طرز تهیه نان ساندویچی خانگی | طرز تهیه نان باگت
نان باگت رو تو خونه و بدون فر درست کن + طرز تهیه
نان باگت را به این شیوه که اینفوگیاهی آموزش می دهد تهیه کنید تا سالم و خوشمزه شود. شیوه تهیه را در ادامه می خوانید.
نان باگت یا نان ساندویچی از خوشمزه ترین نان هایی است که می توانید نوش جان کنید. اکثرا این نان از بیرون خریداری می شود اما شما می توانید آن را در خانه و بدون نیاز به ماده اولیه خاصی تهیه و نوش جان کنید. اینفوگیاهی در این مطلب مواد لازم و طرز تهیه نان باگت بدون فر و با فر را توضیح می دهد.
مواد لازم برای تهیه نان باگت
آب ولرم | 1 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
آرد قنادی | 3 پیمانه |
نمک | 1 و 1/2 قاشق چای خوری |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خمیر مایه باگت
آب ولرم | 2 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | 2 قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نان باگت
-
ابتدا مواد خمیر مایه که عبارتند از آب ولرم، شیر ولرم، خمیر مایه فوری و شکر را با هم در یک ظرف مناسب مخلوط می کنیم و درب ظرف را می بندیم و به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا روی خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.
-
آرد را دو مرتبه الکی می کنیم، سپس نصف آرد را به همراه نمک و بکینگ پودر مخلوط می کنیم و داخل یک ظرف گود می ریزیم و وسط آرد را خالی می کنیم. حالا ۱ پیمانه آب ولرن و خمیر مایه عمل آمده را وسط آرد می ریزیم و مخلوط می کنیم.
-
حالا نصف دیگر آرد را کم کم اضافه می کنیم و خمیر را با دست ورز می دهیم تا شکل بگیرد. پس از اینکه خمیر شکل گرفت کره نر م شده و روغن مایع را اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه خمیر را به صورت متداوم با دست ورز می دهیم.
-
حالا یک کاسه با حجمی دو برابر خمیر را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر را داخل آنرا می ریزیم و با سلفون روی کاسه را می پوشانیم. بر روی سلفون هم یک دستمال حوله ای می اندازیم و خمیر را در یک جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کند.
-
حدود یک ساعت بعد خمیر ما باید دو برابر شده باشد، خمیر را از کاسه خارج می کنیم و ۵ دقیقه ورز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. حالا باید خمیر را به چونه های ۱۵۰ گرمی تبدیل کنیم. اگر نان باگت کوچک تر می خواهید چونه های کوچکتری بگیرید.
-
حالا روی سطح کار کمی آرد پاشی می کنیم و هر چانه را با وردنه به شکل یک نان لواش کوچک باز می کنیم، سپس خمیر را به شکل لوله جمع می کنیم و برای اینکه رول نان فانتری هنگام پخت باز نشود، اطراف خمیر را هم با دست به هم می چسبانیم.
-
حالا کاغذ روغنی چرب شده کف را کف سینی فر قرار می دهیم و خمیرها را با فاصله روی کاغذ روغنی می چینیم. حالا مجددا روی خمیرها را با یک دستمال تمیز می پوشانیم تا به مدت ۳۰ دیگر استراحت کنند و کمی حجم بگیرند.
-
حالا باید فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد ( برای فر برقی ۱۸۰ درجه سانتیگراد ) روشن کنیم تا کاملا گرم شود، پس از گذشت ۳۰ دقیقه روی خمیرها را با کمی شیر رومال می کنیم و به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار می دهیم تا آماده شوند.
-
بعد از پخت نان ها را کاغذ روغنی جدا می کنیم و روی توری خنک کننده قرار می دهیم، در همین حین با کره ذوب شده نان های آماده شده را رومال می کنیم و اجازه می دهیم به طور کامل خنک شوند، سپس نان ها را جمع می کنیم.
نان باگت بدون فر
ابتدا یک تابه لبه دار را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم با شعله پخش قرار دهید، دم کنی هم روی تابه قرار دهید تا حرارت خارج نشود، پس از ۱۵ دقیقه با کاغذ روغنی کف تابه را پوشش بدید و باگت ها را کف تابه بچینید. بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پخت باگت ها نیاز است. برای طلایی شدن باگت ها پس از پخت کافیست چند دقیقه باگت ها را برگردانید تا روی نان ها هم رنگ بگیرد.