رژیم ماهی

ٰرژیم لاغری با ماهی | کاهش وزن با رژیم ماهی

لاغری سالم و بدون عارضه با رژیم ماهی

A
۰

در رژیم ماهی شما غذاهای دریایی و دیگر مواد غذایی را جایگزین گوشت و مرغ می کنید تا مقادیر زیادی از منابع مواد معدنی را به بدن وارد کرده و در کنار آن لاغر شوید. با رژیم ماهی و خواص آن آشنا شوید.

رژیم ماهی در اصل همان رژیم گیاهخواری است که طبق این برنامه غذایی گوشت و مرغ به طور کلی از برنامه غذایی حذف شده و غذاهای دریایی و دیگر خوراکی ها مصرف می شوند. در رژیم ماهی به دلیل پروتئین رسانی به بدن و تغذیه از منابع امگا ۳؛ بدن می تواند پروسه کاهش وزن سالمی را طی کند. اینفوگیاهی رژیم ماهی را در ادامه معرفی می کند.

رژیم ماهی چیست؟

رژیم ماهی یا pescatarian diet در واقع همان رژیم گیاه‌خواری است. فقط با این تفاوت که ماهی و غذاهای دریایی در آن مجاز است و مصرف می‌شود. به بیان ساده‌تر کسی که رژیم ماهی دارد، گیاه‌خوار است و گوشت نمی‌خورد، اما ماهی می‌خورد.

این رژیم در طیف رژیم گیاه‌خواری دسته‌بندی می‌شود. پیروی از یک برنامه غذایی گیاهی همراه با غذاهای دریایی یک انتخاب سالم است. این انتخاب در کاهش وزن و تناسب اندام هم بسیار تأثیرگذار است. همچنین، این روش غذاخوردن، انعطاف‌پذیریِ بیشتری دارد و مواد مغذی موجود در ماهی‌ها را برای شما فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید:معرفی رژیم اتکینز و اصول آن برای لاغر شدن در کوتاه مدت

چرا رژیم ماهی در دنیا پرطرفدار است؟

دلایل زیادی وجود دارد که خیلی از مردم تصمیم می‌گیرند که گوشت و مرغ نخورند و گیاه‌خوار شوند؛ اما هنوز هم ماهی را در برنامه غذایی‌شان داشته باشند. بعضی از افراد به‌خاطر مزایای سلامتیِ رژیم گیاه‌خواری، از این رژیم پیروی می‌کنند.

برخی دیگر ممکن است به دلایل اخلاقی دست از گوشت و مرغ کشیده باشند؛ اما برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن‌شان، از ماهی و غذاهای دریایی استفاده کنند. برای بعضی دیگر هم رژیم ماهی صرفاً موضوع سلیقه است و این سبک تغذیه‌ای را می‌پسندند.

ناگفته نماند که ماهی از مهم‌ترین مواد غذایی است که در سالم‌ترین و سریع‌ترین رژیم غذایی برای لاغری هم جایگاه ویژه‌ای دارد.

رژیم ماهی چه فوایدی دارد؟

اضافه‌کردنِ ماهی به رژیم گیاه‌خواری برای سلامتی فواید زیادی دارد. به‌طوری‌که حذف کامل محصولات حیوانی از برنامه غذایی منجربه فقر و کمبود مواد مغذی ضروری می‌شود. به‌ویژه این‌که گاهی دریافت پروتئین، روی، ویتامین B۱۲ و کلسیم از رژیم گیاه‌خواری سخت می‌‌شود. اما همراه‌شدنش با رژیم ماهی می‌تواند مواد مغذی مفید و متنوعی را در برنامه غذایی فراهم ‌کند. فواید رژیم ماهی شامل موارد زیر می‌شود.

۱. غنی از امگا۳ است

ماهی بهترین منبع برای دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ است. اسیدهای چرب امگا۳ برای تنظیم فعالیت‌های بدن حیاتی است؛ اما بدن انسان قادر به ساخت این اسیدهای چرب نیست. البته خوشبختانه ماهی سرشار از امگا۳ است و رژیم ماهی کمبود این ماده را در بدن شما جبران می‌کند.

بیشتر بخوانید:رژیم قد و وزن چطوری عمل میکنه؟

۲. پروتئین فراوان به بدن می‌رساند

تأمین پروتئین موردنیاز بدن فقط از طریق منابع گیاهی دشوار است. خصوصاً اگر نخواهید کربوهیدرات یا چربی، همراهش میل کنید؛ اما رژیم ماهی و سایر غذاهای دریایی منبع غنی از پروتئین بدونِ چربی است.

۳. سرشار از مواد مغذی است

نه فقط امگا۳ و پروتئین، بلکه بسیاری از مواد مغذیِ ضروریِ دیگر نیز در غذاهای دریایی به فراوانی یافت می‌شود. به‌طور مثال رژیم ماهی شامل روی، سلنیوم، ویتامین‌های گروه B و منگنز است.

۴. غذاهای دریاییِ متنوع و جذابی وجود دارد

گیاه‌خواربودن، گاهی اوقات محدودکننده می‌شود. این‌که شما فقط اجازه‌ی مصرف غذاهای گیاهی داشته باشید، شاید خسته‌کننده به نظر برسد. در صورتی‌که رژیم ماهی شامل مواد غذاییِ متنوع از جمله ماهی، میگو، جلبک‌های دریاییِ خوراکی، سبزی‌جات دریا و صدف‌های دریایی است، که روش‌های طبخ مختلفی هم دارند.

همان‌طورکه می‌دانید ماهی یکی از غذاهای دریاییِ سالم و مفید است. همچنین سرشار از امگا۳، فسفر، سلنیوم، املاح معدنی و ویتامین است و باعث سلامت مغز و قلب، کاهش کلسترول خون، افزایش سطح انرژی و طول عمر می‌شود.

درمورد تأثیر این غذای دریایی خوشمزه بر لاغری فوری و کاهش وزن، قطعاً برای‌تان جالب خواهد بود که بدانید روغن ماهی سلول‌های ذخیره چربی را به سلول‌های سوزاننده چربی تبدیل کرده و باعث کاهش چربی و لاغری می‌شود.

برای کاهش وزن چقدر ماهی بخورم؟

خیلی خوب است که می‌خواهید ماهی را به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید. اما اگر تمایل دارید که رژیم ماهی را رعایت کنید، باید بدانید که میزان مصرف شما باید دقیقاً چقدر باشد. اگر جزء افرادی هستید که رژیم ماهی را برای کاهش وزن سریع انتخاب کرده‌اید، بهتر است که در یک وعده به اندازه یک کف دست یا ۱۵۰ گرم ماهی میل کنید.

بیشتر بخوانید:چرا گیاهخواری برای سلامت بدن توصیه میشه؟

در رژیم ماهی چه غذاهایی مجاز و ممنوع است؟

رژیم ماهی همان‌طورکه گفته شد، در درجه اول، رژیم وگان است. فقط غذاهای دریایی و انواع ماهی به آن اضافه شده است. آنچه که در رژیم ماهی وجود دارد، عبارت است از:

  •     تخم‌مرغ

  •     میوه‌‌جات

  •     سبزی‌جات

  •     غلات و محصولات آن

  •     ماهی و صدف و غذاهای دریایی

  •     لبنیات، ازجمله ماست، شیر و پنیر

  •     آجیل‌ها، دانه‌ها و کره آن‌ها مثل کره بادام‌زمینی

  •     حبوبات و محصولات آن از جمله لوبیا، عدس، توفو و هوموس

اما آن‌چه که در رژیم ماهی حذف شده و مجاز نیست، از این قرار است:

  •     گوشت اردک

  •     گوشت گاو

  •     گوشت بره

  •     بوقلمون

  •     مرغ

منبع: فیتامین
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها