اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
میوه ی عناب

عناب و خواص آن

2 آبان 1400
در میوه ها
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
0
A A
0
110
بازدید
  • تاریخچه عناب
  • طبع و مزاج عناب
  • ترکیبات شیمیایی عناب
  • فواید و خواص عناب
  • موارد منع مصرف عناب
  • شیوه مصرف عناب

تاریخچه عناب

عناب درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر می‌رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوع دیگر دارای خمیدگی‌هایی می‌باشد. درخت عناب بومی مناطق گرمسیر است. کشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد. در ایران این درخت در مناطق شمال و نیز در بندرعباس می‌روید. درخت عناب در مقابل خشکی بسیار مقاوم می‌باشد. برگ‌های این درخت کوچک، زیبا، شفاف، متناوب و دندانه‌دار است. گل‌های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می‌باشد. میوه‌ی این درخت که عناب نامیده می‌شود، به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته است. طعم عناب کمی شیرین است. عناب را خرمای قرمز و خرمای چینی نیز می‌نامند.

طبع و مزاج عناب

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است؛ البته ابن سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است.

ترکیبات شیمیایی عناب

عناب دارای کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فلور و پکتین می‌باشد.

فواید و خواص عناب

  1. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده‌ی سینه است.
  2. ملین است، مخصوصاً اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید.
  3. ادرار را زیاد می‌کند.
  4. عناب آرام کننده‌ی اعصاب است.
  5. خون را تمیز می‌کند.
  6. از جوشانده‌ی عناب برای پایین آوردن تب استفاده کنید.
  7. ضد سرفه است.
  8. خواب آور است و بی خوابی را برطرف می‌کند.
  9. خستگی شدید را برطرف می‌کند.
  10. رشد موی سر را زیاد می‌کند.
  11. جوشانده برگ و پوست درخت عناب را برای شست و شوی چشم به کار ببرید.
  12. جوشانده‌ی عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند.
  13. عناب خون ساز است.
  14. برای برطرف کردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید.
  15. برای تقویت عمومی بدن مفید است.
  16. حافظه را تقویت می‌کند.
  17. دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.
  18. کم اشتهایی را از بین می‌برد.
  19. بلغم را دفع می‌کند.
  20. رشد موی سر را زیاد می‌کند.
  21. از میوه عناب نوعی مربا و کمپوت تهیه می‌شود.
  22. در درمان کبد چرب مؤثر است.
  23. ضماد برگ له شده آن در زخم‌های عفونی شده و ترمیم شکستگی استخوان‌ها استفاده می‌شود.
  24. برای درمان خارش‌های پوستی توصیه می‌شود.
  25. تقویت‌کننده‌ی طحال است.
  26. مصرف عناب در دوران بارداری برای کاهش دردهای شکمی مفید است.
  27. به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند.
  28. عناب پوست را روشن می‌کند.
  29. استرس را کاهش می‌دهد.
  30. ‌دانه‌ی عناب خاصیت داروی مسکن دارد.
  31. در کاهش دردهای روماتیسمی مفید است.
  32. عصاره‌ی آن برای درمان گلودرد به کار می‌رود.
  33. برای کمر درد نافع است.
  34. فشار خون را کاهش می‌دهد.
  35. شربت عناب برای درمان آبله و حصبه بسیار مفید است.
  36. عرق شبانه را قطع می‌کند.

موارد منع مصرف عناب

  • عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می‌کند.
  • عناب نیروی جنسی را کم می‌کند.
  • افرادی که بـه درد پا مبتلا می‌باشند باید از خوردن عناب خودداری کنند.
  • افراط در خوردن عناب مـوجب ناراحتى معده بـه خصوص سوءهاضمه می‌شود.
  • مصرف آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند توصیه نمی‌شود.

شیوه مصرف عناب

  • به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
  • با  ترکیبی از عناب، انجیر، کشمش و خرما جوشانده‌ای تهیه کنید و برای درمان بیماری‌های سینه آن را مصرف کنید.
  • برای درمان ناخنک چشم،
  • عناب را با هسته‌اش کوبیده، خیس کنید و بعد آب صاف شده‌ی آن را در روز چند مرتبه در چشم بچکانید.
  • برای تهیه جوشانده‌ی عناب و جو، چهارده دانه عناب را با بیست و پنج گرم جو پوست کنده مخلوط کنید، در دو لیتر آب بریزید و آن قدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شکفته شود و یک و نیم لیتر آب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید بماند تا ته نشین شود، سپس روی آن را بردارید و بنوشید.
  • برای تسکین سرفه، پنجاه گرم از آن را در سه لیتر آب بجوشانید تا خوب بپزد؛ بعد آنها را خوب له کند و در پارچه‌ای تمیز صاف کنید و سپس یک و نیم کیلو قند اضافه کرده و باز بجوشانید تا قوام بگیرد. هر ساعت یک قاشق غذاخوری میل کنید.
  • اگر حصبه دارید، آّب خیس کرده‌ی عناب را با عرق کاسنی مخلوط کنید و بخورید.
  • اگر خارش بدن دارید، تا 5 روز، هرروز یک لیوان از آب دم کرده‌ی عناب را با شکر شیرین کنید و بنوشید.

نوشته‌های مرتبط

نگهداری از گیلاس
میوه ها

نگهداری گیلاس بعد از فصل تابستان | نحوه نگهداری گیلاس

20 مرداد 1401
98
شاه توت
میوه ها

شاه توت و خواص آن

28 اردیبهشت 1401
103
خواص تمشک
میوه ها

تمشک و خواص آن

24 اردیبهشت 1401
100
آلو و خواص آن
میوه ها

آلو و خواص آن

17 اردیبهشت 1401
106
نوشته بعدی
سبزی خرفه

خرفه و خواص آن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • پنیر گیاهی

    پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • مضرات گوشت خواری

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • جوشانده های گیاهی؛ درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • درمان ریزش مو با روغن تراپی | روغن تراپی مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • بروکلی، سبزی ضد سرطان

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود