رژیم عدس

رژیم هفت روزه عدس | رژیم تک خوری عدس

فقط یک هفته رژیم بگیر و لاغر شو! | کاهش وزن با رژیم عدس در 7 روز

A
۰

رژیم عدس به دلیل فیبر و پروتئین این ماده غذایی می تواند انتخاب خوبی برای کاهش وزن باشد. در ادامه درباره خاصیت های عدس برای انتخاب رژیم غذایی بیشتر می خوانید.

رژیم عدس میان کسانی که تصمیم به کاهش وزن در کوتاه مدت دارند بسیار معروف است. در این رژیم غذایی عدس به دلیل داشتن فیبر زیاد باعث احساس گرسنگی نمی شود و کسانی که این خوراکی را مصرف می کنند احساس سیر طولانی مدتی را تجربه می کنند؛ به همین دلیل عدس می تواند انتخاب خوبی برای رژیم غذایی تک خوری باشد. در ادامه درباره رژیم عدس بیشتر می خوانید.

مزایای مصرف عدس

عدس یکی از حبوبات جادویی است که با پیری مبارزه کرده، از ریزش مو و کم خونی هم پیشگیری می‌کند. تحقیقات نشان داده مصرف این ماده خوراکی می‌تواند از طرق مختلف به کاهش وزن کمک کند.

  • عدس حاوی فیبر بسیار بالایی است و به همین دلیل به عنوان یک سیر کننده عالی مانع از گرسنگی فرد شده کمک می‌کند او راحت‌تر بتواند رژیم غذایی خود را پیگیری کند. مصرف عدس به دفع مواد زائد از بدن کمک کرده و سیستم عصبی انسان را هم تقویت می‌کند.فیبر موجود در حبوبات به ویژه عدس به کاهش کلسترول و قند خون هم کمک می‌کند. این ماده غذایی همچنین پروتئین بالایی هم دارد که با گوشت رقابت شانه به شانه‌ای دارد و مصرف آن برای دستیابی به هدف کاهش وزن پایدار برای بدن لازم است.

افرادی که به هر دلیل نمی‌توانند گوشت مصرف کنند به عنوان مثال افراد مبتلا به بیماری نقرس می‌توانند برای تامین پروتئین مورد نیاز خود عدس را جایگزین کنند. ویتامین B3 موجود در این غذا همچنین باعث تقویت سیستم گوارش انسان شده عملکرد آن را بهبود می‌بخشد.

آهن و اسید فولیک موجود در عدس همچنین به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن که به صورت روزانه باید صرف شوند کمک زیادی می‌کند. در عدس همچنین ویتامین c وجود دارد که وجود آن برای تقویت عمومی بدن و تامین توان انجام فعالیت‌های روزانه انسان ضروری است.

بیشتر بخوانید:لاغری بدون خطر تنها در ۱۴ روز با رژیم پروتئین

این حبوبات محبوب همچنین دارای مقدار مناسبی منیزیم است که به تقویت و محافظت از مغز انسان کمک زیادی می‌کند. این ماده مغذی دشمن آلزایمر به شمار می‌آید. آنتی اکسیدان‌های موجود در عدس همچنین از ابتلای فرد به سرطان پیشگیری می‌کنند به ویژه برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات بسیار مفید هستند.

اسید آمینه موجود در عدس خیلی زود جذب بدن شده و این شاه کلید اصلی هضم سریع عدس در بدن است که به آن در مقابل لوبیا و سایر حبوبات برتری می‌دهد. کالری این ماده غذایی پایین است و مصرف آن به مقدار متعادل باعث افزایش وزن و دریافت کالری اضافه نمی‌شود.

در هر ۱۰۰ گرم عدس حدود ۱۱۵ کالری وجود دارد که در مقایسه با گوشت و حبوبات دیگر بسیار کم کالری است در عین حال انرژی بالایی دارد. بیش‌ترین نوع عدس‌ها سبز یا قهوه‌ای هستند اما رنگ‌های سیاه، نارنجی، زرد و قرمز آن هم در برخی نقاط جهان یافت می‌شود. عدس‌های سبز و قهوه‌ای موجود در ایران پس از پخت شکل خود را از دست نمی‌دهند اما برخی از مدل‌های این ماده خوراکی پس از پخته شدن شکل پوره یا له به خود می‌گیرند.

مضرات مصرف عدس

  • مصرف زیاد عدس می‌تواند باعث تجمع گاز و نفخ بدن شود که اگر چه برای بدن مضر نیست اما بسیار ناخوشایند است، این در حالی است که اگر در طول روز به میزان متعادل این ماده خوراکی مصرف شود قطعا مشکل نفخ بروز نخواهد کرد.

  • اگر این ماده خوراکی با ادویه‌های قوی طبخ شود امکان بروز سوء هاضمه وجود دارد. مصرف بیش از اندازه این ماده غذایی همچنین می‌تواند باعث غلظت خون شده و حرکت خون در رگ‌ها را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند.

  • بهتر است عدس به همراه سرکه، روغن کنجد یا بادام مصرف شود و از مصرف آن با روغن‌های غیر طبیعی و تجاری پرهیز شود. این ماده غذایی حاوی میکروپروتئین است که مصرف آن برای افرادی که بیماری کلیوی دارند مضر است.

به طور کلی فواید عدس برای بدن بسیار زیاد است و مصرف متعادل آن بسیار توصیه شده اما این دلیل نمی‌شود در مصرف آن زیاده روی کرد چرا که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای فرد شوند.

رژیم عدس

بیشتر بخوانید:معرفی رژیم کاهش وزن برنج

رژیم عدس

رژیم تک خوری عدس با تکیه به خواص بیشماری که این ماده غذایی دارد افراد را به مصرف بیشتر آن در وعده‌های غذایی خود توصیه می‌کند و در برخی از نمونه‌های سخت گیرانه خود از افراد می‌خواهد که تنها در طول چند روز عدس صرف کنند.

اگر عدس به میزان مناسب خیسانده و پس از آن پخته شود خواص آن چند برابر شده، خطر فیتات‌ها یا همان ترکیباتی که مانع از جذب مواد معدنی موجود در غذا به بدن می‌شود را کاهش می‌دهد.

پیروی از این رژیم غذایی به صورت موقت در طول ۳ روز تا حداکثر ۱ هفته می‌تواند برای انسان مفید باشد اما افراد نباید به صورت خود سرانه یا به شکل طولانی مدت به سراغ آن بروند چرا که تمامی گروه‌های مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند و پیروی از آن ممکن است مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند.

در برخی کشورها عدس به صورت خام هم مصرف می‌شود که متخصصان این کار را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنند و در رژیم تک خوری هم باید تا حد امکان از این کار دوری کرد. نباید عدس را به همراه نمک زیاد مصرف کرد چرا که ممکن است روند کاهش وزن را مختل کند.

مصرف آن به همراه مواد غذایی پرکالری و غذاهای سنگین هم توصیه نمی‌شود چرا که جذب مواد مغذی آن را مختل می‌کند. این ماده غذایی تقریبا در تمام زمین‌ها قابل کشت هستند و حتی خاک‌هایی که پروش اغلب مواد غذایی در آن دشوار است معمولا به خوبی از پس پروش عدس بر می‌آیند به همین دلیل پیروی از این رژیم غذایی ممکن است هزینه زیادی به فرد تحمیل نکند و یک رژیم غذایی موقت کم هزینه باشد.

در رژیم تک خوری عدس مصرف تمام انواع این ماده خوراکی مثل دال عدس هم مجاز دانسته شده، دال عدس دانه‌های قرمز رنگ دارد که کمی از عدس معمولی کوچک‌تر است. مصرف دال عدس به بهبود جریان خون کمک می‌کند همچنین برای درمان مفاصل بسیار مفید است به همین دلیل مصرف آن برای سالمندان، کودکان و بزرگسالان بسیار مفید خواهد بود.

عدس و دال عدس را می‌توان به شکل عدسی به همراه سوپ، سالاد، غذاهای مختلف و حتی در دسر استفاده کرد. بسیاری افراد علاقه دارند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن از شر چربی‌های اضافه بدن خود خلاص شوند.

رژیم تک خوری عدس یک برنامه غذایی بسیار سریع است که می‌تواند به کاهش ۵ کیلوگرم وزن در یک هفته کمک کند. میزان وزن کم کردن فرد با پیروی از این رژیم غذایی به سکب زندگی او ارتباط مستقیم دارد.

غذاهای ممنوع در رژیم عدس

این رژیم غذایی با توصیه به مصرف عدس فرد را از فست فود، سوسیس، کنسرو و غذاهای سرخ کردنی دور می‌کند به این ترتیب کالری دریافتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و وزن کم کردن به یک امر طبیعی تبدیل می‌شود.

در این برنامه غذایی استفاده مواد غیر ضروری مثل الکل، نوشابه، آب میوه‌های صنعتی و تمام خوراکی‌های مضر ممنوع شده و توصیه می‌شود عدس جایگزین آن‌ها شود. بسته به نوع رژیم و میزان سخت گیری آن ممکن است فرد پیرو این رژیم غذایی از خوردن تمام گروه‌های مواد خوراکی به غیر از عدس منع شود به همین دلیل کارشناسان استفاده طولانی مدت آن را توصیه نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید:کاهش سایز با رژیم هندی تنها در چند روز

خوراکی های مجاز در رژیم عدس

عدس پخته ماندگاری نسبتا بالایی دارد و پس از پخت خیلی سریع خاصیت خود را از دست نمی‌دهد، حتی می‌توان آن را تا ۳روز در ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کرد. افرادی که شاغل هستند و زمان زیادی برای پخت غذا ندارند از روز قبل می‌توانند عدسی یا غذای طبخ شده با این ماده غذایی را آماده کنند.

برای کاهش وزن بهترین نوع عدس انواع سبز یا قرمز آن است. عدس از نظر سایز و زمان طبخ انواع مختلفی دارد. جوانه عدس هم از جمله خوراکی‌هایی است که مصرف آن توصیه شده و مزایای زیادی دارد. در رژیم تک غذایی عدس در کنار مصرف انواع این حبوبات خوش طعم و پرطرفدار استفاده از جوانه عدس هم مجاز است.

مصرف آب و نوشیدنی‌های فاقد کالری مثل چای و قهوه تلخ هم در این رژیم غذایی مانعی ندارد یا حداقل در دستورالعمل‌های این رژیم ممنوعیت برای آن‌ها ذکر نشده است. از آن جا که این رژیم غذایی انواع مختلفی دارد فرد می‌تواند بسته به شرایط خود روش مناسب آن را برای خود انتخاب کند.

یک نمونه رژیم عدس

منوی این رژیم غذایی چندان متنوع نیست و تلاش شده در آن تا حدامکان عدس گنجانده شود، در این جا به منوی یک روزه این رژیم غذایی اشاره می‌کنیم که دید بهتری نسبت به آن پیدا کنید:

صبحانه

    یک لیوان عدسی با آبلیمو

میان‌وعده

    پوره عدس به همراه گلپر

ناهار

    سوپ دال عدس

میان‌وعده

    سالاد عدس پخته با سس ماست

شام

    کوکوی عدس

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها