قارچ و خواص آن

A
۰

قارچ یک منبع غنی از کلسیم است و خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل را کاهش می‌ دهد و به دلیل داشتن پروتئین، می‌ تواند جایگزین گوشت شود.

قارچ خوراکی منبع عالی از سلنیوم است که یک ماده‌ معدنی ضد سرطان بوده و می‌‌ تواند آسیب‌ های ناشی از رادیکال‌ های آزاد را در بدن کاهش دهد. این ماده غذایی به دلیل نقشی که در تنظیم سطح استروژن دارد، از بدن در برابر سرطان پستان نیز محافظت می‌ کند. قارچ دارای فیبر و اسید های چرب اشباع نشده است. اما دارای کالری پایینی می باشد و این ممکن است که عجیب به نظر برسد. اما قارچ می تواند برای پوست هم مفید باشد. قارچ حاوی ویتامین D، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی هستند که از پوستتان محافظت می کند. قارچ یکی از سبزی هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

طبع و مزاج قارچ

طبع آن سرد و طعم آن شیرین است و مصلح آن خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد، زیتون، پونه، آویشن ، فلفل، زنجبیل و زیره است.

محتوای تغذیه‌ای موجود در ۱۰۰ گرم قارچ خام

پروتئین کربوهیدرات پتاسیم
۲ گرم 0 گرم ۳۲۰ میلی‌گرم
ویتامین C سلنیوم فیبر
1 میلی‌گرم 9 میکروگرم 2 گرم
کلسیم انرژی چربی
6 میلی‌گرم ۱۳ کالری 1 گرم

اهمیت این ماده غذایی به علت مواد پروتئینی آن است به طوری که از لحاظ غذایی می‌ توانند جانشین گوشت شود. قارچ‌ های خوراکی دارای عصاره معطر هستند و به همین جهت غذاهایی که از آن تهیه می‌ شوند بسیار لذیذ هستند. این ماده غذایی به هر غذایی که اضافه شوند به طعم و کیفیت آن می‌ افزایند .

قارچ سفید

فواید قارچ

  1. قارچ، حاوی پلی ساکارید است که در آبرسانی و پر کردن پوست، مؤثر است.
  2. در مورد ترشح مفرط بزاق بسیار مفید است و مقوی معده است .
  3. برای قطع اسهال خونی و اسهال معمولی مفید است و خونریزی‌ های داخلی را متوقف می‌ کند.
  4. قارچ حاوی مس است که برای موهای شما بسیار مفید می باشد.
  5. خستگی را رفع می‌ کند و کمبود ویتامین D را جبران می‌ کند.
  6. دارای فسفر می باشد بنابراین، فعالیت‌ های مغزی را تقویت می‌ نماید.
  7. حاوی آنتی‌اکسیدان قوی‌ به نام Ergothioneine هستند، که باعث کاهش التهاب در بدن می‌ شوند.
  8. وجود پتاسیم موجود در این ماده غذایی، به گشاد شدن رگ‌ ها کمک می‌ کند و در نتیجه فشارخون پایین می‌ آید.
  9. ترکیب خوبی هم از ویتامین‌ های A ، B کمپلکس و ویتامین C در قارچ وجود دارد که به تقویت سیستم دفاعی بدن‌ کمک می‌ کند.‌
  10. یک منبع غنی از کلسیم است و خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل را کاهش می‌ دهد.
  11. حاوی دو نوع فیبر در دیوارهای سلولی خود است: بتا گلوکان و کیتین. این دو ماده سیری را افزایش می‌ دهند و از اشتهای فرد برای خوردن مواد بیشتر می‌ کاهند.
  12. سلنیوم موجود در این ماده غذایی از التهاب نیز جلوگیری می‌ کند و رشد تومور های سرطانی را کاهش می‌ دهد.
  13. فیبر و آنزیم‌ های خاص موجود در این ماده غذایی به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌ کنند.

مضرات قارچ

قارچ کمی دیر هضم است و بنابراین در برخی افراد موجب سوء هاضمه می شود. اشخاصی که مبتلا به تصلب شرایین، کلسترول‌ خون، یبوست، عدم امکان دفع‌ ادرار، تنگی نفس، سوزاک، سیفلیس، فشارخون و سکته مغزی می‌ باشند باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط نمایند. مصرف قارچ به همراه آب ممکن است باعث دل درد شود .

تشخیص خوراکی یا سمی‌بودن قارچ‌ها

قارچ‌ های سمی شباهت زیادی با انواع خوراکی آن دارند برخی از مردم به خاطر شکل ظاهری قارچ‌ های سمی و غیر سمی، دچار اشتباه می‌ شوند.

قارچ سمی

همانطور که از نام این نوع قارچ مشخص است، مصرف آن برای انسان مضر است و حتی می‌ تواند تهدید مرگ برای آنها باشد. بسته به نوع قارچ سمی، علائمی که ظاهر می‌ شود متفاوت است و بعد از ۳ الی ۶ روز مصرف، می‌ تواند منجر به مرگ افراد شود.

علائم مسمومیت‌ قارچ

نشانه های زودرس: شامل تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق است که گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با آن همراه می شود. این نشانه ها اغلب ۴ تا ۲۴ ساعت پس از خوردن قارچ ظاهر می شود.

نشانه های دیررس: شامل نشانه های مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شوند.

شیوه نگهداری و مصرف قارچ

  • در هنگام خرید قارچ دقت کنید که بافت آن سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و بدون لکه و سطح کلاهک لیز و چسبناک نباشد.
  • اگر تیغه‌ های زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه کهنگی آن است.
  • از خرید قارچ‌ های تغییر رنگ داده، صدمه دیده، ترک‌ دار و دارای لکه خودداری کنید.
  • تا حد امکان، سعی کنید قارچ را به اندازه مصرف روزانه تهیه کنید.در غیر اینصورت، می‌ توانید حداکثر تا مدت یک هفته در کیسه کاغذی و قفسه پایین یخچال نگهداری کنید.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها