سوء مزاج کبد گرم

علائم کبد گرم | درمان سوء مزاج کبد گرم

همه چیز درباره کبد گرم و راهکارهای درمانی آن از نظر پزشکان طب سنتی

A
۰

سوء مزاج کبد گرم با اختلالات تنفسی و یبوست همراه است که در این صورت حرارت کبد بالا رفته و ممکن است دیگر اعضا را درگیر کند. در ادامه درباره این مشکل و راهکارهای درمانی آن می خوانید

سوء مزاج کبد گرم در اثر گرمی زیاد کبد به وجود آمده که علائم هشداردهنده زیادی دارد. در صورت بروز این مشکل ممکن است شما زردی بدن، اسهال و یا خشکی زبان را تجربه کنید که در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید اما می توانید با دمنوش هایی مانند گل سرخ و یا ترکیباتی مانند کاهو و سکنجبین آن را درمان کنید. اینفوگیاهی بهترین راهکار های درمانی کبد گرم را توضیح می دهد.

سوء مزاج گرم کبد چیست؟

 عوامل متنوعی مانند: دیابت، خستگی، ضعف در بدن، استفاده زیاد از غذاهای پرچرب و شیرین، با عجله غذاخوردن، مصرف آب و نوشیدنی در کنار غذا یا بلافاصله بعد از آن، مصرف دخانیات مخصوصا قلیان، مواد غذایی با طبع گرم در وعده ناهار، نبود تحرک کافی در ابتلا به سوء مزاج کبد موثرند. این عارضه در فصل بهار در سنین میانسالی بیشتر رخ می‌دهد.

رگ هایی که از کبد خارج می شوند را آورده می گویند، هرگاه که مزاج کبد گرم باشد، رگهای آورده،گشاد هستند و کبد صفرای زیادی تولید می کند و خون و همه اندام های تن نیز گرم هستند. کبد گرم در سال های کهولت سن، تولید سودا می کند و بر پهلوی راست سمت شکم موی بیشتری می روید.

ممکن است کبد سوء مزاج گرم و خشک پیدا کند که در این حالت، موهای شکم بسیار زیاد هستند،خون بسیار غلیظ است و کم و نسبت تولید صفرا در آن بالاست و در پیری سودایی می شود و رگ های خروجی گشاد هستند و سفت و همه اندام ها نیز به همین شکل هستند.

یا اینکه سوء مزاج گرم و تر عارض شده باشد. این گونه افراد نسبت به دیگر افراد خون بدن آن ها زیادتر است و کم مویی نسبت به مزاج سرد خشک کمتر استو یعنی بدن نسبت به مزاج سرد و خشک پر موتر است، و رگ ها غلیظ و همه اندام ها گرم و نرم هستند و کیموس های بد زیاد تولید می کند و بیماری بیشر است و هرگاه گرمی بر تری بیشتر باشد، کیموس های بد کمتر هستند.

بیشتر بخوانید:نسخه طب سنتی برای پاکسازی بدن در مزاج های مختلف

علائم سوء مزاج گرم کبد

  •     اشتهای کم.

  •     یبوست (سفتی و خشکی مدفوع).

  •     ادرار پررنگ یا مایل به سرخی.

  •     تشنگی زیاد.

  •     تلخی دهان.

  •     خشکی زبان.

  •     نبض سریع.

  •     گرمی پوست محل کبد (زیر دنده های راست).

  •     بروز جوش وخارش در بدن مخصوصا در ناحیه صورت.

  •     داغی یا تب بدن.

  •     سوزش ادرار.

  •     سنگینی و کوفتگی اعضا.

  •     شیرینی یا شوری دهان.

  •     اختلالات تنفسی و خفگی.

  •     زردی رنگ بدن یا چهره.

  •     بالا رفتن آنزیم‌های کبدی در آزمایش ها.

  •     قی یا اسهال زرد.

بیشتر بخوانید:می دونستی اوضاع زبان خبر از مزاج بدنت میده؟

راه های رفع سوء مزاج گرم کبد

  • در تمامی درمان های طب سنتی قدم اول اصلاح سبک زندگیست. چه بسا بیماری هایی که با همین اصلاح سبک زندگی درمان می شوند و نیازی به دارو درمانی ندارند.

  •     از مصرف غذاهایی مانند سس، فست فود، سوسیس، کالباس، پفک، سیر و پیاز سرخ شده، تخم مرغ سفت پز یا شل پز، شیرینی‌های ویترینی قنادی‌ها، غذاهای فریز شده، ادویه جات با هورمون‌های غیراستاندارد و مرغ و ماهی‌های پرورشی پرهیز کنید.

  •     مصرف میوه هایی مانند هندوانه، انگور ترش و شیرین، انار، مرکبات بخصوص لیمو شیرین و لیمو ترش تازه، توت فرنگی، هویج، خیار، زرشک، شاتوت، آب خیار و آب سیب.

  •     مصرف غذاهایی مانند آش، آبگوشت، خوراک کدو، خوراک به، قیمه، قورمه سبزی، هفته‎ ای یکبار سوپ جو به همراه آلو بخارا و سوپ گشنیز با آلوی بخارا یا تمر هندی یا انار یا غوره

  •     مصرف سبزی جات و صیفی جات مانند سالاد ( کاهو، خیار، هویج، جوانه‎ ها )، آب کدو، آب کرفس، آب گشنیز، آب خیار، آب خرفه، آب اسفرزه و چغندر پخته.

  •     2 تا 3 قاشق عسل بصورت شربت عسل، روغن زیتون ،عناب، بارهنگ و خاکشیر استفاده نمایید.

  •     استفاده از گوشت ماهی کپور یا سفید و ماهی‌ های ریز که در سرکه خوابانده و سپس پخته شوند.

  •     پرهیز از حمام های گرم.

  •     پرهیز از فعالیت های بسیار سنگین.

  •     خنک کردن کبد با آب کاسنی و سکنجبین و انار میخوش(ترش و شیرین).

  •     به صورت موضعی از سدر و ماست استفاده نمایید.

  •     ضمادهای خنک مثل عصاره کدو و خیار روی کبد قرار دادن.

  •     کاهو و سکنجبین.

  •     مصرف دوغ ترش، ماست گاوی.

  •     مصرف مخلوط 2 قاشق عسل، بارهنگ، عناب و خاکشیر.

  •     تمام بدن را با سدر و گل ختمی در حمام بپوشانید و پس از نیم ساعت بشویید .

  •     مصرف غذاهایی که با زرشک، تمرهندی، ریواس، ماش و اسفناج درست می شوند.

  •     خون‌گیری به روش حجامت یا زالو و فصد در کنار سایر داروها می تواند موثر باشد.

  •     تکه هایی از ریشه خشک شده قاصدک و باباآدم را درون شیشه ای روی میز قرار دهد و هر زمان که به یاد  آورد یک تکه از آن را بجوید.

  •     دمنوش گل سرخ با خاصیت خنک کنندگی و سم زدایی، کبد را پاکسازی کرده و باعث رفع مشکل کبد گرم می شود.

  •     اگر این سوء مزاج ساده باشد، خنک کردن به تنهایی کفایت می‌کند، اما اگر ماده و خلطی از عوامل این سوء مزاج باشد ضروریست براساس نوع ماده اقدام به پاکسازی شود.

  •     چنانچه در غلبه دم توصیه به حجامت شده و با مصرف هلیله پخته و دمنوش فلوس و امثال آن (خیسانده تمر هندی، آلو، ترنجبین + شکرسرخ) به پاکسازی گوارش نیز بپردازند.

  •     برای درمان سوء مزاج گرم کبد مصرف کاسنی با گشنیز و کاسنی با سرکه و زرشک و تمر هندی یا زرشک و تمر هندی و کرفس بسیار مفید است. ترکیب عرق کاسنی و شاتره و مصرف آن نیز مفید است.

  •     آلوئه ورا نیز به عنوان یک گیاه خنک کننده می تواند گرمای کبد را رفع کرده و همچنین یبوستی که در گرم شدن کبد نقش دارد را برطرف کند.

  •     رب انار را با آبغوره مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا یک جوش کوچک بخورد، سپس آن را در یخچال نگه داری نمایید و هر شب یک ساعت قبل از خواب 3 الی 4 قاشق میل نمایید.

  •     در سوء مزاج با ماده صفراوی نیز تدابیر حدودا به همین صورت است. در خنک کردن کبد از کاسنی و سکنجبین و هرچه خنک کننده و رطوبت بخش جگر است مانند خرفه، کدو، خیار، جو… استفاده می‌شود.

  •     در یک و نیم لیوان آب جوش سه قاشق غذاخوری ترنجبین بریزید و این مخلوط را صاف کرده و یک مثقال مغز فلوس پودر شده به آن بیافزایید و هر روز صبح ناشتا میل کنید.

  •     مقدار مساوی از عناب و زرشک مخلوط کرده و بکوبید و 2 قاشق غذاخوری از آن را هر شب در مقداری آب خیس کرده و تا صبح صبر کنید و صبح ناشتا آب آن را میل کنید. خوردن هر روز جوشانده صاف کرده عناب به تنهایی نیز درمان‌ کننده است.

  •     ترکیب ۳۵ عدد آلوبخارا، ۳ مثقال گل بنفشه، ۵ مثقال تمبرهندی، ۲ مثقال گل سرخ با آب و نوشیدن آن ۲ بار در روز در درمان زودهنگام این بیماری تأثیر زیادی دارد.

  •     مقدار مساوی از سنا، گل سرخ، افسنتین، تخم خیار، زرشک آبی، تخم کاهو و تخم کاسنی را نیم کوب کنید . سپس هر روز سه مرتبه ، در یک و نیم لیوان آب یک قاشق غذاخوری از آن را ریخته و بجوشانید تا یک لیوان باقی بماند، مخلوط را صاف کنید و میل کنید. بهتر است همراه این دارو مقداری آلوی بخارا و تمر هندی و یا عناب مصرف کنید.

  •     تخم گشنیز و تخم کاسنی و تخم خیار و تخم خرفه را بجوشانید و عصاره آن را بگیرید و روزی یک تا چند فنجان بنوشید.

  •     یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک استکان سرکه و کمی آب گرم مخلوط کنید و هر روز به تدریج میل نمایید.

  •     ازمصرف گوشت چون موجب یبوست است پرهیز شود. سیاهی رنگ مدفوع در این سوء مزاج نشانه عفونت کبد است.

  •     کاسنی به ویژه ریشه کاسنی که به دوست کبد معروف است، شاه‌تره، سکنجبین‌های خنک، زالزالک، خارخاسک، عناب، ترشک، سماق، عرق نسترن، بیدمشک برای افراد با مزاج گرم توصیه می‌شود.

  •     50 گرم سنا و گل سرخ را با 25 گرم‌ گل ختمی، افسنتین، تخم کتان، ترنجبین ترکیب و نیمکوب کنید. در یک و نیم لیوان آب ، یک قاشق غذاخوری از دارو را بریزید و بجوشانید تا یک لیوان بماند. سپس آن را صاف و شیرین،کرده و هر بعد از ظهر میل نمایید و تا اسهال ملایمی برقرار شود.

  •     در صورت بروز آفت و خشکی دهان در اثر ایجاد اختلالات کبدی مصرف گل بنفشه به عنوان دمنوش و مزه مزه کردن رب انار و بیرون ریختن آن بعد از چند دقیقه روشی مفید در بهبود این بیماری کبدی است.

منبع: طبایع
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها