خواص آلوچه قرمز

آلوچه قرمز برای چی خوبه

آلوچه قرمز؛ خواص، مضرات، طبع، ارزش غذایی و نکات مصرف

A
۰

خواص آلوچه قرمز، مضرات، طبع و شیوه مصرف آن را در این مقاله می خوانید و با ارزش غذایی آلوچه قرمز آشنا می شوید.

فواید آلوچه قرمز به دلیل مواد مغذی و ترکیباتی مانند پتاسیم و ویتامین C زیاد است اما این میوه به خاطر طبعی که دارد، مضراتی نیز برای سلامت بدن داشته و بهتر است همراه با مصلح نوش جان شود. در این مقاله ضمن معرفی خواص و مضرات آلوچه قرمز درباره شیوه مصرف، طبع و مصلح توضیح داده ایم.

آلوچه قرمز

  • نام علمی: Prunus divaricata

  • شکل ظاهری:  این میوه کوچک، گرد و معمولاً به رنگ قرمز تیره یا بنفش مایل به قرمز است. پوست آن صاف و براق و گوشت داخلی آن ترش‌مزه و آبدار است.

آلوچه قرمز
آلوچه قرمز
درخت آلوچه قرمز
درخت آلوچه قرمز
  • فصل برداشت آلوچه قرمز: فصل برداشت آلوچه قرمز در بهار و اوایل تابستان است اما زمان دقیق برداشت به شرایط آب و هوایی و نوع آلوچه بستگی دارد؛ معمولا، آلوچه‌های زودرس در اواخر خرداد و اوایل تیر و آلوچه‌های دیررس در اواخر تیر و اوایل مرداد قابل برداشت هستند
  • مناطق کاشت آلوچه قرمز: آلوچه قرمز بیشتر در مناطق شمالی ایران مانند گیلان، مازندران و گلستان، همچنین در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی و رضوی کاشته می‌شود.

طبع آلوچه قرمز

طبع آلوچه قرمز سرد و تر است.

مصلح آلوچه قرمز

  • گلپر
  • نعنا
  • خرما
  • عسل
  • زیره
  • عناب
  • روغن زیتون

کالری آلوچه قرمز

هر 100 گرم آلوچه قرمز حدودا 46 کالری دارد.

ارزش غذایی آلوچه قرمز 

جدول ارزش غذایی آلوچه قرمز
ترکیب مقدار تقریبی
فیبر ۱.۵ گرم
ویتامین C ۹ میلی‌گرم
پتاسیم ۱۵۷ میلی‌گرم
قند طبیعی ۱۰ گرم
آب ۸۷٪

آلوچه قرمز برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین C موجود در آلوچه قرمز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های ویروسی محافظت می‌کند. مصرف منظم آلوچه قرمز باعث افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.

آلوچه قرمز در بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فیبر بالای آلوچه قرمز حرکات روده را بهبود بخشیده و از یبوست جلوگیری می‌کند؛ همچنین این میوه با تعادل‌بخشی به باکتری‌های مفید روده به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

نقش آلوچه قرمز در کمک به کاهش وزن و لاغری

آلوچه قرمز با کالری پایین و فیبر بالا باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت شده و به کاهش اشتها کمک می‌کند؛ علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن باعث افزایش سوخت‌وساز بدن و چربی‌سوزی موثر می‌شوند که در روند کاهش وزن تاثیرگذار است.

تنظیم قند خون با مصرف آلوچه قرمز

نیاسین موجود در آلوچه قرمز به بهبود متابولیسم گلوکز کمک کرده و برای کنترل قند خون در افراد دیابتی بسیار مفید است. مصرف این میوه به تنظیم سطح انسولین و کاهش نوسانات قند خون کمک می‌کند.

تاثیر آلوچه قرمز بر سلامت قلب و عروق

پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لایکوپن در آلوچه قرمز باعث بهبود عملکرد قلب شده و خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهند. این مواد معدنی به کاهش فشار خون و کنترل کلسترول خون نیز کمک می‌کنند.

پیشگیری از کم‌خونی با مصرف آلوچه قرمز

ترکیب آهن و ویتامین C در آلوچه قرمز به جذب بهتر آهن کمک کرده و تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد، که باعث پیشگیری از کم‌خونی و افزایش انرژی بدن می‌شود.

ضدالتهابی و ضدباکتریایی آلوچه قرمز

آلوچه قرمز به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدقارچی و ضدباکتریایی، در پیشگیری و درمان عفونت‌های مختلف نقش موثری دارد و می‌تواند به بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک کند.

درمان نقرس و روماتیسم با آلوچه قرمز

اسید اسکوربیک (ویتامین C) موجود در آلوچه قرمز به کاهش التهاب و دردهای مفصلی ناشی از نقرس و روماتیسم کمک کرده و علائم این بیماری‌ها را تسکین می‌دهد.

آلوچه قرمز برای پوست

آلوچه قرمز با داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی به تولید کلاژن در پوست کمک می‌کند و باعث حفظ خاصیت الاستیسیته و جوانی پوست می‌شود. همچنین این میوه در کاهش چین و چروک، رفع جوش و آکنه و بهبود رنگ پوست موثر است.

نقش آلوچه قرمز در لاغری

مصرف آلوچه قرمز با افزایش سرعت متابولیسم بدن، سوخت‌وساز چربی‌ها را بهبود بخشیده و به کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین به دلیل فیبر بالا، به کاهش جذب چربی‌ها و کنترل اشتها کمک می‌کند.

مضرات آلوچه قرمز
آلوچه قرمز

مضرات آلوچه قرمز

  • مشکلات گوارشی: مصرف زیاد آلوچه به دلیل فیبر بالا و اسیدیته زیاد می‌تواند باعث نفخ، اسهال یا رفلاکس معده شود.

  • آسیب به مینای دندان: ترشی آلوچه ممکن است به مینای دندان آسیب برساند. توصیه می‌شود پس از مصرف، دهان را با آب شستشو دهید.

  • خطر سنگ کلیه: آلوچه قرمز حاوی اگزالات است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند در کلیه‌ها رسوب کرده و خطر سنگ کلیه را افزایش دهد.

  • مسمومیت غذایی: مصرف آلوچه نشسته یا آلوده ممکن است به بیماری‌های گوارشی مانند حصبه منجر شود.

  • حساسیت: برخی افراد ممکن است به آلوچه حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش پوست یا اگزما ظاهر می‌شود.

  • هسته سمی: هسته آلوچه قرمز حاوی ترکیبات سمی است و نباید مصرف شود.

شیوه مصرف آلوچه قرمز

1. مصرف تازه به‌عنوان میوه میان‌وعده

2. تهیه لواشک آلوچه قرمز

3. چاشنی غذا و ترشیجات

4. شربت یا آب‌میوه طبیعی

5. تهیه آلوچه خشک (آلو خشک)

نکات مهم در مصرف آلوچه قرمز

  • از مصرف آلوچه نارس یا بسیار ترش در حالت ناشتا خودداری کنید.

  • برای کاهش مضرات، می‌توانید آن را با کمی نمک یا زنجبیل مصرف کنید.

  • کودکان و سالمندان بهتر است در مصرف آلوچه قرمز اعتدال را رعایت کنند.

  • اگر دچار معده‌ درد، رفلاکس یا نفخ هستید، بهتر است مصرف آن را محدود نمایید.

  • از نگهداری آلوچه در ظروف فلزی خودداری کنید، چون خاصیت اسیدی آن با فلز واکنش می‌دهد

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار