سیب و خواص آن

A
۰

سیب قرمز و زرد میوه‌ای با طبع گرم و تر است و نوشیدن آب سیب داروی مؤثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

سیب با نام علمی Malus domestica در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می‌ شود. سیب میوه‌ ای است که می‌ توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه‌ مردم دنیا آن را می‌ شناسند. در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگل‌ های شمال وجود دارد. بلندی درخت سیب تا ده متر و قطر تنه‌ اش گاهی به دو متر می‌ رسد. عده‌ ای عقیده دارند که این میوه از ابتدای خلقت بشر وجود داشته است. این میوه انواع مختلفی دارد. نوع وحشی آن کوچک و پرورش یافته‌ آن درشت و آبدار می‌ باشد. این میوه ترش و یا شیرین است. درخت آن در مناطق کوهستانی و معتدل به خوبی رشد می‌ کند.

طبع و مزاج

طبع سیب‌ های قرمز و زرد گرم و‌ تر است. این گرمی و تری هر چه رسیده باشد بیشتر می‌ شود. اما هر چه این میوه نارس‌ تر باشد یا سیب سبز باشد (سیب ترش) طبعش سرد و خشک‌ تر می‌ شود و خوردنش به سرد مزاجان توصیه نمی‌ شود.

موادی که در یک سیب متوسط وجود دارد، به شرح زیر است:

آهن 1/2 میلی‌ گرم ویتامین A 360 واحد
انرژی 258 کالری ویتامین B1 0/15 میلی‌ گرم
پروتئین 1/2 گرم ویتامین B2 0/08 میلی‌ گرم
چربی 1/6 گرم ویتامین B3 0/1 میلی‌ گرم
مواد نشاسته ای 59/6 گرم ویتامین C 18 میلی‌ گرم
کلسیم 24 میلی‌گرم فسفر 10 میلی‌ گرم

خواص

  1. قلیایی و تمیز کننده‌ بدن است و به علت دارا بودن پکتین زیاد، آب اضافی بدن را خارج می‌ سازد.
  2. سیب را می‌ توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان به کار برد. بدین منظور آن را باید رنده کرد و استفاده نمود.
  3. این میوه را می‌ توان پخت که برای آنهایی که روده‌ تنبل دارند، بسیار مفید است. برای پختن سیب آن را تکه تکه کنید و با آب روی آتش ملایم بپزید، البته حتما از ظرف لعابی یا تفلان استفاده کنید، زیرا به این طریق پکتین و ویتامین‌ های آن حفظ می‌ شود.
  4. شربت آن بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می‌ باشد. برای تهیه‌ شربت سیب یک کیلو سیب را بشویید، با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید، سپس آن را با پارچه‌ نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید، سپس آن را از روی آتش بردارید. روزی سه تا چهار فنجان از این شربت را بنوشید.
  5. مقدار آهن این میوه زیاد نیست ولی این خاصیت را دارد که بدن را قادر می‌ سازد تا آهن موجود در غذاهای دیگر را جذب کند.
  6. دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم آن به بدن کمک می‌ کند غذاهای دیگر را نیز جذب کند.
  7. پنجاه درصد بیشتر از پرتقال ویتامین A دارد و همان طور که می‌ دانید ویتامین A ضد سرماخوردگی است و همچنین برای رشد و نمو بدن و سلامت چشم و جلوگیری از شب کوری بسیار مؤثر است.
  8. خوردن سیب یبوست را برطرف می‌ کند و برای خستگی مفرط مفید است.
  9. جوشانده‌ پوست درخت آن درمان تب‌ های توبه‌ ای، تب مالاریا و تب‌ های صفراوی است.
  10. دم کرده‌ برگ درخت آن ادرار آور و درمان کننده‌ التهاب کلیه و مثانه می‌ باشد.
  11. سیب پخته ملین است و همچنین برای رفع بی خوابی داروی مؤثری است.
  12. مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌ شود، بنابراین خـوردن آن درمان کننده‌ نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین است.
  13. نوشیدن آب این میوه داروی مؤثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
  14. در شرایطی که بدن اسیدی شده است، مانند اختلالات کبدی و کیسه‌ صفرا، بیماری‌ های اعصاب، ناراحتی‌ های پوستی، نقرس و رماتیسم خـوردن این میوه بسیار مفید است.
  15. تقویت کننده‌ کبد و اشتها آور است.
  16. برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است. حتی بوییدن سیب نیز این خاصیت را دارد.
  17. پخته آن تقویت کننده‌ معده و کبد و دفع کننده‌ سودا و سموم بدن است
  18. حرارت را از بدن خارج می‌ سازد.
  19. این میوه را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید، درد چشم را برطرف می‌ کند.
  20. این میوه را در خمیر بپیچید و روی آتش کباب کنید، داروی مؤثری در رفع اسهال خونی، سل، تنگی نفس و لاغری می‌ باشد.
  21. جوشانده‌ پوست سیب درمان کننده‌ درد مفاصل، رماتیسم، نقرس و ناراحتی‌ های کلیه است. همچنین این جوشانده دستگاه هاضمه را قوی می‌ کند.
  22. کلسترول خون را پایین می‌ آورد، کسانی که کلسترول بالایی دارند، حتماً باید روزانه دو یا سه سیب بخورند.
  23. خوردن این میوه حتی برای کسانی که بیماری قند دارند، مفید است، زیرا قند خون را بالا نمی‌ برد.
  24. خوردن آن فشارخون را پایین می‌ آورد. حتی بوییدن سیب باعث پایین آمدن فشار خون می‌ شود.
  25. کسانی که می‌ خواهند لاغر شوند، حتماً باید این میوه را با پوست بخورند، زیرا ثابت شده است که شخص پس از خوردن آن با پوست احساس سیری می‌ کند، به دلیل اینکه سیب قند خون را تا مدتی ثابت نگه می‌ دارد.
  26. عصاره‌ این میوه ویروس‌ ها را از بین می‌ برد. کسانی که بیشتر سیب می‌ خورند کمتر به سرماخوردگی و بیماری‌ های تنفسی مبتلا می‌ شوند.
  27. داروی ضد سرطان است.
  28. دم کرده‌ گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.
  29. داروی خوبی برای درمان زخم می‌ باشد. بدین منظور آن را رنده کنید و روی زخم بگذارید.
  30. بهترین دارو برای سوء هاضمه است، زیرا دارای مقدار زیادی پکتین می‌ باشد.
  31. پوست آن را مانند چای دم کنید و بیاشامید. این چایی بهترین دارو برای کلیه است.
  32. آب آن برای زیبایی پوست مفید است، به خصوص برای از بین بردن چین و چروک صورت بسیار مؤثر است.

شیوه نگهداری و مصرف سیب

  • سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدار زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد سیب‌ هـایی که در بازار های داخـل ایـران بفـروش می‌رسد روی آن دارای یک لایه چربی بـرای حفاظت آن می‌ باشد بنابراین حتما این سیب‌ ها را بدقت بشویید. آنهایی که دارای معده ضعیف هستند بایـد سیب را بسیار نازک پوست بگیرند که پکتین‌ ها و ویتامین‌ های آن از بین نرود.
  • به منظور بهره‌ مندی بهینه از مواد مغذی سیب، آن را پوست نکنده مصرف کنید و آب آن را هم به طور کامل یعنی با پوست و هسته بگیرید.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها