خواص گیاه پولک | عکس گیاه پولک | نام دیگر گیاه پولک

با مهم ترین خواص دارویی گیاه پولک آشنا شو + طبع و نحوه مصرف

A
۰

ازخواص پولک می توان به بهبود سرماخوردگی و رفع رماتیسم اشاره کرد. مهم ترین خواص این گیاه دارویی با طبع گرم را در ادامه می خوانید.

گیاه پولک طبع گرم و خشکی داشته و مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج توصیه نمی شود. این گیاه با نام سنبله نیز شناخته شده و در طب سنتی به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی شناخته شده است. از خواص گیاه پولک می توان به درمان آسم و روماتیسم اشاره کرد. اینفوگیاهی در این مطلب از مهم ترین خواص گیاه پولک برای سلامت بدن و همچنین عوارض مصرف آن می خوانید.

پولک چیست؟

گیاه پلک یا پولک با نام انگلیسی Hedge nettle و نام علمی Stachys schtschegleevii از جنس استاکیس و از تیره نعناعیان می باشد، به ارتفاع 30 سانتیمتر پوشیده از کرک های خزی سفید و ریزم دار می باشد. ساقه آن دارای برگ های متراکم با شاخه های زیاد، کوتاه و دسته ای، گل های آن صورتی، نسبتا بزرگ و بدون دمگل و دارای 4-2 و 6-4 گل در گل آذینی کوتاه و بسیار فشرده می باشند.

نام های دیگر گیاه پولک، پلک یا سنبله آرسبارانی است .

با وجود انواع فلاونوئیدها و اسانس هایی از جمله : آلفا پی نن، بتا پی نن، اوسیمن، لیمونن و میرسن دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی بسیار بالا است.

طبع گیاه پولک

پولک طبع گرم و خشک دارد.

خواص گیاه پولک

  •     آنتی بیوتیک

  •     ضد التهاب

  •     ضد باکتری و ضد میکروب

  •     درمان بیماری سینوزیت

  •     درمان آسم

  •     درمان روماتیسم

گیاه پولک
گیاه پولک
  •     بهبود سرماخوردگی

  •     بهبود عفونت ادراری و سوزش ادرار

  •     درمان عفونت داخلی زنان

  •     ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی

  •     ضد عفونی کننده دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی زنان

روش مصرف گیاه پولک

این گیاه را می توان هم به صورت خوراکی و هم موضعی مصرف کرد. برای این کار یک قاشق غذا خوری از گیاه خشک یا تازه را داخل قوری چینی دم کنید و به مدت حداقل ۴ روز، روزی ۲ استکان بنوشید.برای درمان عفونت های ادراری و ترشحات زرد دوران بارداری می توانید هر ۸ ساعت یک استکان عرق پولک بخورید.برای تهیه جوشانده این گیاه تقریبا به اندازه دو قاشق غذاخوری پر از گیاه پولک را تمیز کرده و بشویید. سه لیوان آب جوشیده را در ظرفی ریخته و گیاه پولک را به آن اضافه کنید. ظرف محتوی مخلوط آب و گیاه پولکی را روی شعله ملایم گاز یا بالای سماور قرار دهید. صبر کنید مخلوط آنقدر روی شعله گاز یا بالای سماور قرار داشته باشد تا تقریبا دو سوم آب آن تبخیر شود و فقط یک سوم (یعنی یک لیوان) از آب آن باقی بماند. آنگاه مخلوط حاصله را از صافی بگذرانید و اجازه دهید تا سرد شود.برای مصارف موضعی می توانید از ضماد یا جوشانده این گیاه استفاده کنید.

عوارض مصرف گیاه پولک

طبع این گیاه گرم و خشک است به همین دلیل مصرف بیش از اندازه آن برای افراد گرم مزاج مضر است. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما بی خطر نیستند و دوز، روش مصرف و تداخل آن ها با دیگر مواد غذایی و داروها بسیار حائز اهمیت است. چنانچه به بیماری مبتلا هستید یا در شرایط خاصی به سر می برید، حتما پیش از مصرف روزانه گیاهان دارویی با پزشک طب سنتی خود مشورت کنید.

منبع: عطارک
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها