راه حل هایی برای درمان دل پیچه

A
۰

درمان دل پیچه با راهکارهای ساده خانگی قابل انجام است ولی در خیلی از مواقع بعضی از راهکارهای خانگی تاثیری ندارند.

درمان دل پیچه با راهکارهای ساده خانگی قابل انجام است ولی در خیلی از مواقع بعضی از راهکارهای خانگی تاثیری ندارند. به همین دلیل باید به علت بروز دل پیچه توجه داشت. دل پیچه دردی ناگهانی، کنترل نشده و سفت در عضلات شکم است که بسیاری اوقات منشا اصلی آن مشخص نیست، اغلب اوقات، دل پیچه جدی نیست و نیازی به تشخیص یا درمان پزشکی ندارد؛ اما در صورتی که این عارضه مدام اتفاق بیفتد باید توسط پزشک بررسی شود.

دل پیچه چیست؟

دل پیچه ممکن است در هرکدام از نواحی شکم تا پایین دنده‌ ها و لگن بصورت دردی رونده و جاری احساس شود. در بعضی موارد درد شکم جدی است و باید با برخی آزمایشها توسط پزشک، بررسی شود، اکثر افراد در بیشتر مواقع از درد شکم بعنوان درد معده، گرفتگی معده یا دل پیچه یاد می‌ کنند. درد یا ناراحتی در شکم طیفی از خفیف تا شدید را در برمی‌ گیرد و در بسیاری مواقع بصورت ناگهانی و به‌ یکباره بروز می‌ کند.

علائم دل پیچه چیست؟

برخی از علائم رایج دل پیچه عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • درد در شکم
  • احساس خفگی
  • دفع گاز یا آروغ زدن
  • احساس سوزش در معده
  • کاهش اشتها
  • اسهال مرتبط با آن
  • سکسکه یا سرفه
  • بوی بد دهان

درمان دل پیچه با راهکارهای سریع خانگی

معمولا برای خیلی از افراد دل پیچه بعد از غذا خوردن ایجاد می‌ شود. این احساس درد گاهی ممکن است با اسهال همراه باشد یا اینکه با یبوست ایجاد شود. علل متعددی مانند عدم تحمل گلوتن، قاعدگی، بیماری‌ های مزمن دستگاه گوارشی و… سبب می‌ شود که معده دچار مشکلاتی همچون دل پیچه شود. اما راهکارهای متعددی برای کنترل آن وجود دارد

استفاده زیاد از آب

در صورتی که عفونت گوارشی یا مسمومیت غذایی وجود داشته باشد، بهترین کار نوشیدن مایعات بیشتر است. آب و مایعات دستگاه گوارش سموم را از بدن شما دفع خواهد کرد. همچنین هضم غذا نیز با نوشیدن آب کافی آسان‌ تر خواهد شد.

کمپرس گرم

یکی از راهکارهای خیلی ساده اما موثر برای درمان دل پیچه، استفاده از کمپرس گرم است. این کار را می‌ توانید به کمک یک پد گرم، یا یک بطری یا کیسه آب گرم انجام دهید.

درمان دل پیچه با عسل

برای درمان می‌ توانید یک قاشق چای‌ خوری عسل را با یک قاشق غذاخوری سرکه سیب به یک لیوان آب گرم اضافه کنید؛ سپس هم بزنید تا عسل به‌ خوبی حل شود. سپس این محلول را با وعده‌ های غذایی خود بنوشید. این روش را تا زمانی که دل‌ پیچه‌ برطرف شود انجام دهید.

خوردن انجیر

انجیر یک داروی گیاهی برای درمان دل پیچه و اسهال است و بعنوان ملین برای کاهش یبوست و تشویق حرکات سالم روده عمل می‌ کند. انجیر همچنین حاوی ‌ترکیباتی است که در درمان دل پیچه نقش دارند.

انجیر

پوره سیب تازه

می‌ توانید از سیب پخته شده و رنده شده پوره‌ ای تهیه کنید تا به درمان دل پیچه بپردازید.سیب سرشار از برخی از انواع فیبر مانند پکتین است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌ کند.

درمان خانگی دل پیچه با آب برنج

آب برنج یکی از داروهای موثر در درمان اسهال است. برای استفاده از این روش باید به این صورت عمل کنید. ۱ فنجان برنج و ۲ فنجان آب را حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که آب کدر رنگ شود بجوشانید. برنج را صاف کرده و آب آن را برای مصرف نگه دارید.

آب برنج نه تنها مایعات مورد نیاز بدن شما را برای جلوگیری از کم آبی تامین می‌ کند، بلکه مدت زمان اسهال شما را نیز کاهش می‌ دهد. آب برنج دارای اثر چسبندگی در دستگاه گوارش است که باعث می‌ شود مدفوع سفت تر و حجیم‌ تر شود و در درمان خانگی دل پیچه بسیار موثر است.

برگ ریحان

ریحان حاوی موادی است که موجب کاهش گاز معده خواهد شد و به همین دلیل در درمان دل پیچه مفید به نظر می‌ رسد. برگهای ریحان حاوی سطوح بالایی از اسید لینولئیک هستند که خواص ضد التهابی فوق‌ العاده‌ای دارند.

ریحان

مصرف موز

موز سرشار از پتاسیم است. این ماده معدنی به رفع حالت تهوع و اسهال کمک می‌ کند. از این میوه برای جایگزین کردن پتاسیم از دست رفته بدن و بهبود دل پیچه می‌ توان کمک گرفت.

مصرف زیره سبز

از دیگر درمانهای خانگی دل پیچه می‌ توانیم به زیره سبزاشاره کنیم، زیره سبز می تواند سوء هاضمه، التهابات روده را کاهش دهد. اگر دل پیچه دارید یک قاشق زیره سبز را به غذای خود اضافه کنید یا جوشانده آن را مصرف نمایید.

ماساژ برای درمان دل پیچه

در صورتی که دل پیچه ناشی از وجود گاز و اسپاسم در دستگاه گوارش ایجاد شود، بهترین راهکار ماساژ دادن و گرم کردن شکم است. برای اینکه وضعیت بهبود یابد باید چند دقیقه شکم را ماساژ داد. به ویژه برای کودکان، این روش چاره ساز خواهد بود.

استفاده از نان تست

وقتی ناراحتی گوارشی ایجاد می‌ شود، بهتراست کمی مصرف فیبر را کاهش داد. به همین دلیل برای مصرف نان بهتر است از نان تست سفید استفاده کرد. البته غلات غنی از فیبر گزینه‌ های بهتری برای افرادی که از سلامت گوارش برخوردارند، محسوب می‌ شود. ولی در صورتی که مشکلات گوارشی وجود داشته باشد، بهتر است نوع سفید تصفیه شده را به کار برد.

مصرف ریشه زنجبیل

از گذشته تا به حال، از زنجبیل به عنوان راهکار درمانی برای خیلی از مشکلات گوارشی کمک می‌ گیرند. زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی است که به رفع خیلی از مشکلات گوارشی و درمان دل پیچه کمک می‌ کند. برای این منظور بهتر است از زنجبیل در تهیه دمنوش استفاده کنید.

زنجبیل

نوشیدن آب آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا می تواند به کم شدن اسید معده و دفع مدفوع کمک شایانی بکند و التهابات روده را نیز تسکین می دهد. اگر چهار هفته مداوم به آن را به مصرف برسانید به مشکلات گوارشی خود و دل پیچه های حاصل از آن کمک کرده اید .

استفاده از انواع دمنوش برای رفع دل پیچه

از انواع داروی گیاهی برای درمان دل پیچه و اسهال می‌ت وان استفاده کرد. از بهترین این دمنوش‌ های گیاهی می‌ توان موارد زیر را نام برد:

  • دمنوش بابونه دمنوش زنجبیل؛ بهترین درمان خانگی دل پیچه در بارداری

زنان باردار برای رفع حالت تهوع ناشی از بارداری از زنجبیل استفاده می‌ کنند. زنجبیل برای رفع دل پیچه نیز بسیار موثر است. با مصرف دمنوش زنجبیل در بارداری می‌ توان با یک تیر دو نشان (تهوع و دل پیچه) را از بین برد.

  • چای سبز؛ بهترین راه برای درمان خانگی تهوع و دل پیچه

چای سبز دمنوشی عالی برای درمان خانگی تهوع و همچنین دل پیچه است. این دمنوش یا چای برای سلامتی سیستم گوارشی بسیار مناسب است. به همین علت توصیه می‌ شود که در رژیم غذایی خود حتما این دمنوش را جای دهید.

چای سبز
  • نعناع؛ درمان خانگی دل پیچه و اسهال بزرگسالان

نعناع گیاهی عالی برای رفع دل درد، دل پیچه و نفخ معده است. این گیاه به صورت عرق، قرص، آبنبات و نمونه‌ های دیگر خوراکی در دسترس است و کمک شایانی در رفع این ناراحتی گوارشی دارد.

  • رازیانه

رازیانه یکی دیگر از گیاهان است که برای رفع دل پیچه بسیار عالی است. به همین دلیل مردان و زنان برای رفع دل درد و دل پیچه خود از این گیاه استفاده می‌ کنند.

  • دمنوش لیمو؛ درمان خانگی دل درد مردان و زنان

لیمو میوه‌ ای عالی برای مشکلات مختلف است و یکی از آنها دل درد و دل پیچه است. به همین دلیل توصیه می‌ شود که در رژیم غذایی خود حتما از لیمو استفاده کنید.

راهکارهایی برای جلوگیری از دل پیچه

از غذاهای تند یا چرب پرهیز کنید: یک رژیم غذایی ملایم که از غذاهایی مانند موز، برنج، سس سیب، کراکر یا سیب‌ زمینی پخته تشکیل‌ شده است ممکن است حالت تهوع و دل پیچه را تسکین دهد و یک درمان خانگی دل پیچه مناسب باشد.

پروتئین را به وعده‌ های غذایی خود اضافه کنید: وعده‌ های غذایی غنی از پروتئین ممکن است بهتر از وعده‌ های غذایی حاوی چربی یا کربوهیدرات با حالت تهوع و دل پیچه مقابله کنند.

از وعده‌ های غذایی بزرگ اجتناب کنید: انتخاب وعده‌ های غذایی کوچکتر و مکرر در زمانی که احساس تهوع دارید به کاهش علائم شما کمک می‌ کند.

بعد از غذا در حالت ایستاده بمانید: برخی از افراد اگر در عرض ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از غذا دراز بکشند، احتمال رفلاکس یا حالت تهوع و در نتیجه دل پیچه بیشتری دارند.

از نوشیدن همراه با وعده‌ های غذایی خودداری کنید: نوشیدن مایعات همراه با غذا ممکن است احساس سیری را افزایش دهد که ممکن است منجر به دل پیچه در برخی افراد شود.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها