اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
  • سایر موضوعات

    بارداری

    کودکان

    دانستنی های سلامت

    روغن گیاهی

    عرقیات گیاهی

    دانه ها

    ویتامین ها و مواد معدنی

    داروهای گیاهی

    خشکبار

    ادویه جات

    طب سنتی

    طبع و مزاج

    بیماری ها

    نوشیدنی ها

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
  • سایر موضوعات

    بارداری

    کودکان

    دانستنی های سلامت

    روغن گیاهی

    عرقیات گیاهی

    دانه ها

    ویتامین ها و مواد معدنی

    داروهای گیاهی

    خشکبار

    ادویه جات

    طب سنتی

    طبع و مزاج

    بیماری ها

    نوشیدنی ها

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
فواید کرفس

کرفس و خواص آن

15 بهمن 1401
در سبزیجات
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
0
A A
0
517
بازدید
  • طبع و مزاج کرفس
  • ارزش و مواد و محتویات 100 گرم کرفس
  • خواص کرفس
  • موارد منع مصرف کرفس

کرفس یک گیاه دو ساله و متعلق به خانواده‌ ی چتریان است. این گیاه دارای ساقه و برگ می باشد و به عنوان ادویه در خیلی از مواد غذایی استفاده می شود. کرفس به رنگ های سبز روشن یا سبز تیره وجود دارد. این گیاه دارای گلبرگ های سفید هستند که دانه های آن قهوه ای روشن می باشد. رایحه کرفس تند و دلپذیر است. نوعی از کرفس که امروزه مصرف می‌ شود از گونه‌ ی وحشی آن متمایز شده و منشأ اصلی آن نواحی مدیترانه از شمال آفریقا و جنوب اروپا می‌ باشد. کرفس دارای کالری کمی می باشد و می توان از این گیاه در رژیم غذایی کاهش وزن استفاده نمود. برای جلوگیری از بیماری های قلبی توصیه شده است و دارای ویتامین و مواد معدنی بسیاری است.

طبع و مزاج

طبع آن گرم و خشک است.

بیشتر بخوانید: بهتر است سبزیجات را پخته مصرف کنیم یا خام؟

ارزش و مواد و محتویات 100 گرم کرفس

انرژی (کالری): ١٦ کیلوکالریکلسیم٤٠ میلی گرم
چربی تام17. 0 گرمفسفر٢٤ میلی گرم
پروتئین69. 0 گرمآهن20. 0 میلی گرم
کربوهیدرات9. 2 گرممس035. 0 میلی گرم
قند83. 1 گرممنیزیم11 میلی گرم
فیبر غذایی6. 1 گرممنگنز103. 0 میلی گرم
سدیم۸۰ میلی گرمفولات36 ميكروگرم
پتاسیم٢٦٠ میلی گرمویتامین B6074. 0 میلی گرم
ویتامین C1. 3 میلی گرمویتامین A449 واحد
ویتامین K2. 29 میکروگرم  

خواص کرفس

  1. سرشار از ویتامین K و منبع خوبی برای ويتامین C، پتاسیم، فولات، فیبرغذایی، مولیبدون و منگنز است.
  2. کرفس پخته، درمان کننده سوء هاضمه و نفخ معده و روده و سکسکه است.
  3. نوشیدن دم کرده‌ ی تخم این گیاه به جای چای به لاغری کمک می‌ کند.
  4. دم کرده برگ، تخم یا جوشانده راه کرفس، کلیه را فعال نموده و بر حجم ادرار افزوده، دفع کننده سنگ کلیه و مثانه است.
  5. کاهش دهنده اسید اوریک و درمان کننده نقرس، آلبومینوری و اختلالات مثانه و مجاری ادرار است.
  6. دم کرده تخم آن، آب زیادی بدن را دفع می‌ کند.
  7. دم کرده ریشه کرفس تقویت کننده کبد و درمان کننده یرقان و نارسایی‌ های کبدی است.
  8. دم کرده یا جوشانده تخم، ریشه و برگ کرفس، اعصاب را تقویت و اختلالات عصبی را تسکین می‌ دهد.
  9. تقویت کننده دستگاه تنفس است.
  10. دم کرده یا جوشانده برگ کرفس، سینه درد، سرفه‌ های مزمن، گرفتگی صدا، تنگی نفس، زکام، گریپ و سرماخوردگی را درمان می‌ نماید.
  11. خاصیت نیرو دهنده، باد شکن، مقوی معده، مدر و صفرا بر دارد.
  12. برای درمان دستگاه هاضمه، رفع نفخ روده‌ ها، رفع سکسکه، آسم، تقویت اعضا و بیماری نقرس، یکی از سبزیجات مفید است.
  13. این گیاه منبع غنی ویتامین C می‌ باشد که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. ویتامین C به کاهش علایم سرماخوردگی کمک می‌ نماید.
  14. دارای ترکیبات فعالی به نام فتالیدها است که این ترکیبات موجب شل نمودن عضلات پیرامون سرخ رگ‌ ها می‌ شوند و در گشاد شدن رگ‌ ها و به دنبال آن کاهش فشارخون نقش دارند. همچنین این ترکیبات موجب کاهش هورمون‌ های استرسی می‌ شوند که این هورمون‌ ها نیز در انقباض رگ‌ ها و کاهش فشارخون مؤثر هستند.
  15. کرفس منبع خوب پتاسیم و کلسیم می باشد که این مواد معدنی نیز در کاهش فشارخون موثرند.
  16. عصاره‌ ی این گیاه برای تمیز کردن مواد زائدی که در نسوج بدن متراکم و انباشته می‌ شود و باعث آرتریت، دیابت (مرض قند)، بیماری کرونری و سیاه رگ‌ های واریسی و سنگ‌ های کلیه و غیره می‌ گردد بسیار مفید است.
  17. نقش دیگر ویتامین C کاهش شدت وضعیت‌ های التهابی مانند آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید می‌ باشد. ویتامین C از آسیب رادیکال‌ های آزاد جلوگیری می‌ نماید. رادیکال‌ های آزاد موجب اکسید شدن کلسترول می‌ شوند که نتیجه‌ ی آن تولید پلاک می‌ باشند این وضعیت موجب بروز حملات قلبی و سکته می‌ شود.
  18. کرفس به عنوان گیاهی که حاوی سدیم بالا می‌ باشد شناخته شده است و سدیم موجب افزایش فشارخون می‌ شود. یک فنجان پر از کرفس دارای ۱۰۰ میلی گرم سدیم است که این مقدار سدیم در ۲ ساقه کامل از کرفس وجود دارد. در صورتی که نیاز روزانه به سدیم ۲۴۰۰ میلی گرم می‌ باشد که این مقدار سدیم در ۴۸ ساقه کرفس وجود دارد.
  19. گیاه کرفس حاوی ترکیباتی به نام کومارین می‌ باشد که از آسیب رادیکال‌ های آزاد به سلول‌ ها جلوگیری می‌ نماید، بنابراین موتاسیون را کاهش می‌ دهند. موتاسیون موجب بروز سرطان می‌

بیشتر بخوانید: بهترین منابع کلسیم گیاهی کدامند؟

موارد منع مصرف کرفس

  • کرفس یکی از ۱۲ گیاهانی است که تجمع سموم نباتی در آن نسبتا بالا است و افراد حساس به این مسئله بهتر است از انواع ارگانیک آن استفاده کنند. هر یک ساقه متوسط کرفس حدودا ۳۵ میلی گرم سدیم دارد و افرادی که محدودیت مصرف نمک دارند باید این مقدار را در محاسبات خود منظور نمایند.
  • تخم کرفس برای افرادی که ناراحتی ریه دارند مضر است. مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و نیروی جنسی مضر است.
  • مصرف زیاد آن در زنان باردار باعث آسیب جنین می‌ شود.
تگ‌ها: خواص کرفسطبع کرفسکرفسموارد منع مصرف کرفسنحوه مصرف کرفس

نوشته‌های مرتبط

لوبیا سبز
سبزیجات

لوبیا سبز، قرص آهن طبیعی و قاتل کم خونی

2 تیر 1402
122
خواص پیازچه
سبزیجات

9 خاصیتی از پیازچه که نمی دانید!

30 خرداد 1402
994
ترب
سبزیجات

انواع ترب و خواص آن

25 خرداد 1402
296
فواید پونه
سبزیجات

پونه و خواص آن

24 خرداد 1402
332
نوشته بعدی
روغن کرچک

روغن کرچک معجزه ای برای سلامتی، پوست و زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • درمان ریزش مو با جوشانده های گیاهی

    جوشانده های گیاهی، درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  •  روش های استفاده از شنبلیله برای پرپشت شدن موها

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • خواص دارویی و درمانی زردچوبه

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • با شوینده های طبیعی از ریزش مو در امان باشید

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0

آخرین مقالات

  • بهترین مسکن های گیاهی برای تسکین درد
  • بیماری های ناشی از کمبود ویتامین های مختلف
  • درمان های طبیعی و گیاهی برص یا پیسی
  • بهترین فواید انبه برای بانوان
  • اقدامات لازم برای ورود به گیاهخواری کدام است؟
  • آیا انگور برای سلامت شما مفید است؟
  • روش های طبیعی برای درمان کم خونی
  • 17خاصیت مهم انگور که بهتر است همه بدانند
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود