چرا باید در رژیم غذایی خود گوشت بخوریم؟

A
۰

از مضرترین تفکرات غذایی این است که گوشت نباید در رژیم غذایی سالم قرار بگیرد. برخی عدم مصرف گوشت را تضمینی بر حفظ سلامت خود می‌ دانند.

یکی از مضرترین تفکرات غذایی این است که گوشت نباید در رژیم غذایی سالم قرار بگیرد. مصرف گوشت به دلیل کلسترول بالا، فشارخون، بیماری قلبی و چاقی مضر است. اما دلیل این همه مشکلات مصرف بی رویه کربوهیدارت ها است.
انسان ها از گذشته های دور گوشتخوار بوده اند، ده هزار سال پیش رژیم غذایی انسان با کشت غلات و حبوبات تغییر کرده است. اما آیا ما به این رژیم غذایی کم گوشت علاقه داریم؟ دقیقا در همین برهه از تاریخ انسان ها از نظر قد و اندازه مغز کوچک تر شده اند. حقیقت این است که بدن ما انسان ها از نظر ژنتیکی برای عملکرد بهینه در رژیم غذایی از جمله گوشت برنامه ریزی شده است.

استفاده از مواد غذایی گیاهی و حیوانی در کنار هم

محتویات غذای ما باید شامل چه چیزهایی باشد؟ آیا خوب است که ما صرفاً گیاهخوار شویم؟ آیا خوب است که ما صرفاً رژیم پروتئین بگیریم و منع کامل گیاهی برای غذای خود در نظر داشته باشیم؟ در طب ایرانی ما، نه صرفاً غذای حیوانی و نه صرفاً غذای گیاهی مورد تأیید قرار نگرفته است، بلکه توصیه شده که غذا هم باید شامل اجزای حیوانی و هم اجزای گیاهی باشد. یعنی هر دو مورد گیاهخواری مطلق و گوشت خواری مطلق یا رژیم پروتئین یا اجزای حیوانی مطلق هر دو ناپسند هستند و نباید استفاده شوند.

دلایل علمی برای خوردن گوشت

برخی عدم مصرف گوشت را تضمینی بر حفظ سلامت خود می‌ دانند. اما در واقع گوشت مواد مغذی مهمی دارد که تامین آن‌ ها از منابع گیاهی دشوار است. گوشت می‌ تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، به خصوص اگر گوشت را از حیواناتی که به شکل طبیعی و به دور از هر گونه روش صنعتی و غیر انسانی پرورش داده شده باشند تهیه کنیم. این انتخاب به شما کمک می‌ کند تمام فواید گوشت را بدون این که تاثیری منفی بر سلامتی کره زمین بگذارید،دریافت کنید.

گوشت به رشد عضلات شما کمک می کند.

شما ممکن است ساعت ها در باشگاه بدنسازی تمرین کنید اما اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید، عضلات بدن رشد نمی کنند و عضله سازی بی فایده است. شما باید بدن خود را با رژیم غذایی مناسب (که گوشت هم جزء مهمی از آن است) تأمین کنید تا بتوانید به اندازه کافی عضلات خود را ترمیم و بازیابی نمایید.

قند خون پایدار با مصرف گوشت

گوشت به دلیل داشتن چربی و پروتئین بالا باعث حفظ سطح قند خون می شود. قند خون ثابت در جلوگیری از دیابت نوع 2 و سایر بیماری های مزمن بسیار مهم است. همچنین به ثابت نگه داشتن سطح انرژی کمک می کند و احساس سیری بین وعده های غذایی را افزایش داده و هوس غذاهای نا سالم را کاهش می دهد.

گوشت به سوزاندن چربی های بدن کمک می کند

خوردن گوشت بسیار مفید است، خواه هدف شما افزایش وزن بدن یا کاهش آن باشد زیرا پروتئین حیوانی در هر کالری مواد مغذی بسیار زیادی دارد. علاوه بر این گوشت به حفظ حالت بدون چربی بدن کمک می کند که برای حفظ متابولیسم بدن هنگام تلاش برای کاهش وزن بسیار مهم است.

وجود مواد مغذی ضروری

مواد مغذی فراوانی در گوشت وجود دارد که برای سلامتی کلی بدن بسیار مهم هستند. در حالی که منابع پروتئینی زیادی وجود دارد اما گوشت منبع عالی پروتئین کامل است و حاوی تمام اسید های آمینه مورد نیاز انسان که بدن ما قادر به تولید آن ها نیست، می باشد.
تمام ویتامین های گروه B از نظر غلظت بیشتری در گوشت نسبت به منابع گیاهی یافت می شوند و ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی یافت می شود. ویتامین های گروه B برای سلامتی به ویژه سلامت روان بسیار مهم هستند. نقص این ویتامین ها باعث سردرگمی، اختلال حواس، پرخاشگری، بی خوابی، ضعف و زوال عقل شود.

سلامت انتقال دهنده های عصبی را بهبود می بخشد

علاوه بر این پروتئین گوشت برای بهبود کارایی انتقال دهنده های عصبی مغز بسیار مفید است. مطالعات نشان داده اند افرادی که در رژیم غذایی خود از گوشت استفاده می کنند از توانایی انتقال دهنده عصبی بیشتری به ویژه در سنین پیری برخوردار خواهند بود.

جذب آهن بهتر نسبت به سبزیجات

آهن موجود در منابع حیوانی به راحتی جذب می شود در حالی که در مورد سبزیجات این طور نیست. کمبود جذب آهن در منابع غذایی گیاهی به این دلیل است که سبزیجات حاوی موادی هستند که به آهن متصل می شوند و میزان جذب آن را کاهش می دهند.

گوشت منبع کاملی از پروتئین است

گوشت و محصولات فرعی آن تنها منابع کامل پروتئین در دسترس ما هستند. اشکال دیگر پروتئین ناقص است و تمام اسید های آمینه ضروری را برای عملکرد مناسب در اختیار بدن و ذهن قرار نمی دهد.

عوارض عدم مصرف گوشت

به هر حال چه عاشق گوشت باشید، چه یک گیاهخوار، و یا فکر کنید گوشت برای سلامتی شما مفید است، یا آن را دشمن سلامتی بدانید حقایقی در رابطه با عوارض مصرف نکردن گوشت وجود دارد که دانستن آن‌ ها بهتر از ندانستن است. در اینجا به چند مورد از تاثیراتی که نخوردن گوشت بر بدن خواهد گذاشت می پردازیم.

کمبود پروتئین

مصرف کم گوشت باعث کاهش سطح پروتئین بدن می‌ شود. مصرف روزانه یک تکه گوشت قرمز بدون چربی تقریباً نیمی از پروتئین لازم بدن را تامین می‌ کند. پروتئینی که از گوشت دریافت می‌ کنید، تمام اسید آمینه‌ های لازم برای ساخت و ترمیم ماهیچه‌ ها را داراست. پروتئین، آنزیم‌ ها و هورمون‌ هایی را تولید می‌ کند که در جلوگیری از بیماری‌ ها موثر هستند.

فقدان کلسترول

اگر چه کلسترول شهرت بدی دارد، اما دانشمندان به تازگی دریافته‌ اند که کلسترول غذایی مستقیماً بر سطح کلسترول خون و بیماری‌ های قلبی عروقی تاثیر نمی‌ گذارد، چون اغلب کلسترولی که در خون شما جریان دارد توسط کبد تولید می‌ شود. کلسترول تنها در غذاهای حیوانی مثل گوشت یافت می‌ شود و نقش مهمی در بدن شما ایفا می‌ کند. این ماده در غشا تمام سلول‌ های بدنتان وجود دارد و برای سنتز هورمون‌ های جنسی، تولید ویتامین D و بهبود حافظه و یادگیری ضروری است.

کاهش قدرت باروری

عدم مصرف گوشت قرمز در دوران بارداری ایده خوبی به نظر نمی‌ رسد. گوشت قرمز غنی از سلنیوم است. این ترکیب همراه با ویتامین B6، یک منبع ضروری از مواد غذایی را ایجاد می‌ کنند که برای باروری و داشتن یک بارداری سالم حیاتی هستند. در زنان سلنیوم برای جلوگیری از عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی، دیابت حاملگی و زایمان زود هنگام از اهمیت بالایی برخوردار است.

کم خونی

یکی از مهم‌ ترین عوارض حذف گوشت قرمز به ویژه برای زنان در دوران بارداری، ابتلا به کم خونی یا آنمی است. کم خونی موجب خستگی، سرگیجه، سر درد، رنگ پریدگی و عدم تمرکز می‌ شود که به میزان زیادی بر کیفیت کلی زندگی شما تاثیر می گذارد. گوشت قرمز و جگر بهترین منبع آهن هِم (heme) هستند که به راحتی توسط بدن شما جذب و استفاده می‌ شود.

کمبود روی

روی مانند آهن، یکی دیگر از مواد معدنی مهم است که عمدتاً در گوشت یافت می‌ شود به خصوص گوشت قرمز کاهش حس بویایی و چشایی، ضعف سیستم ایمنی و کندی در التیام و بهبود زخم‌ ها، برخی مضرات ناشی از کمبود گوشت در بدن هستند. روی موجود در پروتئین‌ های گیاهی مانند سبزیجات، میوه‌ ها و غلات به اندازه پروتئین‌ های حیوانی جذب بدن نمی‌ شوند.

کاهش سوخت‌ و‌ ساز بدن

معمولاً همه مایلند سوخت‌ و‌ ساز بدنشان بالا باشد. اما میزان سوخت و ساز بدن برخی از افراد طی چندین سال کاهش پیدا می‌ کند. این مشکل می‌ تواند یکی از عوارض مصرف کم گوشت باشد. چنین افرادی باید بیشتر از قبل به مصرف غذا‌های حاوی ویتامین B12 روی بیاورند، چون گوشت قرمز خصوصاً گوشت گاو منبع فوق‌ العاده‌ای از ویتامین B12 است. علاوه بر ویتامین B12، گوشت قرمز حاوی ویتامین‌ های دیگر گروه B نیز هست.

اختلال در عملکرد مغز

ایجاد اشکال در عملکرد مغز، یکی دیگر از عوارض حذف گوشت است. همه می‌ خواهند تا جایی که ممکن است هشیار و آگاه بمانند. تنها یک راه برای انجام این کار وجود دارد و آن هم افزایش میزان مصرف روزانه اسید های چرب امگا ۳ است. امگا ۳ موجود در گوشت ارگانیک ۴۷ درصد بیشتر از گوشت غیر ارگانیک است.

عوارض عدم مصرف گوشت برای کودکان

مصرف گوشت قرمز برای کودکان در حال رشد ضروری است. شکستگی استخوان و کوتاهی قد به دلیل عدم مصرف گوشت و کمبود پروتئین در بدن کودکان و نوجوانان ایجاد می‌ شود. کودکانی که رژیم غذایی‌ آن ها گوشت نباشد دچار خستگی و عدم تمرکز شده و ممکن است از لحاظ فیزیکی و مغزی دچار مشکل شوند.

عوارض کاهش مصرف گوشت در دوران بارداری

گوشت ها سرشار از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی هستند و غذایی مقوی و ضروری در دوران بارداری به‌ شمار می‌ روند. اما مادران باید مراقب شیوه مصرف گوشت در این دوران باشند. خوردن گوشت خام یا نیم‌ پز می‌ تواند مادران را به انواع بیماری‌ های عفونی و انگلی مبتلا کند. بهتر است مادران باردار روزانه حدود ۸۵ گرم گوشت بدون چربی مصرف کنند تا دچار فقر آهن نشوند. ضعف جسمی و عضلانی از نشانه‌ های کمبود آهن در بدن مادران است.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها