خواص درمانی دانه چیا | مضرات دانه چیا | نحوه مصرف دانه چیا
۶ مورد از مهم ترین فواید درمانی دانه چیا برای سلامت بدن + عوارض مصرف
دانه چیا از خوراکی های مغذی با فیبر زیاد به حساب می آید. درباره فواید و طریقه استفاده آن در این مطلب توضیح دادیم.
دانه چیا از مواد خوراکی است که اکثرا با آن و خواص درمانی بی نظیرش آشنایی ندارند. دانه چیا می تواند برای درمان انواع بیماری ها مانند قند خون و یا قلب کمک کننده باشد. برای اینکه درباره خواص درمانی دانه چیا و نحوه استفاده آن بیشتر بدانید در ادامه با ما همراه باشید.
دانه چیا چیست؟
دانه چیا سرشار از کربوهیدرات است و هنگامی که با مایعات ترکیب شود، منبسط شده و حالتی شبیه به ژلهای غلیط پیدا میکند. همچنین دانه چیا منبعی غنی از فیبر، پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی است و آنتی اکسیدان بالایی دارند. همه این موارد باعث میشود که دانه چیا فواید زیادی برای سلامتی بدن ازجمله کاهش التهاب، بهبود هضم و بهبود سلامت قلب داشته باشد.
فواید دانه چیا
کاهش التهاب: دانه چیا حاوی مقادیر قابل توجهی آنتیاکسیدان است که میتواند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو و کاهش التهاب بدن مؤثر باشد.
بهبود در عملکرد گوارش: دانه چیا با مقدار زیادی فیبر محلول همراه است که به بهبود عملکرد رودهها و پیشگیری از مشکلات مربوط به گوارش مانند یبوست کمک میکند.
کاهش خطر بیماریهای قلبی: مصرف دانه چیا به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و تثبیت سطح کلسترول خوب (HDL) کمک میکند که این موضوع میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
کنترل قند خون: به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بسیار زیاد، دانه چیا میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کند و در کنترل دیابت نوع 2 تاثیر زیادی داشته باشد.
کاهش وزن: چربیهای امگا-3 موجود در دانه چیا به حفظ اسیری طولانی مدت کمک میکنند. درنتیجه این امر، مصرف دانه چیا، وزن شما را در محدوده مناسب نگه داشته و حتی باعث کاهش وزن نیز میشود.
مفید برای سلامت استخوان: دانه چیا حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، فسفر و منیزیم بوده که در سلامت استخوانها تاثیر زیادی دارد.
نحوه مصرف دانه چیا
دانه چیا را به عنوان افزودنی به شربت و اسموتی ها و یا سالاد می توانید اضافه کنید تا از خواص آن برای سلامت بدن بهره مند شوید. چند مورد از بهترین ترکیبات با دانه چیا:
-
اضافه کردن دانه چیا به اسموتیها
-
ترکیب چیا با بلغور جو دوسر
-
اضافه کردن به سالاد
-
ترکسی دانه چیا با سس سالاد
-
ترکیب با ماست
-
اضافه کردن به سوپ
-
ترکیب دانه چیا با خمیر کلوچه
-
ریختن روی نان خانگی
-
استفاده از دانه چیا به جای تخم مرغ در غذاها
-
پودینگ چیا
عوارض مصرف زیاد دانه چیا
مصرف بیش از اندازه دانه چیا، ممکن است به مشکلات گوارشی همچون اسهال مبتلا شوید. همچنین میتواند خطر ابتلا به بدخیمی پروستات را بیشتر کند. علاوه بر آن، مصرف زیاد دانه چیا میتواند بهجای کاهش وزن، به افزایش وزن منجر شود که یکی از عوارض دانه چیا به دلیل وجود چربی بالا در این دانههای مغذی است.