درمان گیاهی عرق سوز بدن | درمان سنتی عرق سوز

عرق سوز شدن بدن + علت و درمان خانگی

A
۰

عرق‌ سوز شدن یک مشکل بسیار رایج پوستی است که بدون شک شما هم به آن دچار شده‌ اید. جهت درمان عرق سوز شدن بدن بدون دارو، این مطلب را بخوانید.

عرق‌ سوز شدن یک مشکل بسیار رایج پوستی، با یک دلیل ساده و چندین راه‌ حل برای درمان. مشکلی که بدون شک شما نیز چندین بار در شرایط مختلف به آن دچار شده‌ اید. عرق سوز شدن یکی از رایج ‌ترین مشکلاتی است که با شروع گرمای تابستان بسیاری از افراد به آن دچار می ‌شوند. معمولاً روش‌ های درمان خانگی عرق سوز شدن می ‌تواند به این افراد کمک کند تا در این فصل مشکلات کمتری را تجربه کنند و کمتر دچار درد و سوزش شوند.

عرق سوز شدن چیست؟

باید بدانید که تعریق نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارد. عرق کردن منجر به دفع بسیاری از مواد مضر و ضایعات از بدن می ‌شود و از آن در برابر عفونت‌ ها، مواد شیمیایی و اشعه فرابنفش مراقبت می‌ کند. علت تعرق در هوای گرم این است که دمای بدن کنترل شود.

غده ‌های تعرق در نواحی مختلف بدن مثل زیر بغل در درم یا لایه‌ های عمیق ‌تر پوستی قرار دارند. زمانی که شخص عرق می ‌کند این قطرات از طریق مجراهای مخصوصی به خارج از پوست راه پیدا می ‌کنند.

این بیماری به علت تجمع قطرات عرق در لایه‌ های زیرین پوست رخ می ‌دهد. نتیجه این اتفاق منجر به ساییدگی چند لایه پوستی با یکدیگر می ‌شود و شخص احساس سوزش یا خارش پیدا می ‌کند. این عارضه قرمزی و التهاباتی روی پوست بر جای می‌ گذارد.

علت عرق سوز شدن چیست؟

عرق سوز شدن معمولاً به دلیل تعریق زیاد و مسدود شدن منافذ عرق در پوست ایجاد می ‌شود. معمولاً افرادی که در مناطق گرم و مرطوب زندگی می ‌کنند، بیشتر با این مشکل روبرو می ‌شوند. از طرف دیگر پوشیدن لباس زیاد و ضخیم در فصل گرما به خصوص برای نوزادان نیز موجب ایجاد جوش ‌هایی ریز روی پوست می ‌شود.

اگر هوا گرم نیست و فعالیت سنگین ندارید، موارد زیر می ‌توانند از دیگر دلایل بروز این مشکل باشند:

  • مصرف داروهای کنترل بارداری
  • مصرف داروهای هورمونی
  • یائسگی
  • دیابت
  • کمبود قند خون
  • پرکاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم
  • مصرف داروهای ضد افسردگی
  • مصرف داروهای میگرن
  • مصرف دیافروتیک‌ها
  • اضطراب و استرس
  • داشتن سابقه هیپرهیدروز
  • ممکن است این مشکل ارثی باشد.

روش های خانگی درمان عرق‌ سوز شدن

به طور کلی عرق سوز شدن مشکل جدی محسوب نمی ‌شود و بعد از چند روز خود به خود برطرف خواهد شد. اما به هر حال کمک گرفتن از درمان‌ های خانگی موجب تسکین خارش و خنک شدن پوست می ‌شود و مشکل را سریعتر رفع می‌ کند. در ادامه می ‌توانید با چند درمان عرق سوختگی در خانه آشنا شوید.

کمپرس با آب سرد یا قطعات یخ

خنک کردن پوست آسیب دیده از عرق‌ سوز اولین روش برای درمان خارش و سوزش آن است. بنابراین بهترین کار این است که یا دوش آب سرد بگیرید یا روی ناحیه عرق‌ سوز شده، کیسه آب سرد بگذارید.

تمیز کردن پوست با محلول جوش شیرین

یکی از خواص جوش شیرین، لایه ‌برداری سطحی پوست است. برای باز کردن مجاری مسدود شده روی پوست کافی است یک قاشق چای خوری از جوش شیرین را در یک فنجان آب سرد حل کنید. سپس با یک پارچه نخی تمیز این محلول را روی نواحی عرق‌ سوز شده بمالید.

اجازه دهید پارچه آغشته به آب و جوش شیرین به مدت 5 تا 10 دقیقه روی پوست بماند. این شیوه یکی از بهترین شیوه ‌های درمان عرق ‌سوز برای نوزادان است.

مالیدن ژل آلوئه ورا روی نواحی عرق‌ سوز شده

آلوئه ورا گیاهی با خواص فوق‌العاده برای پوست است و در بیشتر لوسیون‌ ها و لوازم بهداشتی از آن استفاده می‌ شود. ژل این گیاه التهابات و خارش‌ های پوستی را تا حد زیادی کاهش می‌ دهد.

برای درمان عرق سوز شدن با آلوئه ورا باید ژل درون آن را با کمک چاقو از پوسته سبز رنگ برگ جدا کنید. ژل به دست آمده را درون مخلوط کن بریزید تا حالتی مایع داشته باشد. پس از آماده سازی، این ژل را به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.

در حمام جو دوسر را امتحان کنید

یک روش کاربردی برای درمان خانگی عرق سوز شدن استفاده از بلغور جو دوسر است. جو دوسر دارای آنتی اکسیدان‌ هایی قوی است و از همین رو برای رفع مشکلات پوستی بسیار مفید است. ترکیبات موجود در جو دوسر به از بین بردن التهاب پوست و خارش کمک زیادی می ‌کند.

از چوب صندل استفاده کنید

چوب صندل دارای خواص ضد درد و ضد التهابی است. برای تسکین علائم عرق سوز شدن می‌ توانید مقداری پودر چوب صندل را با آب ترکیب کنید و خمیر ایجاد شده را روی پوست قرار دهید. بهتر است قبل از این کار ابتدا مقداری از آن را روی پوست امتحان کنید و در صورتی که پوست حساسیت نشان نداد، روی نواحی آسیب دیده بگذارید.

استفاده از برش خیار روی پوست

می‌ توانید از برش‌ های نازک یا رنده شده این میوه برای رفع علائم عرق سوزی بهره ببرید. خیار به تنهایی باعث خنکی و حفظ رطوبت پوست می‌ شود و در کاهش خارش موثر است. خیارهای خرد شده را با آب سرد و آب لیمو ترکیب کنید و آن‌ را روزانه ۳ بار به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه آسیب‌ دیده قرار دهید.

نشاسته ذرت را امتحان کنید

نشاسته ذرت درست مثل جوش شیرین به باز شدن منافذ پوست و همچنین تسکین علائم ناشی از عرق سوز شدن کمک می‌ کند. برای این کار باید ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با مقداری آب ترکیب کنید و تا حالت خمیری پیدا کند. سپس این خمیر را روی پوست آسیب دیده بگذارید تا خشک شود.

استفاده از گلاب

گلاب به متعادل شدن PH پوست کمک می‌ کند. می‌ توانید آب و گلاب را به نسبت مساوی با یکدیگر ترکیب کرده و کمی عسل به آن بیفزایید. سپس این ترکیب را در قالب یخ ریخته و در فریزر بگذارید. پس از منجمد شدن، قالب یخ را در دستمال نخی تمیز بپیچید و روی ناحیه عرق‌ سوز شده بگذارید.

گیاه نعناع

گیاه نعناع، سال‌ هاست که در ایران برای امراض مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرد. توجه کنید که نعناع نیز مانند آب لیمو به خنک‌سازی بدن از درون بدن بسیار کمک می‌ کند و به همین دلیل نیز می‌ توانید با استفاده از شربت و دمنوش نعناع، جلوی گسترش عرق سوز در بدن خود را بگیرید.

نعناع

استفاده از سیب زمینی روی پوست

استفاده از سیب زمینی می‌ تواند به خنک شدن پوست کمک کند. یک روش مؤثر خانگی در درمان عرق سوز شدن قرار دادن برش‌ های سیب زمینی روی پوست است. سیب زمینی نه تنها به رفع التهاب پوست کمک می‌ کند، بلکه می‌ تواند از بیشتر شدن جوش‌ ها و التهابات پوستی نیز جلوگیری کند.

مالش ماست روی پوست عرق‌ سوز شده

ماست نیز خاصیت ضد قارچی، ضد میکروبی و خنک کنندگی دارد. بنابراین برای رفع مشکل عرق‌ سوز بسیار مؤثر عمل می‌ کند. کافی است ماست شیرین خنک شده را روی پوست عرق‌ سوز شده مالش دهید. بعد از گذشت 15 دقیقه پوست بدن را با آب خالی بشویید و آن را با حوله تمیز نخی خشک کنید.

از روغن نارگیل استفاده کنید

روغن نارگیل از ایجاد ساییدگی و همچنین التهابات پوستی جلوگیری می‌ کند. این روغن به خصوص برای پیشگیری و رفع علائم عرق سوز شدن در ناحیه کشاله ران و آرنج بسیار مفید است.

چه زمانی به خاطر عرق سوز شدن به پزشک مراجعه کنید؟

اگر بثورات پوستی ناشی از عرق سوز شدن بیشتر از یک هفته طول کشید بهتر است هر چه زودتر با یک پزشک مشورت کنید. در بیشتر موارد علائم عرق سوز شدن بعد از ۱ تا ۲ روز خنک شدن پوست برطرف می‌ شود.

هر فردی که بیشتر از یک هفته با این مشکل دست و پنجه نرم می‌ کند و با درمان عرق سوختگی در خانه تغییری احساس نمی‌ کند، باید از پزشک کمک بگیرد.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها