رژیم گولو | خواص رژیم گولو | مضرات رژیم گولو
با رژیم گولو؛ سالم و سریع فقط تو ۳ ماه وزن کم کن! | معرفی رژیم کاهش وزن گولو
رژیم گولو نوعی برنامه غذایی کوتاه مدت است با مدیریت انسولین کمک به کاهش وزن می کند. در ادامه با این برنامه غذایی، فواید و مضرات رژیم گولو بیشتر آشنا می شوید.
رژیم گولو در واقع نوعی برنامه غذایی برای کاهش وزن سریع میان ۳ تا ۱ ماه می باشد که با کاهش میزان انسولین کمک به لاغر شدن می کند. در این برنامه غذایی شما مجاز به مصرف مقادیر دلخواه کربوهیدارت و پروتئین بوده فقط باید این موارد را با سبزیجات زیاد مصرف کنید. در ادامه با رژیم غذایی گولو و اصول آن بیشتر آشنا می شوید.
رژیم گولو چیست؟
رژیم GOLO یک برنامه غذایی کوتاه مدت محبوب برای کاهش وزن است که طرفداران آن ادعا میکنند از طریق مدیریت انسولین به کاهش وزن کمک میکند. رژیم گولو مثل بسیاری از رژیمهای غذایی برنامه پیچیدهای برای تغذیه روزانه ندارد و در دستورالعملها تلاش شده با انعطاف پذیری بالا پیروی از آن ساده کنند.
این برنامه غذایی ۹۰ روزه تلاش میکند از طریق تغذیه سالم تعادل را به هورمونهای بدن باز گرداند و متابولیسم بدن را ترمیم کند. اصول این برنامه غذایی شامل محدود کردن کالری دریافتی، کوچک کردن وعدههای غذایی، حذف مواد غذایی فرآوری شده است که باید با ورزش منظم به ویژه حرکتهای هوازی همراه باشد.
بیشتر بخوانید:راز خوش اندامی بازیگران کره ای با این رژیم غذایی
رژیم گولو چگونه عمل میکند؟
این رژیم غذایی از طرفدارانش میخواهد که سخت گیری در تغذیه را متوقف کنند و در عوض درخواست میکند که روی تنظیم انسولین خون خود تمرکز کنند. این رژیم بر خلاف بسیاری از برنامههای غذایی روی شمارش کالری دریافتی روزانه تاکید ویژهای ندارد.
در این برنامه غذایی مصرف برخی مواد غذایی توصیه شده و لیستی هم از غذاهای ممنوعه وجود دارد که در اغلب رژیمهای از این دست دیده میشوند. در رژیم گولو دریافت روزانه ۱۳۰۰ تا ۱۸۰۰ کالری در سه وعده غذایی مجاز شمرده شده و درحالی که همه طرفداران آن دستورالعمل غذایی یکسانی دارند اما توصیه میکند افراد بر اساس جنسیت، سن، وزن فعلی و سطح فعالیت خود میزان کالری دریافتی را مشخص کنند.
در دستور العملهای غذایی این رژیم افراد تشویق میشوند که از تمامی گروههای غذایی مثل میوه، سبزیجات، گوشت، تخم مرغ و غلات استفاده کنند. مصرف شکر و غذاهای فرآوری شده هم در این رژیم ممنوع است. انجام حداقل ۱۵ دقیقه حرکات ورزشی روزانه هم در این برنامه غذایی توصیه شده.
خوردن کدام مواد غذایی در رژیم گولو مجاز است؟
استفاده از کلیه مواد مغذی مفید مثل پروتئین، کربوهیدرات و چربیها در این رژیم غذایی مجاز است که باید همراه با سبزیجات فراوان مصرف شوند. در اینجا به صورت جداگانه به لیست مواد غذایی مجاز در این رژیم اشاره میکنیم.
چربیهای سالم
-
دانه و روغن شاهدانه
-
بذر کتان و روغن کتان
-
روغن زیتون
-
روغن نارگیل
-
گردو
-
انواع بادام
پروتئینهای مجاز
-
سینه مرغ
-
استیک راسته
-
برشهای بدون چربی گوشت گوسفند
-
ماهی سفید
-
کربوهیدراتهای مفید
بیشتر بخوانید:مثل انسان های غارنشین غذا بخور و لاغر شو!
غلات کامل
-
بلغور جو دوسر
-
سیب زمینی شیرین
-
سیب زمینی سفید
-
برنج قهوهای
-
مصرف برنج قهوای
سبزیجات و میوههای توصیه شده
-
تمشک
-
بلوبری
-
سبزیجات
-
کلم بروکلی
-
کدو سبز
-
مارچوبه
در رژیم گولو مصرف کدام مواد غذایی ممنوع است؟
درست مثل اغلب رژیمهای غذایی در دستورالعملهای تغذیه گولو استفاده از غذاهای فرآوری شده و شیرینیهای مصنوعی ممنوع شده است. این رژیم به طرفدارانش توصیه میکند تا حد امکان از غذاهای خانگی استفاده کنند.
مواد غذایی ممنوع که توصیه شده در این رژیم نباید مصرف شوند عبارتند از:
-
گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس، هات داگ، گوشت دودی
-
آردهای تصفیه شده و مواد غذایی تهیه شده از آن مانند نان سفید
-
جایگزینهای گوشتی گیاهی
-
چیپس، کراکر
-
قندها و شیرین کنندهها غیرطبیعی
-
جوش شیرین
-
قهوه شیرین و هر نوشیدنیهای ترکیب شده با قند
-
نوشیدنیهای انرژی زای ورزشی
-
کیک، کلوچه و آب نبات
بیشتر بخوانید:فقط یک هفته رژیم بگیر و لاغر شو!
فواید رژیم گولو برای سلامتی کدام است؟
رژیم غذایی گولو ممکن است باعث ایجاد عادات سالم زندگی در افراد شود که پس از پایان برنامه غذایی هم ادامه داشته باشد. با این وجود فواید رژیم غذایی از یک فرد به فرد دیگر ممکن است متفاوت باشد.
قطعا توصیههای اصلی این رژیم که تاکید بر مصرف غذاهای مفید، چربیهای سالم و تشویق به ورزش است همگی برای سلامت انسان مفید هستند و نتایج تحقیقات مختلف این امر را به اثبات رسانده است.
کنترل قند خون برای همه افراد به ویژه مبتلایان بیماری دیابت مفید است به همین دلیل احتمالا این برنامه غذایی به سلامت عمومی بدن کمک میکند. انعطاف پذیری این برنامه غذایی از نقاط قوت دیگر آن است که به افراد با شرایط مختلف اجازه میدهد بدون دغدغه از آن پیروی کنند.
خطرات رژیم گولو چه چیزهایی میتواند باشد؟
هیچ خطر جدی با رعایت این برنامه غذایی افراد عادی را تهدید نمیکند اما ممکن است برخی خطرات برای مبتلایان به دیابت داشته باشد به همین منظور باید با احتیاط بیشتری و زیر نظر پزشک از این برنامه غذایی پیروی کنند.
بزرگترین مشکل این رژیم غذایی آن است که شواهد علمی و تحقیقاتی کافی برای تایید اثر بخشی آن وجود ندارد و هیچ متخصصی نمیتواند کاهش وزن با این رژیم را صد درصد تایید کند. مشخص نیست که پس از پایان رژیم آیا وزن فرد ثابت میماند یا اینکه اضافه وزن او مجدد باز خواهد گشت.
استفاده خود سرانه از مکملهای غذایی و خود درمانی در این رژیم هم بسیار خطرناک است و ممکن است برای افراد عوارضی را به همراه داشته باشد.