خصوصیات مزاج بلغمی | افراد بلغمی چه بخورند

مزاج بلغمی یا سرد و تر چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

A
۰

افراد بلغمی مزاج در سرما بسیار احساس ناراحتی می‌ کنند و در گرما نیز به عرق سرد دچار می‌ شوند. توصیه می شود این افراد سبزیجات مصرف کنند. تمامی ویژگی های افراد بلغمی مزاج را در ادامه بخوانید.

بلغمی مزاج ها یک دسته از طبع های چهارگانه را فرا می گیرند. این افراد بدن سرد و مرطوبی داشته و اغلب آرام و با طمانینه کارها را پیش می برند. آروغ زدن و ترش کردن برای این افراد به وفور رخ می دهد. بهتر است این افراد سبزیجات و دانه هایی مانند گردو را بیشتر مصرف کنند. در ادامه از خصوصیات بلغمی مزاج ها بیشتر می خوانید.

بلغم چیست؟

بلغم در تمام بدن پراکنده است، ولی معدن بلغم معده است!. اگر حرارت کافی در معده نباشد یا غذایی نا مناسب مصرف شود به تدریج قوه هاضمه ضعیف شده و بلغم بسیار زیادی تولید می‌ شود. به ویژه اگر خوردنی‌ های سرد و تر و یا فصل زمستان باشد و تحرک کمتر انجام گیرد باعث تجمع بلغم و تولید بیماری می‌ شود. بلغم موجب سستی و رخوت است، در صورت نیاز بدن به غذا با تأثیر از حرارت موجود در بدن بلغم ذخیره شده به غذا و خون تبدیل می‌ شود.

مشخصات افراد بلغمی

الف: خصوصیات جسمی: این افراد چاق و پر چربی هستند. پوست سفید و موهای کم پشت دارند. تشنه نمی‌ شوند و دهان مرطوبی دارند. زیاد می خوابند. تمایل به مصرف گرمی‌ ها مثل شیرینی و ادویه دارند و تمایل به خوردن سردی‌ ها از جمله ترشی از خود نشان نمی‌ دهند. فصل زمستان برای بلغمی مزاج‌ ها فصل بدی می‌ باشد.

ب: خصوصیات روانی: این افراد کم انرژی و کند هستند. معمولاً صبور و آرام هستند و کمتر عصبانی می ‎شوند.

بیشتر بخوانید:از کجا بفهمم طبع بدنم چیه؟

علائم غلبه غیرطبیعی بلغم

  • سفیدی رنگ صورت و موی سر

  • ریزش مو زودتر از زمان مقرر

  • زبان باردار و مرطوب و سفید

  • آروغ زدن

  • ترش کردن

  • جاری شدن آب دهان

  • میل زیاد به خواب

  • بیماری پیش از حد (به ویژه سرماخوردگی)

  • به وجود آمدن لک سفید در پوست ( پیسی )

  • کوفتگی بدن

  • تمایل کم به آب و ترشی

  • تمایل به شیرینی و گرمی

  • شکم بزرگ

  • نفخ معده

  • ناسازگاری با غذاهای سرد

  • قولنج ( درد کمر و گردن و شانه ها )

  • لک های قهوه ای در چشم

بیشتر بخوانید:موثر ترین داروهای گیاهی خانگی برای درمان بلغم

غذا هایی که مزاج بلغمی را اصلاح می‌ کنند

  • انگور

  • خرما

  • ترب

  • نعنا

  • سیر و پیاز

  • سبزیجات ( کرفس - نعناع - ریحان - جعفری - ترخون - مرزه )

  • فندق

  • گردو

  • بادام

  • کلم، مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم.

غذاهایی که مزاج بلغمی را اصلاح می‌کنند

طرز تهیه شربت سکنجبین برای افراد بلغمی مزاج

دو لیوان عرق کاسنی را با یک لیوان سرکه طبیعی انگور خانگی مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم بگذارید، وقتی که به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید. پس از سرد شدن، یک لیوان عسل به آن اضافه کرده و حل کنید. در زمان مصرف یک سوم لیوان شربت سکنجبین و بقیه دیگر را از آب پر کنید و روزی یک لیوان با معده خالی میل کنید. مطلب مهم آخر این که همیشه، عسل را زمانی به مایع اضافه کنید که تقریباً سرد شده باشد و دیگر این که مقدار آن را کم یا زیاد نکنید چون برای کسی که گوارش سرد دارد اگر عسل آن کمتر از حد معمول باشد فرد دچار سردی می‌ شود. لذا توصیه می‌ شود که طبق دستورالعمل عمل کنید.

بیشتر بخوانید:بلغمی مزاج ها؛ با این دمنوش ها لاغر شوید!

توصیه‌ هایی به بلغمی مزاج‌ ها

  • خوردن آب یخ برای این افراد مضر است و کبد چرب ایجاد می‌ کند، لذا است که همواره از آب شیر (تصیفه شده) استفاده شود چون آب یخ موجب افزایش سودای بدن می‌ شود.

  • بهتر است افراد بلغمی به جای چای، از نوشیدنی‌ های گرمی‌ بخش، مثل دم کرده‌ ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنند.

  • افراد بلغمی مزاج باید از مواد بلغم زا که برایشان مضر است پرهیز نمایند، مواد تولید کننده بلغم (مثل ماست، شیر، سرشیر، خامه، شیرینی و آب یخ) همچنین تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای مضر می‌ شود.

  • حمام بعد از غذا نیز تولید بلغم ناسالم می‌ کند.

  • خوردن هرگونه نوشیدنی، حتی آب معمولی، همراه با غذا باعث فساد معده و در نتیجه موجب بیماری‌ های گوارشی می‌ شود.

  • افراد بلغمی مزاج بهتر است همراه غذا، ادویه‌ های سرد، هل، آبغوره و آبلیمو مصرف کنند.

  • مصرف میوه‌ جات شیرین و رسیده برای بلغمی مزاج‌ ها مؤثر است.

  • خوب است افراد بلغمی اگر در بین وعده‌ های غذایی احساس گرسنگی کردند مقداری میوه یا سالاد میل کنند.

  • توصیه دیگر این که افراد بلغمی مزاج باید روزانه ۴۵ دقیقه ورزش‌ های سبک از جمله، یوگا را انجام دهند.

  • خوب است افراد بلغمی مزاج یک روز در میان به حمام بروند.

  • توصیه می‌ شود هنگام خوردن برنج، از ادویه‌ جاتی مانند هل، دارچین ، زیره‌ی ساییده و… استفاده کنند.

  • از هوا، محیط و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب افزایش سردی و تری می‌ شوند پرهیز نمایند.

  • از عطرها استفاده کنند و اسپند دود کردن را فراموش نکنند زیرا کورتکس بویایی ارتباطات گسترده‌ ای با سایر قسمت‌ های مغز دارد و بوی خوش، عملکرد های مغزی را افزایش می‌ دهد.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها