها رادیکالهای آزاد و مواد شیمیایی سرطانزا را هم از پوست پاک سازی میکنند.
گلابی
گلابی سرشار از مواد معدنی کمیاب مس است. یک گلابی، ۱۰ درصد نیاز روزانه مس بدن شما را تامین میکند. مس توانایی شما را در پیشگیری از التهاب بیشتر میکند. مس برای محوکننده سوپراکسید لازم بوده و یکی از مهمترین آنزیمهای آنتی اکسیدان میباشد و پوست را از آسیب حفظ کرده و نیاز به التهاب را برطرف میکند. مس، سلامت استخوانها و بافت پیوندی را حفظ کرده و در تولید ملانین (رنگ دانه حافظ پوست) آن را از آسیب آفتاب حفظ میکند. یکی از آنتی اکسیدانهای موردنیاز پوست (ویتامین C) را میتوان در این میوه یافت. این ویتامین رادیکالهای آزاد را خنثی نموده و از آسیب پوستی که محرک التهاب است، پیشگیری مینماید.
انار
انار یک ابرغذا به حساب آمده و ظرفیت بسیار بالایی در جذب رادیکال اکسیژن که معیار قدرت آنتی اکسیدان یک غذاست را دارد. طبق این فرمول، انار هفت برابر چای سبز توانایی خنثی کردن رادیکالهای آزاد را دارد و به پوست برای مقابله با التهاب یاری میکند.
شاهدانه
شاهدانه یک محصول چندمنظوره است که برای تولید طناب، لباس، کاغذ و چیزهای دیگر مصرف میشود. بعد از گرفتن پوست شاه دانه، این محصول یکی از بهترین غذاهای روی کره زمین میشود. تخمه آن که معمولا به روغن، کره و آرد تبدیل میشود، منبع فیبر، پروتئین و بسیاری از چربیهای سالم بوده که از التهاب پوست پیشگیری کرده و چهرهای درخشانتر به شما میدهد.
زیتون
زیتون از دیرباز با مواد غذایی مفیدش شناخته شده است. روغن زیتون به خاطر همه کاره بودن، یک غذای معمول مصرفی مردم سراسر دنیاست. خوردن چربیهای سالمی مانند روغن زیتون، کلید سلامتی و داشتن پوستی سالم است.
زيتون منبع چربیهای غیراشباع مونو است. این چربیها به آسانی آسیب نمیبیند؛ بنابراین وجود آنها برای سلولهای پوست مفید است. پایداری چربیهای غیراشباع مونو؛ یعنی احتمال آسیب دیدن سلولهای پوستی کمتر میشود، بنابراین پوست زیبا و درخشان میماند، حتی وقتی این چربیها با نیروی آنتی اکسیدان ویتامین E ترکیب شدند میتوانند خطر آسیب و التهاب را عملاً کاهش دهند.