اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
خواص خیار

خیار و خواص آن

15 آذر 1400
در صیفی جات, میوه ها
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
0
A A
0
116
بازدید
  • بررسی خیار از نظر گیاهشناسی
  • طبع و مزاج خیار
  • مواد موجود در 100 گرم خیار
  • ترکیبات شیمیایی خیار
  • فواید و خواص خیار
  • موارد منع مصرف خیار
  • شیوه مصرف خیار

بررسی خیار از نظر گیاه شناسی

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح، مصریان قدیم از آن استفاده می کردند. ایالت فلوریدا مهم ترین تولیدکننده‌ی خیار در آمریکاست و حدود یک سوم خیار کل آمریکا را تولید می‌کند. خیار گیاهی است علفی و یک ساله که دارای ساقه‌ی خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است. برگ‌های آن بزرگ، پیچک‌دار و دارای زاویه و دندانه است. گل‌های آن زردرنگ است که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. میوه‌ی آن سبزرنگ است و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد.

طبع و مزاج خیار

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.

مواد موجود در 100 گرم خیار

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرممواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی15 کیلوکالریسدیم2 میلی‌گرم
چربی تام0/11 گرمپتاسیم147 میلی‌گرم
پروتئین0/65 گرمکلسیم16 میلی‌گرم
کربوهیدرات3/6 گرممس0/041 میلی‌گرم
فیبر غذایی0/5گرممنیزیم13 میلی‌گرم
قند1/6 گرممنگنز0/079 میلی‌گرم
فولات7 میکروگرمویتامین A105 واحد
ویتامین E0/03 میلی‌گرمویتامین K16 میکروگرم

ترکیبات شیمیایی خیار

خیار دارای ساپونین و آنزیم‌های مختلفی مانند پروتئولی‌تیک، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف می‌باشد.

فواید و خواص خیار

  1. خیار حل کننده‌ی اورات‌ها و اسید اوریک است، بنابراین مرض نقرس را درمان می‌کند.
  2. خیار ادرارآور است.
  3. خیار خون را تصفیه کرده فشار خون بالا را تنظیم می‌کند.
  4. سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا را خارج می‌سازد.
  5. تخم خیار اثر ضد کرم دارد.
  6. عضله قلب را تقویت می‌کند.
  7. اگر خیار را روی پوست بگذارید، خارش را از بین می‌برد.
  8. تخم خیار برای کبد متورم فواید زیادی دارد.
  9. بوییدن خیار لرزش اندام‌ها را تخفیف داده و برای درمان سر درد مؤثر است.
  10. خیار به علت دارا بودن یک ماده قوی ارتجاعی، عضلات را زیاد می‌کند.
  11. برای برطرف کردن سوختگی و ناراحتی‌‌های پوستی مؤثر است.
  12. خیار ملین است.
  13. تخم خیار ادرارآور و همچنین پاک کننده‌ی بدن از سموم است.
  14. خیار عطش را فرو می‌نشاند.
  15. خیار برای معده‌های گرم و درد مثانه مفید است.
  16. خیار باعث رشد مو می‌گردد.
  17. برای تب‌های صفراوی و سرطان مفید است.
  18. مالیدن آب خیار روی گزیدگی نیش زنبور بسیار مفید است.
  19. تخم خیار خنک کننده و مقوی است.
  20. مصرف موضعی خیار پف کردگی پلک را برطرف می‌کند و پوست را صاف و روشن می‌کند.

موارد منع مصرف خیار

  1. اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده‌روی کنند، زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد.
  2. کسانی که اسهال دارند از خوردن خیار خودداری کنند.
  3. خیار برای اشخاص سرد مزاج و اطفال کوچک مضر است.

شیوه مصرف خیار

  • برای رفع اسهال خونی بچه‌ها، خیار سبز و نارس را با شکر بپزید و به بیمار بدهید.
  • برای از بین بردن کک و مک و لکه‌های رنگی روی پوست، خیار را حلقه حلقه کنید و در ظرفی که دارای شیر است، خیس نمایید و پس از حدود یک ساعت پنبه‌ای را به این شیر آغشته و صورت را با آن تمیز کنید.
  • اگر می‌خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید، یک خیار معمولی را با دو لیوان آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود، سپس آن را صاف کنید و بگذارید سرد شود. بعد پنجاه گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب و با این آب مخلوط کنید و به هم بزنید و با پارچه صاف کنید. به محلول صاف شده دویست و پنجاه گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملاً به هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
  • کسانی که نمی‌توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.
  • توصیه می‌شود افرادی که زود سردی می‌کنند، بعد از خوردن خیار حتماً یک عدد خرما میل کنند.
  • برای بسته شدن منافذ پوست، تخم خیار، تخم کدو و تخم خربزه را آسیاب کرده، سپس یک قاشق در شیر حل نموده ، به صورت ماسک روی پوست خود بگذارید.
  • اگر تخم خیار را بکوبید و در مقداری آب رقیق نمایید و بنوشید اثری آرام بخش و خواب آور دارد.

نوشته‌های مرتبط

سیر و خواص آن
سبزیجات

سیر و خواص آن

22 خرداد 1401
98
شاه توت
میوه ها

شاه توت و خواص آن

28 اردیبهشت 1401
102
خواص تمشک
میوه ها

تمشک و خواص آن

24 اردیبهشت 1401
99
آلو و خواص آن
میوه ها

آلو و خواص آن

17 اردیبهشت 1401
106
نوشته بعدی
ذرت

ذرت و خواص آن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • پنیر گیاهی

    پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • مضرات گوشت خواری

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • جوشانده های گیاهی؛ درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • بروکلی، سبزی ضد سرطان

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • رزماری و خواص آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0

دسته‌ها

  • اخبار (40)
  • بارداری (1)
  • داروهای گیاهی (1)
  • دانستنی های سلامت (3)
  • دسته‌بندی نشده (1)
  • رژیم غذایی (9)
  • سبزیجات (31)
  • صیفی جات (18)
  • طبع و مزاج (3)
  • کودکان (1)
  • گیاه خواری و خام خواری (26)
  • گیاهان دارویی (34)
  • مراقبت های پوست و مو (28)
  • میوه ها (40)
  • نوشیدنی ها (1)
  • ویتامین ها و مواد معدنی (14)
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود