فواید آلبالو
صفر تا 100 خواص آلبالو در طب سنتی + طبع و ارزش غذایی
از خواص آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا می توان اشاره کرد. مهم ترین فواید آلبالو برای سلامت بدن و شیوه نگهداری آن را در ادامه ی خوانید.
آلبالو از میوه های با طبع سرد و مزه ترش است که دارای مقادیر زیادی از پتاسیم و ویتامین سی می باشد. این میوه اشتهاآور بوده و برای درمان بی خوابی مفید می باشد همچنین با مصرف آلبالو تشنگی زیاد را کنترل می کنید. اینفوگیاهی در این مطلب از خواص آلبالو برای سلامت بدن و نحوه مصرف آن صحبت می کند.
گیاه شناسی آلبالو
آلبالو میوه ای سرخ رنگ، شبیه گیلاس ولی کوچکتر است. میوه آلبالو با داشتن طعم ترش و شیرین دارای پوست صاف و براق و قرمز رنگ بوده و یک هسته مرکزی دارد و عموماً بسته به منطقه آب و هوایی از خرداد ماه تا مرداد ماه در دسترس است. این میوه جذاب، منبع خوبی از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است. میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و نام دیگرش آلی بالی است.
درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران می روید و از میوه تازه و خشک آن استفاده می کنند و یا از آن شربت و مربا و یا غذاهایی مانند آلبالو پلو و خورش آلبالو تهیه می نمایند. آلبالو و آب البالو، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، آنتوسیانین و منگنز موجود، دارای خواص ضد التهابی بوده و در کم شدن درد های مفصلی و آرتروز مؤثر هستند.
طبع آلبالو و مصلح آن
آلبالوی ترش نیم رس، سرد و خشک است و آلبالوی شیرین رسیده، سردی و خشکی آن کمتر و در مواردی رطوبت نیز دارد. آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند مفید است ولی برای اشخاصی که مزاج سرد دارند باید همراه خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود.
ارزش غذایی در 100 گرم آلبالو با هسته
انرژی | 39 کالری | ویتامین C | 9 میلی گرم |
پتاسیم | 170 میلی گرم | فیبر | 1 گرم |
پروتئین | 1 گرم | کلسیم | 11 میلی گرم |
کربوهیدرات | 10 گرم |
خواص آلبالو
-
آلبالو، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
-
هسته آلبالو، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشارخون نیز می باشد.
-
آلبالو ضد مواد صفراوی، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
-
آلبالو اشتها آور بسیار خوبی است.
-
مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
-
آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن، اعصاب را آرامش می دهد.
-
آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید است.
-
از جمله فواید آلبالو، منبع غنی آنتی اکسیدان است و با داشتن سه ماده مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان بسیار مؤثر است.
-
مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو بـرای معالجه نارسایی های کبد مفید است.
-
مصرف جوشانده ۳۰ گرم دم آلبالو بـرای افرادی که دچار بیماری های کلیه و مثانه هستند مفید است، دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس نموده سپس در یک لیتر آب اضافه کرده و جوشانده و صبح و ظهر و شب یک لیوان از جوشانده را بخورید.
-
آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
-
اگر آب آلبالو یا مربای آلبالو را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند برای دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجرای ادرار بسیار مفید است.
-
استفاده از شربت آلبالو تلخی دهان، بی اشتهایی، بوی نامطبوع دهان، یبوست و پریدگی رنگ را که از علائم بارز نارسایی کبد میباشد، برطرف می نماید.
-
فلاونوئید های موجود در آلبالو علاوه بر پیشگیری از آسیب های رادیکال های آزاد، با ترمیم آسیب های ناشی از آنها به سلامت مفصل ها نیز کمک می کنند.
-
ملاتونین موجود در آلبالو به الگوی خواب طبیعی بدن کمک و با بی خوابی نیز مقابله می کند.
-
هسته آلبالو قابض و نافع اسهال است و معده را قوی میکند.
-
خاصیت آلبالو؛ باعث پاکسازی و شفافیت و روشنی پوست می شود.
-
آلبالو با داشتن فیبر بالا و کربوهیدرات های با گلاسمی پایین باعثکم شدن چربی های شکمی و لاغری می شود.
شیوه نگهداری و مصرف آلبالو
آلبالو های ساقه دار را انتخاب کنید چون دیرتر فاسد می شوند و آنها را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید، گیلاس و آلبالو های کنسرو شده نیز حاوی مواد مغذی بسیاری هستند.
بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه است که رنگی کاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوی نارس، دیر هضم است و کار روده ها را مختل می کند.
موارد منع مصرف آلبالو
-
خوردن آلبالو برای افراد سرد مزاج مفید نبوده و اشخاصی که مبتلا به ورم روده و زخم معده هستند مجاز به مصرف آلبالو نمی باشند.
-
از آلبالو اگر به عنوان دسر استفاده شود موجب چاقی می شود.
-
خوردن این میوه به صورت ناشتا موجب زخم معده و بعد از غذا باعث ناراحتی های گوارشی می شود.