خیار و خواص آن

A
۰

خیار آب خیلی زیادی دارد، به طوری که ۹۶ درصد از آن را آب تشکیل می‌ دهد. برای بهره بردن از مواد مغذی موجود در خیار، باید آن را با پوست بخورید.

بررسی خیار از نظر گیاه شناسی

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح، مصریان قدیم از آن استفاده می کردند. ایالت فلوریدا مهم ترین تولید کننده‌ ی خیار در آمریکاست و حدود یک سوم خیار کل آمریکا را تولید می‌ کند. خیار گیاهی است علفی و یک ساله که دارای ساقه‌ ی خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است. برگ‌ ای آن بزرگ، پیچک‌ دار و دارای زاویه و دندانه است. خیار آب خیلی زیادی دارد، به طوری که ۹۶ درصد از آن را آب تشکیل می‌ دهد. برای اینکه از مواد مغذی موجود در خیار بیشترین بهره را ببرید، باید آن را با پوست بخورید. پوست کندن خیار باعث کم شدن میزان فیبر و بعضی ویتامین‌ ها و مواد معدنی موجود در آن می‌ شود.

طبع و مزاج خیار

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.

مواد موجود در 100 گرم خیار

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی 15 کیلوکالری سدیم 2 میلی‌گرم
چربی تام 0/11 گرم پتاسیم 147 میلی‌گرم
پروتئین 0/65 گرم کلسیم 16 میلی‌گرم
کربوهیدرات 3/6 گرم مس 0/041 میلی‌گرم
فیبر غذایی 0/5گرم منیزیم 13 میلی‌گرم
قند 1/6 گرم منگنز 0/079 میلی‌گرم
فولات 7 میکروگرم ویتامین A 105 واحد
ویتامین E 0/03 میلی‌گرم ویتامین K 16 میکروگرم

ترکیبات شیمیایی خیار

خیار دارای ساپونین و آنزیم‌ های مختلفی مانند پروتئولی‌ تیک، ویتامین‌ ها و مواد معدنی مختلف می‌ باشد.

فواید و خواص خیار

  1. خیار حل کننده‌ ی اوره و اسید اوریک است، بنابراین مرض نقرس را درمان می‌ کند.
  2. خیار ادرارآور است و سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا را خارج می‌ سازد.
  3. خیار خون را تصفیه کرده فشار خون بالا را تنظیم می‌ کند.
  4. عضله قلب را تقویت می‌کند.
  5. اگر خیار را روی پوست بگذارید، خارش را از بین می‌برد.
  6. تخم خیار برای کبد متورم فواید زیادی داشته و اثر ضد کرم دارد
  7. بوییدن خیار لرزش اندام‌ ها را تخفیف داده و برای درمان سر درد مؤثر است.
  8. خیار به علت دارا بودن یک ماده قوی ارتجاعی، عضلات را زیاد می‌ کند.
  9. برای برطرف کردن سوختگی و ناراحتی‌‌ های پوستی مؤثر است.
  10. تخم خیار ادرار آور و همچنین پاک کننده‌ ی بدن از سموم می باشد. خیار ملین است.
  11. خیار برای معده‌ های گرم و درد مثانه مفید است.
  12. خیار باعث رشد مو می‌ گردد.
  13. برای تب‌ های صفراوی و سرطان مفید است.
  14. مالیدن آب خیار روی گزیدگی نیش زنبور بسیار مفید است.
  15. تخم خیار خنک کننده و مقوی است و عطش را فرو می‌ نشاند.
  16. مصرف موضعی خیار پف پلک را برطرف می‌ کند و پوست را صاف و روشن می نماید.

موارد منع مصرف خیار

  1. اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده‌ روی کنند، زیرا باعث اختلال در دستگاه هضم گردد.
  2. کسانی که اسهال دارند از خوردن خیار خودداری کنند.
  3. خیار برای اشخاص سرد مزاج و اطفال کوچک مضر است.

شیوه مصرف خیار

  • برای رفع اسهال خونی بچه‌ ها، خیار سبز و نارس را با شکر بپزید و به بیمار بدهید.
  • برای از بین بردن کک و مک و لکه‌ های رنگی روی پوست، خیار را حلقه حلقه کنید و در ظرفی که دارای شیر است، خیس نمایید و پس از حدود یک ساعت پنبه‌ ای را به این شیر آغشته و صورت را با آن تمیز کنید.
  • اگر می‌ خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید، یک خیار معمولی را با دو لیوان آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود، سپس آن را صاف کنید و بگذارید سرد شود. بعد پنجاه گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب و با این آب مخلوط کنید و به هم بزنید و با پارچه صاف کنید. به محلول صاف شده دویست و پنجاه گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملاً به هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
  • کسانی که نمی‌ توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.
  • توصیه می‌ شود افرادی که زود سردی می‌ کنند، بعد از خوردن خیار حتماً یک عدد خرما میل کنند.
  • برای بسته شدن منافذ پوست، تخم خیار، تخم کدو و تخم خربزه را آسیاب کرده، سپس یک قاشق در شیر حل نموده ، به صورت ماسک روی پوست خود بگذارید.
  • اگر تخم خیار را بکوبید و در مقداری آب رقیق نمایید و بنوشید اثری آرام بخش و خواب آور دارد.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها