خواص سیب زمینی

همه چیز در مورد سیب زمینی و خواص آن + طبع و ارزش غذایی

A
۰

خواص سیب زمینی بسیار زیاد است. سیب زمینی غنی از فیبر و پتاسیم است و برای پوست و مو بسیار مفید است. در ادامه خواص بیشتری از سیب زمینی را با هم می خوانیم

سیب زمینی همواره بخش مهمی از رژیم غذایی همه ‌ی افراد بوده است. این ماده‌ ی خوراکی یکی از سبزیجاتی است که به طور گسترده‌ مورد استفاده قرار می ‌گیرد و تقریبا در هر آشپزخانه ‌ای در سراسر جهان یافت می ‌شود. سیب زمینی با توجه به این که چهارمین محصول غذایی پر مصرف بعد از برنج، گندم و ذرت محسوب می ‌شود، بخشی جدایی ‌ناپذیر از آشپزی جهان را تشکیل می ‌دهد. این گیاه خوراکی پای ثابت غذاها و یک ماده‌ ی خوراکی پیشرو در همه جای دنیاست. سیب زمینی می ‌تواند تقریبا برای هر نوع غذایی مناسب باشد و از این رو به عنوان یک غذای راحت در نظر گرفته می ‌شود.

ارزش غذایی 100 گرم سیب زمینی پخته شده با پوست

ماده مغذی مقدار
کالری 87
کربوهیدرات 20 گرم
پروتئین 1.9 گرم
چربی 0.1 گرم
فیبر 1.8 گرم
قند 0.9 گرم
ویتامین C 19.7 میلی گرم
ویتامین B6 0.3 میلی گرم
پتاسیم 421 میلی گرم
منگنز 0.2 میلی گرم
منیزیم 27 میلی گرم
فسفر 57 میلی گرم
فولات
29 میلی گرم

طبع سیب زمینی و مصلح آن

سیب زمینی خام طبع سرد و تر دارد. آب پز کردن سیب زمینی موجب می شود تا طبع آن معتدل شود. اگر سیب زمینی را سرخ کنید طبع آن گرم و خشک می شود. مصلح سیب زمینی آویشن، دارچین، زنجبیل و زیره سبز است و از همین رو برای هضم بهتر سیب زمینی بهتر است آن را با این ادویه ها مصرف کنید.

خواص عمومی سیب زمینی

درمان آسم:

سیب زمینی حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها است که به کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک کرده و علائم آسم را تسکین می‌دهد.

سلامت سیستم گوارش:

فیبر موجود در سیب زمینی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند، از یبوست جلوگیری می‌کند و به سلامت روده کمک می‌کند.

مفید برای التهاب مفاصل:

سیب زمینی دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک کند.

مفید برای بهبود برونشیت:

خواص ضد التهابی و ویتامین C موجود در سیب زمینی می‌تواند به تسکین علائم برونشیت کمک کند.

سلامت قلب و عروق:

پتاسیم موجود در سیب زمینی به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و فیبر آن به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند، که هر دو برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.

خواص ضد التهابی:

آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب زمینی به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند.

درمان سنگ کلیه:

پتاسیم موجود در سیب زمینی می‌تواند به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

کمک به درمان کمبود ویتامین C:

سیب زمینی منبع خوبی از ویتامین C است و می‌تواند به جبران کمبود این ویتامین کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی:

ویتامین C موجود در سیب زمینی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

کاهش کلسترول خون:

فیبر موجود در سیب زمینی به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند.

بهبود خواب:

سیب زمینی حاوی پتاسیم و منیزیم است که هر دو به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کنند.

کمک به تقویت استخوان ها:

سیب زمینی حاوی مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم است که برای تقویت استخوان ها مفید هستند.

بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز آب سیب زمینی + طرز تهیه

تقویت پوست:

سیب زمینی علاوه بر این ‌که به عنوان یک منبع غذایی استفاده می‌ شود، نقش مهمی نیز در مراقبت از پوست ایفا می‌ کند. این ماده ‌ی خوراکی خوشمزه غنی از ویتامین C است، ویتامینی که برای حفظ سلامت پوست حیاتی است. سیب زمینی برای در مان چین و چروک، روشن کردن پوست و رفع تیرگی دور چشم موثر است.

 

خواص سیب زمینی

 

تامین سلامت مو:

سیب زمینی فواید خیلی مهمی برای مو به همراه دارد. سیب زمینی به کند شدن زود هنگام سفیدی موها، جلوگیری از ریزش مو، رفع شوره سر و حتی تقویت پوست سر کمک می کنند.

بیشتر بخوانید: معجزه سیب زمینی برای تقویت پوست و مو

مضرات استفاده از سیب زمینی

  • سیب زمینی ‌هایی که رنگ آن ها تغییر کرده و یا سبز شده ‌اند، به ‌احتمال زیاد حاوی سولانین هستند که ترکیبی سمی است و مشکلاتی در سیستم گردش خون و تنفس افراد مانند سر درد، گرفتگی عضلات و اسهال ایجاد می کند.
  • سیب زمینی وقتی در دمای بالای ۱۲۰ درجه ‌ی سانتی‌ گراد پخته می ‌شود یک ماده ‌ی شیمیایی به نام آکریل‌ آمید تولید می ‌کند. این ترکیب در پلاستیک، چسب، رنگ و سیگار یافت می ‌شود که زمینه‌ ی ابتلا به چند نوع سرطان را فراهم می کند.
  • سیب زمینی سرشار از کربوهیدارت است که افراد چاق و مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن زیاده ‌روی کنند.
  • سیب‌زمینی‌ یک ریشه ‌ی خوراکی است که در خاک رشد می ‌کند. آلوده بودن خاک به فلزات سنگین یا مواد سمی باعث آلوده شدن سیب زمینی هم می ‌شود.
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار