خواص لپه

خواص لپه در طب سنتی

17 خاصیت لپه که حتما باید بدونین!

A
۰

اگر می خواهید همیشه پر انرژی باشید و سالم بمانند لپه بخورید. اینفوگیاهی بهترین خواص لپه و طبع آن را به شما می گوید.

لپه زرد را بیشتر در قیمه دیده ایم و ممکن است برخی به دلیل علاقه نداشتن به این حبوبات خورشت قیمه نخورند اما بهتر است بدانید این دانه خواص زیادی برای سلامت دارد و می تواند برای رفع کم خونی، تقویت استخوان و سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. در ادامه دیگر فواید لپه و طبع آن را می خوانید. 

طبع لپه زرد

متخصصان طب سنتی بر این باورند که لپه زرد طبیعتی گرم و خشک دارد.

فواید لپه

  1. لپه حاوی درصد بالایی از ویتامین ها و عناصر ضروری است که برای سلامتی بدن ضروری است، از جمله منیزیم، فسفر، مس، آهن، اسید فولیک، ویتامین ب و آنتی اکسیدان ها و مقدار کمی چربی و کربوهیدرات را به بدن وارد می کند.

  2.  خوردن لپه به خاطر طبع گرم برای تقویت قوای جنسی مردان بسیار مفید است.

  3.  دندان ها را تقویت کرده و سلامت آن ها را حفظ می کند.

  4.   انرژی لازم برای فعالیت های بدن را تامین می کند.

  5. استخوان ها را تقویت می کند، تراکم آن ها را افزایش می دهد و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد.

  6.  سموم را از بدن دفع می کند.

  7.  سطح قند خون را تنظیم می کند.

  8.  خون را تقویت می کند و به بدن در ساخت هموگلوبین کمک می کند.

  9.  عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد؛ زیرا حاوی درصد بالایی از فیبر غذایی است که فرآیند متابولیسم را تنظیم و تسهیل می کند و یبوست و اختلال تحریک پذیری روده را درمان می کند.

  10. سطح کلسترول مضر را در خون کاهش می دهد، سطح کلسترول خوب را بالا می برد و در نتیجه سلامت قلب را افزایش می دهد و خطر بیماری های قلبی، عروق و سکته را کاهش می دهد.

  11.  کاهش وزن، مبارزه با چاقی و افزایش احساس سیری برای مدت طولانی از فواید دیگر لپه است.

  12.  از نقایص مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.

  13. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

  14. سردرد دیورتیک را درمان می کند؛ عملکرد سیستم عصبی را تقویت کرده و از سلول های مغزی محافظت می کند.

  15.  باعث ایجاد توده عضلانی می شود.

  16. در روزهای سرد گرمای بدن را افزایش می دهد.

  17.  مقادیر بالای پروتئین، روی و منگنز موجود در لپه به تقویت فولیکول های مو کمک می کند و برای درمان ریزش مو بسیار مفید می باشد.  

عوارض مصرف لپه

 از زیاده روی در مصرف لپه باید خودداری کرد؛ زیرا لپه نفاخ است و ممکن است موجب بروز عوارضی مانند نفخ، احتباس گاز در روده‌ها و دل درد شود. همچنین افراد مبتلا به نقرس نیز باید از مصرف لپه زرد خودداری کنند زیرا لپه موجب افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید می‌کند. لپه حاوی پتاسیم است و پتاسیم ممکن است با برخی از داروهای کاهش دهنده فشار خون تداخل دارویی ایجاد می‌کند و می‌تواند موجب تشدید علائم بیماری‌های کلیوی شود.

 

 

منبع: عطارک
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار