رژیم دیابت بارداری

رژیم مناسب دیابت بارداری | درمان قند بارداری

اصول غذایی که باید برای دیابت بارداری رعایت بشن!

A
۰

رژیم دیابت بارداری زمانی لازم می شود که قند خون افزایش یابد؛ در این صورت لازم است که مصرف قند کنترل شود. در ادامه درباره روش درست رعایت غذایی برای دیابت بارداری صحبت کردیم.

رژیم دیابت بارداری این روزها برای زنان باردار بسیار توصیه می شود. در صورتی که سطح قند خون در این دوران بالا رود بهتر است که سریعا به پزشک مراجعه کنید اما با رعایت رژیم غذایی تا حدودی می توان این نوع مشکل را کنترل کرد. اینفوگیاهی در ادامه این مدل اصول غذایی در دیابت بارداری را توضیح می دهد.

دیابت بارداری چه زمانی رخ می دهد؟

 دیابت بارداری زمانی رخ می‌دهد که بدن زن باردار نتواند به اندازه‌ی کافی انسولین تولید کند. این امر منجر به افزایش قندخون می‌‌گردد. چنانچه این مشکل به درستی کنترل نشود، ممکن است برای مادر و نوزاد مشکلاتی را ایجاد نماید.  هنگامی که یک خانم باردار می‌شود، بدن او هورمونهای بیشتری را تولید می‌کند که موجب افزایش وزن وی می‌گردد. هر دوی این تغییرات ممکن است به این معنا باشد که سلولهای بدن او نمی توانند از انسولین آنطور که باید استفاده کنند. به این حالت مقاومت به انسولین نیز گفته می شود.

بیشتر بخوانید:ویار این میوه برای خانم های باردار ضرری نداره

اصول رژیم دیابت بارداری چیست؟

وقتی شما دچار یکی از عارضه‌های دوران بارداری می‌شوید، تغذیهٔ شما اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. نکات زیر می‌تواند راهنمایی‌هایی برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب در بارداری برای شما باشد:

حجم غذای خود را تقسیم کنید: طیف وسیعی از غذاها را بخورید و کالری‌ها و کربوهیدرات‌ها را به شکل یکنواختی در طول روز پخش کنید. پزشکان توصیه می‌کنند که هر روز سه وعده با حجم کم تا متوسط و دو تا چهار میان‌وعده، از جمله یک میان‌وعدهٔ بعد از شام داشته باشید.

مصرف کربوهیدرات را مدیریت کنید: برنامهٔ وعده‌های غذایی شما بهتر است حاوی کربوهیدراتی کمتر از معمول همیشگی‌تان باشد. بهتر است که کربوهیدرات‌های پیچیده یعنی آنهایی را که شامل فیبر هم هستند نیز در وعده‌های غذایی بگنجانید و خوردن آنها را در سراسر روز پخش کنید. در تمام وعده‌ها و میان‌وعده‌ها پروتئین کم‌چربی را با کربوهیدرات‌ها همراه کنید. پروتئین کمک می‌کند که احساس سیری بیشتری داشته باشید، ‌انرژی‌تان را حفظ کنید و کنترل بهتری روی قند خون خود داشته باشید.

وعده‌های غذایی را جا نیندازید: زمان خوردن وعده‌های غذایی و مقدار غذایی را که در هر وعده می‌خورید ثابت نگه دارید. اگر چیزهایی که می‌خورید همیشه به شکل یکنواختی در طول روز پخش شود و جا بگیرد، قند خونتان ثبات بیشتری خواهد داشت.

صبحانهٔ خوبی بخورید: احتمال عدم تعادل سطح قند خون در صبح‌ها بیشتر از هر زمان دیگری است. برای نگه داشتن قند خون در محدودهٔ سالم باید مصرف کربوهیدرات‌ها شامل نان، سرلاک، میوه و شیر را محدود کنید، پروتئین دریافتی خود را یعنی تخم‌مرغ، پنیر، کرهٔ بادام‌زمینی و آجیل‌ها را بیشتر کنید و احتمالاً از میوه و آب‌میوه به طور کامل پرهیز کنید.

مصرف فیبر را مد نظر قرار دهید: مواد غذایی پرفیبر مثل میوه‌ها و سبزیجات تازه، نان‌های تهیه شده از غلهٔ کامل و سرلاک، نخود، لوبیا و دیگر حبوبات خشک‌شده را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. این غذاها شکسته شده‌اند و آهسته‌تر از کربوهیدرات‌های ساده جذب می‌شوند و همین ممکن است به جلوگیری از افزایش بیش از حد قند خون شما بعد از وعده‌های غذایی کمک کند.

بیشتر بخوانید:خانم های باردار توت فرنگی بخورن یا نه؟

مصرف قند را کنترل کنید: مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که حاوی قندهای ساده هستند، مثل نوشابه، آب‌میوه، چای‌های طعم‌دار و آب‌های طعم‌دار و بیشتر دسرها را محدود کنید یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید. این مواد می‌توانند قند خون را به سرعت افزایش دهند. از پزشکتان دربارهٔ مصرف خوردنی‌های شیرین‌شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی در صورت نیازتان به خوردن مواد غذایی شیرین سؤال کنید.

مصرف شیر را کمتر کنید: شیر لاکتوز بالایی دارد و لاکتوز یک قند ساده است. بنابراین، لازم است شیر مصرفی‌تان را محدود کنید و منبع جایگزینی برای کلسیم پیدا کنید. اگر به دنبال یک نوشیدنی جدید هستید، آب گازدار با چند قطره لیمو یا پرتقال را امتحان کنید.

منبع: مادرشو
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار