خواص لپه در طب سنتی
17 خاصیت لپه که حتما باید بدونین!
اگر می خواهید همیشه پر انرژی باشید و سالم بمانند لپه بخورید. اینفوگیاهی بهترین خواص لپه و طبع آن را به شما می گوید.
لپه زرد را بیشتر در قیمه دیده ایم و ممکن است برخی به دلیل علاقه نداشتن به این حبوبات خورشت قیمه نخورند اما بهتر است بدانید این دانه خواص زیادی برای سلامت دارد و می تواند برای رفع کم خونی، تقویت استخوان و سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. در ادامه دیگر فواید لپه و طبع آن را می خوانید.
طبع لپه زرد
متخصصان طب سنتی بر این باورند که لپه زرد طبیعتی گرم و خشک دارد.
فواید لپه
-
لپه حاوی درصد بالایی از ویتامین ها و عناصر ضروری است که برای سلامتی بدن ضروری است، از جمله منیزیم، فسفر، مس، آهن، اسید فولیک، ویتامین ب و آنتی اکسیدان ها و مقدار کمی چربی و کربوهیدرات را به بدن وارد می کند.
-
خوردن لپه به خاطر طبع گرم برای تقویت قوای جنسی مردان بسیار مفید است.
-
دندان ها را تقویت کرده و سلامت آن ها را حفظ می کند.
-
انرژی لازم برای فعالیت های بدن را تامین می کند.
-
استخوان ها را تقویت می کند، تراکم آن ها را افزایش می دهد و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد.
-
سموم را از بدن دفع می کند.
-
سطح قند خون را تنظیم می کند.
-
خون را تقویت می کند و به بدن در ساخت هموگلوبین کمک می کند.
-
عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد؛ زیرا حاوی درصد بالایی از فیبر غذایی است که فرآیند متابولیسم را تنظیم و تسهیل می کند و یبوست و اختلال تحریک پذیری روده را درمان می کند.
-
سطح کلسترول مضر را در خون کاهش می دهد، سطح کلسترول خوب را بالا می برد و در نتیجه سلامت قلب را افزایش می دهد و خطر بیماری های قلبی، عروق و سکته را کاهش می دهد.
-
کاهش وزن، مبارزه با چاقی و افزایش احساس سیری برای مدت طولانی از فواید دیگر لپه است.
-
از نقایص مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.
-
خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
-
سردرد دیورتیک را درمان می کند؛ عملکرد سیستم عصبی را تقویت کرده و از سلول های مغزی محافظت می کند.
-
باعث ایجاد توده عضلانی می شود.
-
در روزهای سرد گرمای بدن را افزایش می دهد.
-
مقادیر بالای پروتئین، روی و منگنز موجود در لپه به تقویت فولیکول های مو کمک می کند و برای درمان ریزش مو بسیار مفید می باشد.
عوارض مصرف لپه
از زیاده روی در مصرف لپه باید خودداری کرد؛ زیرا لپه نفاخ است و ممکن است موجب بروز عوارضی مانند نفخ، احتباس گاز در رودهها و دل درد شود. همچنین افراد مبتلا به نقرس نیز باید از مصرف لپه زرد خودداری کنند زیرا لپه موجب افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید میکند. لپه حاوی پتاسیم است و پتاسیم ممکن است با برخی از داروهای کاهش دهنده فشار خون تداخل دارویی ایجاد میکند و میتواند موجب تشدید علائم بیماریهای کلیوی شود.