خواص خیارشور در طب سنتی
خیارشور با این همه خاصیتش همه رو سوپرایز میکنه!
از خواص خیارشور می توان به رفع سکسکه و همچنین حفظ سلامت معده اشاره کرد. مهم ترین خواص خیارشور را در ادامه این مطلب می خوانید.
خیارشور که در واقع نوعی شور است را اغلب یا در انواع غذا و سالاد به کار می برند یا به نوعی دورچین غذا به حساب می آید. این خوراکی منبع غنی از آنتی اکسیدان است که باعث پیشگیری از انواع بیماری ها و سرطان شده و برای کاهش وزن و همچنین کنترل دیابت موثر است. اینفوگیاهی مهم ترین خاصیت های خیارشور رو در ادامه توضیح می دهد.
خواص خیارشور
منبع آنتیاکسیدان
علاوه بر ویتامینها، ترکیبات زیست فعال بسیاری نیز در میوهها و سبزیجات وجود دارند که از مزایای آنتیاکسیدانی برخوردار هستند.
بااینحال چنین ترکیباتی متأسفانه در طول روند طبخ از بین میروند، زیرا که بسیاری از این ترکیبات نسبت به دما حساس هستند و در برابر حرارت زیاد، شکسته یا غیرفعال میشوند.روند تهیه خیار شور (بهطورکلی شورها)، از این اتفاق جلوگیری میکند چراکه خیار و سبزیجات بهصورت خام به محلول افزوده میشود و درنتیجه تمام خواص آنتیاکسیدانی آن حفظ میشود.مصرف مقدار مناسب آنتیاکسیدان، میتواند بدن را از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد مصون بدارد و به حفظ سلامتی کمک کند.
افزایش سلامت دستگاه گوارش
همه ما میتوانیم از این مزیت سود ببریم چراکه گاهی اوقات به دلیل عدم تعادل باکتریها یا مصرف نکردن فیبر کافی، دچار اختلالات گوارشی میشویم.
خوشبختانه، خیار شور اینجاست که به ما کمک کند تا هردوی این مشکلات را حل کنیم.ازآنجاکه سرکه سرعت رشد باکتریها را کاهش میدهد، زمان کافی برای رشد باکتریهای پروبیوتیک در ترکیب خیار شور مهیا میشود.همچنین ترکیبات خیار بهخودیخود پروبیوتیک هستند، بنابراین میتوانید حتی قبل از تبدیلشدن به شور آن را مصرف کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.میوهها و سبزیجات همچنین بهعنوان منابعی از فیبر شناختهشده هستند.همانطور که میبینید با مصرف خیار شور، با یک تیر چند نشان میتوانید بزنید و همین عامل میتواند شمارا قانع کند تا خیار شور را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
کمک به کنترل دیابت
خیار شور بهطورکلی کمکالری و کم کربوهیدرات است که باعث میشود یک خوراکی بینقص برای افراد مبتلابه دیابت باشد؛ اما اینهمه خواص خیار شور برای افراد دیابتی نیست.
HbA۱C یک هموگلوبین است که به کنترل قند خون در بلندمدت کمک میکند.اعتقاد بر این است که اسید استیک همراه با میوهها و سبزیجات سطح HbA۱C را افزایش میدهد و این یعنی کنترل قند خون.
بهبود سلامت کبد
خیار شور و درواقع انواع مشابه آن، در بهبود عملکرد کبد در حذف سموم بسیار مؤثر بوده و بهبود کبد آسیبدیده به علت مصرف الکل را به دنبال خواهد داشت.
بهبود سلامت معده
باور عمومی بر این است که خیار شور، با افزایش اسیدیته معده همراه است و ممکن است گاهی موجب سوزش قلب شود.حقیقت، اما چیز دیگری است.سرکه، همانطور که میدانید، خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد.مواد و ترکیبات موجود در سرکه، به تقویت دیوارههای معده کمک میکنند و معده را از آسیبهای اسید معده مصون میدارد. این بهنوبه خود، شمارا از زخم معده یا سرطان معده دور میدارد.
کمک به کاهش وزن
شور سازی یک روش عالی برای افزایش مصرف سبزیجات و میوه به رژیم غذاییتان است. اگر از روشهای مصرف میوه و سبزی معمول خسته شدهاید، میتوانید آنها را به شور تبدیل کرده و میل کنید. برای مثال، خیار شور، کمکالری و پر از آب است که باعث میشود سریعاً سیر شوید و حتی آن را بهعنوان یک میان وعده کافی میل کنید.
درمان خانگی تهوع صبحگاهی زنان باردار
آیا تابهحال فکر کردهاید که چرا زنان باردار بیش از دیگران خیار شور هوس میکنند؟ به نظر میرسد که این به یکپایه و اساس علمی داشته باشد چراکه یکی از خواص خیار شور کمک به کاهش حالت تهوع صبحگاهی است.فقط به میزان منطقی مصرف نمک در خیار شور برای زنان باردار دقت کنید چراکه مصرف زیاد میتواند فشارخون را در بارداری افزایش دهد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان طحال
خیلیها فکر میکنند که طحال؟! اصلاً مگر طحال وظیفهٔ خاصی دارد؟ حق با شماست، طحال نقش اساسی در بدن ایفا نمیکند، اما نقش بسیار مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد.طحال درواقع مخزن سلولهای ایمنی و حتی کلنی باکتریهای خوب است که سلامت روده را افزایش میدهد و شمارا از ابتلا به عفونتها دور میدارد.همانطور که گفتیم، خیار شور منبع باکتریهای پریبیوتیک و پروبیوتیک است که به حفظ سلامت طحال کمک میکند.کمبود باکتریهای پروبیوتیک در بدن با افزایش خطر سرطان طحال مرتبط است.
کاهش خطر ابتلا به عفونت مخمر
عفونتهای مخمری موجب آزار بسیاری از زنان است چراکه باعث خارش و سوزش واژن میشود.مخمر یک بخش طبیعی در میکروفلور واژینال است، اما میتواند به دلایلی بیشازحد رشد کند و موجب بیماری شود.خیار شور کمک میکند که سطح مخمر تحت کنترل باشد و خطر ابتلا به عفونتهای مخمری کاهش پیدا کند.
افزایش سلامت روان
افزایش سلامت روان یکی از خواص خیار شور است که احتمالاً موجب تعجبتان میشود، اما مکانیزم جالبی پشت آن هست که حتماً قانعتان میکند.همه میدانند که شکم ما به مغزمان ربط دارد، اما خیلیها درک نمیکنند که چگونه این اتفاق میافتد!به خاطر همین ارتباط صمیمی است که اضطراب و ناراحتی روحی و ذهنی، باحالت تهوع یا معده درد بازتابیده میشود.درواقع یک عصب که نخاع را به شکم وصل میکند، بهعنوان یک تقویتکننده بین شکم و مغز نیز عمل میکند.سطح باکتریهای پروبیوتیک در رودهها، تأثیر بالای کورتیزول را بر مغز کاهش میدهند به این معنی که این باکتریهای ساده شمارا آرام میکند و خلقوخویتان را بهبود میبخشد.
درمان یبوست
خیار شور حاوی مقادیر زیادی فیبر، آب و باکتری پروبیوتیک است که به حفظ عملکرد رودهها کمک میکند.این عامل به حرکت آزادانه غذا در دستگاه گوارش کمک میکند و درنتیجه فرآیند دفع سادهتر میشود.از خواص خیار شور این است که احتمال ابتلا به یبوست و ماندن سموم در بدن را کاهش میدهد.
جلوگیری از گرفتگی عضلات
بعد از یک تمرین ورزشی سنگین یا فعالیت بدنی زیاد، بدن آب زیادی با عرق کردن از دست میدهد که به کمبود آب بدن یا دهیدراته شدن منجر میشود و ممکن است باعث گرفتگی عضلات (بیشتر آقایان) شود.هرچند در بین فعالیتهای سخت بدنی بهتر است هرچند دقیقه یکبار مقداری آب بنوشیم ولی تحقیقات نشان داده خوردن آب خیار شور بهتر از آب خالص (H2O) عمل میکند.در تحقیقی روی دوچرخهسواران طی فعالیت ۳۰ دقیقهای محققان متوجه شدند پس از ۵ دقیقه فعالیت ۳ درصد آب بدن آنها دفع شده است که ازنظر علمی دهیدراته خفیف محسوب میشود.در فاصلههای استراحت به برخی آب خالی و به بعضی از آنها آب خیار شور داده شد.پس از اتمام فعالیت محققان بهصورت الکتریکی ماهیچههای پای دوچرخهسواران را تحریک کردند تا مثل گرفتگی عضلات عمل کند.در افرادی که از آب خیار شور استفاده کرده بودند ۳۷ درصد کمتر گرفتگی عضلانی مشاهده شد.
کلسترول کمتر
خوردن خیار شور باعث کاهش چربیهای مضر خون میشود.
رفع سکسکه
این را بیشتر باید مدیون قدیمیها باشیم تا طب جدید.هنگام سکسکه خوردن یک نصف استکان آب خیار شور سکسکه را برطرف میکند.