اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
  • سایر موضوعات

    بارداری

    کودکان

    دانستنی های سلامت

    روغن گیاهی

    عرقیات گیاهی

    دانه ها

    ویتامین ها و مواد معدنی

    داروهای گیاهی

    خشکبار

    ادویه جات

    طب سنتی

    طبع و مزاج

    بیماری ها

    نوشیدنی ها

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
  • سایر موضوعات

    بارداری

    کودکان

    دانستنی های سلامت

    روغن گیاهی

    عرقیات گیاهی

    دانه ها

    ویتامین ها و مواد معدنی

    داروهای گیاهی

    خشکبار

    ادویه جات

    طب سنتی

    طبع و مزاج

    بیماری ها

    نوشیدنی ها

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
خواص نارنگی

نارنگی و خواص آن

28 اسفند 1401
در میوه ها
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
0
A A
0
152
بازدید
  • تاریخچه‌ نارنگی
  • ترکیبات شیمیایی نارنگی
  • طبع و مزاج نارنگی
  • در هر ۱۰۰ گرم نارنگی بدون پوست مواد زیر وجود دارد
  • خواص نارنگی
  • آیا مصرف بیش از حد نارنگی مضر است؟

نارنگی از جمله میوه‌ های خوشمزه و پرطرفدار پاییزی است. میوه نارنگی و پوست آن خواص و فواید درمانی فراوانی دارد. نارنگی برای بهبود سلامت قلب، تنظیم فشارخون، بهبود خلق و خو، تقویت سیستم ایمنی، سلامت دستگاه گوارش، سلامت مو، ضد عفونی کننده، جلوگیری از دیابت و بسیاری دیگر از بیماری ها مفید و مناسب است. در این مقاله نگاه مختصری به خواص نارنگی می اندازیم.

تاریخچه‌ نارنگی

نارنگی، میوه‌ ای از نوع مرکبات است، میوه نارنگی کوچک‌ تر از نارنج، خوش طعم و شیرین می‌ باشد و رسیده آن پوستی لطیف و نرم دارد که به آسانی از قسمت خوراکی میوه جدا می‌ شود. درخت نارنگی به وسیله کاشتن تخم به وجود می‌ آید و به درخت نارنج نیز پیوند زده می شود. نارنگی مزه‌ ترش و شیرین تری دارد. نارنگی از آسیا می آید و به طور خاص از چین و هندوچین، که محل اصلی پرورش آن بود.

میوه نارنگی درختی دارد کوچک و پر شاخه و پر بار، برگ‌ هایش باریک است و میوه آن کوچک تر از پرتقال، پوست میوه آن نارنجی مایل به قرمز و طعم آن شیرین است. درختچه نارنگی در شمال و جنوب ایران کاشته می‌ شود. نارنگی میوه‌ ای سرشار از ویتامین C است. این میوه همچنین یکی از بهترین منابع برای بتا کریپتوزانتین است.

ترکیبات شیمیایی نارنگی

نارنگی میوه‌ ای کم کالری است و دارای ویتامین‌ های A و B1 و B2 و C و پروتئین، چربی، قند، و همچنین حاوی مقدار زیادی فسفر و کلسیم می‌ باشد. و علاوه بر عناصر مفید ذکر شده  شامل مقداری شبه کلر و برم نیز می‌ باشد. و نسبت به پرتقال املاح کمتری دارد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ ماده غذایی مفید برای افزایش سطح انرژی

طبع و مزاج نارنگی

طبع نارنگی سرد و تر است. نارنگی، نسبت به پرتقال رطوبت بیشتری دارد، اما اگر نارنگی شیرین باشد، سردی آن کمتر بوده و طبع معتدل و مرطوبی خواهد داشت. به همین دلیل برای اغلب افراد با طبع خشک، بسیار نافع بوده و مشکلات ناشی از خشکی زیاد را برطرف خواهد کرد

در هر ۱۰۰ گرم نارنگی بدون پوست مواد زیر وجود دارد

11.6گرمهیدرات‌های کربن87 گرمآب
40 میلی‌گرمکلسیم0.4 گرمخاکستر
0.4 میلی‌گرمآهن18 میلی‌گرمفسفر
126 میلی‌گرمپتاسیم2 میلی‌گرمسدیم
0.02میلی‌گرمرایبو فلاوین0.06میلی‌گرمتیامین
46  کالریانرژی غذایی0.1میلی‌گرمنیاسین

خواص نارنگی

1. نارنگی بخاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌ هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.

2. نارنگی مقدار زیادی منیزیم دارد و در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است. نارنگی مسکن اعصاب است و از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌ کند.

3. نارنگی می‌ تواند به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌ های آزاد در بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ یا سایر بیماری‌ های التهابی، کمک کند.

4. پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علائم دیگر سندروم سوخت وساز محافظت می‌ کند.

5.  آنتی‌اکسیدان‌ های موجود در نارنگی خواص ضد سرطانی دارند. ویتامین C موجود در آن می‌ تواند از رشد و گسترش تومور جلوگیری کند و باعث بهبود زخم پس از جراحی شود. این ویتامین همچنین اثر شیمی درمانی را افزایش می‌ دهد و در عین حال از سمیت آن می‌ کاهد.

6. پوست این میوه برای درمان افسردگی، استرس‌ های عاطفی و ناراحتی‌ های مربوط به خواب و گوارش مفید است.

7.  پوست نارنگی به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند. هسپریدین ماده‌ موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول‌ ها و بافت‌ ها دارد و مانع از پیری و سرطان می‌ شود. پوست آن را برای مصرف خشک کنید، به شکل پودر درآورده و با انواع غذا ها استفاده کنید.

8. این میوه خون را تصفیه و زیاد می‌ کند.

9. مفرح قلب و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ می باشد.

10. نارنگی ادرار آور است و ازین طریق سموم بدن را دفع می‌ کند.

11. کارکرد قلب را بعلت داشتن ویتامین C تنظیم می‌ کند. تقویت کننده‌ سیستم ایمنی بدن است.

12. هم ملین و هم قابض است. یعنی هم برای یبوست و هم برای اسهال مفید می‌ باشد، مقوی معده و درمان و رفع کننده تهوع است.

13. نارنگی، چسبندگی خون را که باعث تصلب شرايين، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین است را معالجه می کند‌.

14. پوست نارنگی را بصورت بمالید کک و مک صورت را به مرور برطرف می‌ سازد‌.

بیشتر بخوانید: رژیم گیاهخواری برای پیشگیری از سرطان سینه

آیا مصرف بیش از حد نارنگی مضر است؟

برای بزرگسالان سالم، هیچ محدودیتی بر مقدار میوه‌ا ی که مصرف می‌ کنند وجود ندارد. اما اگر بیش از اندازه مصرف شود، میزان بالای فیبر آن می‌ تواند بر گوارش اثر گذاشته و منجر به درد های شکمی شود. برخی از افراد هم ممکن است به مرکبات حساسیت داشته باشند. آلرژی به مرکباتی همچون نارنگی می‌ تواند با عوارضی همچون سوزن سوزن شدن، خارش، قرمزی، تورم یا حتی سوزش پوست شود. برخی دیگر نیز دچار مشکلات تنفسی می شوند

تگ‌ها: خاصیت های نارنگیخواص نارنگیطبع و مزاج نارنگیمضرات نارنگیمیوه های انرژی زانارنگیویتامین C

نوشته‌های مرتبط

درمان گرمازدگی با میوه ها
سبزیجات

رفع گرمازدگی با انواع میوه ها و سبزیجات | درمان گرمازدگی

8 خرداد 1402
128
عناب
خشکبار

مزایای مصرف عناب

7 خرداد 1402
891
طالبی و خواص آن
صیفی جات

طالبی و خواص آن

6 خرداد 1402
532
لاغری
رژیم غذایی

چه میوه هایی بیشترین تاثیر را در لاغری دارند؟

5 خرداد 1402
673
نوشته بعدی
منیزیم

مواد غذایی حاوی منیزیم کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • درمان ریزش مو با جوشانده های گیاهی

    جوشانده های گیاهی، درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • خواص دارویی و درمانی زردچوبه

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • با شوینده های طبیعی از ریزش مو در امان باشید

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • همه آنچه که باید درباره ویتامین A بدانید!

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0

آخرین مقالات

  • رشد سریع مو با روغن گیاهی رزماری
  • رفع گرمازدگی با انواع میوه ها و سبزیجات | درمان گرمازدگی
  • رژیم غذایی مفید در بارداری
  • مزایای مصرف عناب
  • 20 ماده غذایی سرشار از ویتامین C
  • تاثیرات قند های طبیعی و مصنوعی در بدن
  • طالبی و خواص آن
  • خواص خوراکی ماش | تهیه جوانه ماش
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود